Een gratis proefperiode van het Plus- of Professional-abonnement annuleren

Als je je hebt geregistreerd voor een gratis proefperiode van Dropbox Plus of Professional, kun je in dit artikel lezen hoe je de gratis proefperiode kunt annuleren voordat deze afloopt. Zo vermijd je dat er kosten in rekening worden gebracht. Als je je gratis proefperiode niet annuleert voordat deze afloopt, worden er voor Dropbox Plus of Professional kosten in rekening gebracht op basis van factureringsgegevens die je hebt gebruikt bij het registreren voor de gratis proefperiode.

Opmerking: Een gratis proefperiode is niet hetzelfde als een Dropbox Basic-account, dat ook gratis is. Als je je Dropbox Basic-account wilt verwijderen lees je hier hoe je dit doet.

Lees hoe je een gratis proefperiode van Dropbox Business annuleert.

Een gratis proefperiode van Dropbox Plus of Professional annuleren

Als je je op je telefoon of tablet (via iTunes of Google Play) hebt geregistreerd voor een gratis proefperiode

Lees hoe je je gratis proefperiode annuleert als je je hebt geregistreerd via een telefoon of tablet.

Als je je voor een gratis proefperiode hebt geregistreerd vanaf een desktopcomputer of laptop (via Dropbox)

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je profielfoto (of het gezichtpictogram) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Abonnement.
  5. Klik op Abonnement beheren.
  6. Klik op Proefperiode annuleren.
  7. Klik op Ik wil nog steeds downgraden.
  8. Selecteer de reden waarom je wilt annuleren.
  9. Klik op Ik wil nog steeds downgraden

Je krijgt via e‑mail een bevestiging dat je gratis proefperiode is geannuleerd. Als je een creditcard hebt gebruikt, wordt je abonnement aan het eind van de proefperiode gedowngraded. Als je bij het registreren PayPal hebt gebruikt, stopt de proefperiode onmiddellijk.

Opmerking: Wanneer je de Dropbox-app van je telefoon of computer verwijdert, betekent dit niet dat je gratis proefperiode stopt. Als je de gratis proefperiode annuleert, wordt de Dropbox-app niet van je telefoon of computer verwijderd. Je wordt dan alleen gedowngraded naar een gratis Basic-account.

Voorwaarden van de gratis proefperiode

Je hebt bij het registreren voor de gratis proefperiode een e‑mail van Dropbox ontvangen met informatie over de duur en verdere voorwaarden van de proefperiode. Als die niet in je inbox staat, kijk je in de spam-map.

Als je je gratis proefperiode annuleert voordat deze afloopt, wordt je aan het eind van de proefperiode of onmiddellijk gedowngraded, afhankelijk van hoe je je hebt geregistreerd. Als je bij het registreren een creditcard hebt gebruikt, wordt je abonnement aan het eind van de proefperiode gedowngraded. Als je PayPal hebt gebruikt, stopt de proefperiode onmiddellijk.

Nadat je abonnement is gedowngraded, heb je een gratis Dropbox Basic-account met 2 GB opslagruimte en blijven al je bestanden in je Dropbox-account staan. Afhankelijk van hoeveel opslagruimte je hebt gebruikt, worden je bestanden mogelijk niet meer gesynchroniseerd met je computer.

Controleren of een gratis proefperiode is geannuleerd

Wanneer je je gratis proefperiode annuleert, ontvang je een bevestigingsmail van Dropbox. Als die niet in je inbox staat, kijk je in de spam-map.

Als er kosten in rekening zijn gebracht voor Dropbox Plus of Professional

Als je gratis proefperiode al is afgelopen en er kosten in rekening zijn gebracht voor Dropbox Plus of Professional, kun je nu downgraden naar een gratis Dropbox Basic-account door je huidige abonnement op te zeggen. De Plus- of Professional-functies worden aan het eind van je huidige factureringscyclus gedowngraded. Je raakt echter geen bestanden kwijt en er wordt niets in rekening gebracht op je volgende factureringsdatum.

Controleren wanneer je volgende factureringsdatum is

Ontdek hoe je je bestaande facturen van Dropbox kunt bekijken en je volgende factureringsdatum kunt zien.

Het e‑mailadres van je account vinden

Als er een Dropbox-betaling op je rekeningafschrift staat en je niet meer weet met welk e‑mailaccount je je hebt geregistreerd, kun je dit opzoeken met deze tool voor transactienummers.

Meer informatie over het opzoeken van creditcardafschrijvingen van Dropbox

Je huidige Dropbox-abonnement vinden

Als je niet zeker weet welk type account je op dit moment hebt, raden we je aan je aan te melden op dropbox.com en naar https://www.dropbox.com/account/plan te gaan.

Restituties

In de meeste gevallen verleent Dropbox geen restitutie. Je kunt kosten in de toekomst voorkomen door je huidige abonnement op te zeggen en te downgraden naar een gratis Basic-account.

Als je liever je Dropbox-account helemaal wilt verwijderen, volg je de stappen in dit artikel.