Een Dropbox Plus-aanbieding activeren met een licentiecode

Je kunt alleen een licentiecode van een Dropbox-aanbieding activeren als je op dit moment een Dropbox Basic- of Plus-abonnement (met 2 TB) hebt zonder add-ons. Klik hier om je huidige abonnement te zien

Een Dropbox Business-team kan een beheerder van een ander team toevoegen om hun eigen team te beheren. De nieuwe beheerder wordt dan een beheerder voor meerdere teams. De nieuwe beheerder (of beheerder van meerdere teams) kan alles doen wat een beheerder van het eigen team ook kan doen, met uitzondering van het volgende:

• De beheerder van het andere team heeft geen toegang tot de pagina's Facturering en Help in de beheerconsole.
  • De beheerder van het andere team kan zich niet aanmelden bij het account van een teamlid.

Wil je liever beheerdersmachtigingen geven aan iemand in je eigen team? Lees hoe.

Een beheerder van een ander team toevoegen (of verwijderen)

Als je een teambeheerder bent, kun je een beheerdersaanvraag sturen naar iemand in een ander team. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerkolom.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Vertrouwde teams.
  5. Klik op Een team toevoegen.
  6. Voer onder Een teambeheerder uit het vertrouwde team toevoegen het e-mailadres in van de beheerder die je wilt toevoegen.
  7. Klik op Het vertrouwde team toegang tot mijn beheerconsole verlenen.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Accepteer de voorwaarden door het vakje aan te vinken.
  10. Klik op Aanvraag verzenden.

De andere beheerder ontvangt een e‑mail met een verwijzing naar de pagina Vertrouwde teams, waar de aanvraag kan worden geaccepteerd.

Je kunt de beheerder op elk moment weer uit je team verwijderen. Ga hiervoor naar de pagina Vertrouwde teams en klik op Toegang intrekken naast de naam van het team.

Jezelf als beheerder voor een ander team toevoegen (of verwijderen)

Om veiligheidsredenen kun je jezelf niet toevoegen als beheerder voor een ander team. Neem contact op met de beheerder van het andere team en vraag deze de stappen te volgen om je toe te voegen.

Je kunt jezelf wel verwijderen als beheerder van een ander team. Dat doe je zo:

1. Meld je aan bij de beheerconsole van het andere team.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Vertrouwde teams.
  4. Klik naast het team waaruit je jezelf wilt verwijderen op Team verwijderen.

Dropbox biedt samen met verschillende partners Dropbox Plus-abonnementen aan. Als je een van deze abonnementen koopt, krijg je een licentiecode.

Als je een Plus-account hebt (met 2 TB), kun je alleen met een creditcard of PayPal betalen voor je abonnement. Als je Apple/iOS-betalingen of een Google Play-abonnement gebruikt, moet je je betalingsmethode wijzigen.

Een licentiecode voor een Dropbox-aanbieding activeren

Als je al een Dropbox-account hebt:

1. Klik hier om je aan te melden.
  2. Voer je licentiecode in.
  3. Selecteer je land.
  4. Klik op Dropbox Plus in gebruik nemen.

Als je geen Dropbox-account hebt:

1. Klik hier om een Dropbox-account te maken.
  2. Voer je licentiecode in.
  3. Selecteer je land.
  4. Klik op Dropbox Plus in gebruik nemen.

Kun je je licentiecode niet activeren?

Als je momenteel Apple Pay of Google gebruikt, moet je je factureringsmethode bijwerken met een creditcard of PayPal-account om de licentiecode voor een aanbieding te activeren.

We raden je ook aan enkele van deze stappen te proberen om het probleem op te lossen:

1. Voer je licentiecode opnieuw in zodat je zeker weet dat de code geen typefouten bevat.
  2. Klik hier om naar je pagina met abonnementen te gaan en controleer of je de code misschien al hebt geactiveerd.
    • Als je eerder Dropbox Basic gebruikte, zou je nu een Plus-account moeten hebben.
    • Als je al een gebruiker van Dropbox Plus bent, zou je een licentiecode moeten zien.
  3. Neem contact op met de provider van de licentiecode om de code te verifiëren en te controleren of deze geschikt is voor het land dat is gekoppeld aan je factuuradres.

Als je hebt bevestigd dat de licentiecode zou moeten werken en je deze nog steeds niet kunt gebruiken, verzend je een supportticket:

1. Ga naar dropbox.com/support.
  2. Selecteer Account.
  3. Selecteer Hulp voor een ander probleem vragen en voeg 'Probleem met licentiecode' toe aan de beschrijving van het probleem.