Twee Dropbox-accounts koppelen of ontkoppelen

Dropbox-gebruikers met een Dropbox Business-abonnement kunnen hun Dropbox Business-account koppelen aan één Basic-, Plus-, Family- of Professional-account.

Opmerking: Basic-, Plus-, Family- en Professional-accounts kunnen niet aan elkaar worden gekoppeld. Dropbox Business-accounts kunnen niet worden gekoppeld aan andere Dropbox Business-accounts.

Als je een Dropbox Business-beheerder bent, lees je hier hoe je gekoppelde accounts en apparaten van je teamleden kunt beheren.

Wanneer je twee Dropbox-accounts koppelt, kun je er eenvoudig tussen schakelen overal waar je Dropbox gebruikt, zonder dat je je telkens bij de één hoeft af te melden en bij de ander hoeft aan te melden.

Je kunt je accounts koppelen en ertussen schakelen op dropbox.com en in de Dropbox-app op elk apparaat. Maar je kunt je accounts alleen ontkoppelen op dropbox.com. Nadat je twee accounts hebt gekoppeld of ontkoppeld, worden ze overal waar je Dropbox gebruikt, gekoppeld of ontkoppeld.

Hoewel bij het koppelen van accounts de accounts overal worden gekoppeld waar je Dropbox gebruikt, word je niet op alle apparaten aangemeld bij beide accounts. Je wordt alleen aangemeld op het apparaat waar je de koppeling hebt uitgevoerd. Op de andere apparaten krijg je de optie te zien om je aan te melden bij je gekoppelde account. Nadat je dit hebt gedaan, blijf je aangemeld en kun je eenvoudig schakelen tussen je gekoppelde accounts.

Persoonlijke veiligheid bij het koppelen aan een teamaccount

Bij het koppelen van accounts wordt geen informatie overgedragen of gedeeld tussen de twee accounts. Het maakt het alleen gemakkelijker om te schakelen tussen beide accounts. Wanneer je een persoonlijk account en een teamaccount koppelt, heeft niemand van je team (inclusief de beheerder) toegang tot je persoonlijke Dropbox-account via Dropbox, zelfs niet als ze de functie Aanmelden als teamlid gebruiken.

Je accounts koppelen op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com met een van je accounts.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Algemeen onder Je teamaccount koppelen of Je persoonlijke account koppelen op Accounts koppelen.

Je accounts koppelen in de desktopapp

1. Open de Dropbox-desktopapp en meld je aan bij een van de accounts die je wilt koppelen.
  2. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  3. Klik op de tab Account.
  4. Klik op Je persoonlijke account koppelen of Je teamaccount koppelen.

Je accounts koppelen in de mobiele app

1. Open de mobiele Dropbox-app en meld je aan bij een van de accounts die je wilt koppelen.
  2. Tik op het menupictogram (Android) of het tandwielpictogram (iPhone/iPad).
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op + Team/persoonlijk account koppelen.

Je accounts ontkoppelen

Je kunt je accounts alleen ontkoppelen op dropbox.com. Als je je accounts ontkoppelt, worden ze overal ontkoppeld. Je wordt op alle apparaten en apps afgemeld bij het laatste account dat je aan die app hebt toegevoegd en je blijft aangemeld bij het eerste account.

Je kunt je altijd op elk apparaat opnieuw aanmelden bij je accounts, zoals je normaal zou doen met elk ontkoppeld account.

Je accounts ontkoppelen:

1. Meld je aan op dropbox.com met een van de accounts die je wilt ontkoppelen.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op het tabblad Algemeen op Ontkoppelen onder Gekoppelde accounts.
  4. Klik op Ja, ontkoppelen om het te bevestigen.