Twee Dropbox-accounts koppelen of ontkoppelen

Dropbox-gebruikers met een Dropbox Business-abonnement kunnen hun Dropbox Business-account koppelen aan één Basic-, Plus-, Family- of Professional-account.

Opmerking: Basic-, Plus-, Family- en Professional-accounts kunnen niet aan elkaar worden gekoppeld. Dropbox Business-accounts kunnen ook niet worden gekoppeld aan andere Dropbox Business-accounts.

Als je een Dropbox Business-beheerder bent, lees je hier hoe je gekoppelde accounts en apparaten van je teamleden kunt beheren.

Wanneer je twee Dropbox-accounts koppelt, kun je er eenvoudig tussen schakelen overal waar je Dropbox gebruikt, zonder dat je je telkens bij de één hoeft af te melden en bij de ander hoeft aan te melden.

Je kunt je accounts koppelen en ertussen schakelen op dropbox.com en in de Dropbox-app op elk apparaat. Maar je kunt je accounts alleen ontkoppelen op dropbox.com. Nadat je twee accounts hebt gekoppeld of ontkoppeld, worden ze overal waar je Dropbox gebruikt, gekoppeld of ontkoppeld.

Hoewel bij het koppelen van accounts de accounts overal worden gekoppeld waar je Dropbox gebruikt, word je niet op alle apparaten aangemeld bij beide accounts. Je wordt alleen aangemeld op het apparaat waar je de koppeling hebt uitgevoerd. Op de andere apparaten krijg je de optie te zien om je aan te melden bij je gekoppelde account. Nadat je dit hebt gedaan, blijf je aangemeld en kun je eenvoudig schakelen tussen je gekoppelde accounts.

Persoonlijke veiligheid bij het koppelen aan een teamaccount

Bij het koppelen van accounts wordt geen informatie overgedragen of gedeeld tussen de twee accounts. Als je je accounts koppelt en je beheerder gebruikt de functie 'Aanmelden als teamlid' om zich aan te melden bij je teamlidaccount, dan heeft de beheerder geen toegang tot je gekoppelde persoonlijke account. Ze kunnen echter wel de naam en het e-mailadres van je gekoppelde persoonlijke account bekijken.

Je accounts koppelen

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com met een van je accounts.
  2. Klik op je avatar (foto of initialen) rechtsbovenin.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Algemeen onder Je persoonlijke account koppelen of Je teamaccount koppelen op Accounts koppelen.

In de Dropbox-desktopapp:

1. Meld je aan bij de desktopapp met een van je accounts.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in je  taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  3. Klik op je avatar (foto of initialen) rechtsbovenin.
  4. Klik op Voorkeuren.
  5. Klik op de tab Account.
  6. Klik op Persoonlijk account toevoegen of Teamaccount toevoegen.

In de mobiele Dropbox-app

1. Open de mobiele Dropbox-app en meld je aan bij een van de accounts.
  2. Open de appinstellingen:
    • Android: tik op het menupictogram (horizontale lijnen) linksboven en vervolgens op Instellingen.
    • iPhone/iPad: tik op het accountpictogram (persoon) rechtsonder en vervolgens op het tandwielpictogram linksboven.
  3. Tik op + Team/persoonlijk account koppelen.

Je accounts ontkoppelen

Je kunt je accounts alleen ontkoppelen op dropbox.com. Als je je accounts ontkoppelt, worden ze overal ontkoppeld. Je wordt op alle apparaten en apps afgemeld bij het laatste account dat je aan die app hebt toegevoegd en je blijft aangemeld bij het eerste account.

Je kunt je altijd op elk apparaat opnieuw aanmelden bij je accounts, zoals je normaal zou doen met elk ontkoppeld account.

Je accounts ontkoppelen:

1. Meld je aan op dropbox.com met een van je accounts.
  2. Klik op je avatar (foto of initialen) rechtsbovenin.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op Ontkoppelen onder Gekoppelde accounts.
  4. Klik op Ja, ontkoppelen om het te bevestigen.