Je Dropbox-factureringscyclus wijzigen

Je kunt kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse factureringscyclus van Dropbox. Wijzigingen in de factureringsdatum gaan in aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Als je bijvoorbeeld wilt overstappen naar een jaarabonnement, blijft je maandabonnement van kracht tot het einde van de maand. Daarna schakel je over naar facturering per jaar.

Dropbox Plus of Professional

De factureringscyclus van een Dropbox Plus- of Professional-account wijzigen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je profielfoto of de grijze cirkel rechtsboven.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Facturering.
  5. Klik onder Factureringsperiode op Wijzigen.
  6. Kies je nieuwe factureringscyclus. Onder elke keuze wordt informatie over de kosten en de verlengingsdatum weergegeven.
  7. Klik op Overstappen naar ander abonnement.

Mogelijk moet je de Dropbox-app opnieuw starten om deze wijzigingen te activeren.

Dropbox Business

De factureringscyclus van een Dropbox Business-account kan alleen worden gewijzigd door de teambeheerder van het account. Kijk wie je teambeheerder is.

Teambeheerders kunnen de factureringscyclus wijzigen in de Beheerconsole. Dat werkt als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerconsole aan de linkerkant.
  3. Klik op Facturering.
  4. Klik op het tabblad Abonnement beheren.
  5. Klik onder Maandelijkse facturering op Factureringsperiode wijzigen.
  6. Kies je nieuwe factureringscyclus. Onder elke keuze wordt informatie over de kosten en de verlengingsdatum weergegeven.
  7. Klik op Overstappen naar ander abonnement.

Mogelijk moet je de Dropbox-app opnieuw starten om deze wijzigingen te activeren.

Dropbox-accounts die zijn aangeschaft met een Android-apparaat

Als je een abonnement hebt aangeschaft via Google Play, worden de kosten maandelijks in rekening gebracht. Je kunt deze factureringscyclus niet wijzigen.

Dropbox-accounts die zijn aangeschaft met een iPhone of iPad

Je factureringsperiode wijzigen via de iOS-app:

1. Tik op Account.
  2. Tik op Abonnement beheren.
  3. Tik op Factureringsperiode.
  4. Tik op Maandelijkse factuur of Jaarlijkse factuur.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Tik op Bevestigen.

Mogelijk moet je de Dropbox-app opnieuw starten om deze wijzigingen te activeren.