Belasting op Dropbox-abonnementen berekeken

Het is mogelijk dat je belasting op je Dropbox-abonnement moet betalen, afhankelijk van de postcode of het land in je account.

Als je woont in een rechtsgebied waar belasting moet worden betaald, wordt de belastingheffing weergegeven als regelitem op facturen en ontvangstbewijzen.

Belasting berekenen voordat je een abonnement koopt

Je hoeft niet je betalingsgegevens in te voeren om je geschatte belastingbedrag te zien. Een schatting van je belasting weergeven:

1. Ga naar deze pagina voor Business-accounts en deze pagina voor Plus- of Professional-accounts.
  2. Selecteer het abonnement dat je overweegt te kopen.
  3. Scrol naar beneden, selecteer je land en typ je postcode.
  4. De prijs wordt automatisch aangepast en je ziet een schatting van de belasting onder Besteloverzicht.

Opmerking: als je in de EU of in Zwitserland bent gevestigd, zijn de Dropbox-prijzen inclusief belasting.

De belasting van een huidig abonnement weergeven

Beheerders van een Dropbox Business-team

Zo kun je zien hoeveel belasting je nu betaalt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Facturering.
  4. Klik op de tab Factureringsgegevens.
  5. Klik op Ontvangstbewijs naast je recentste transactie.

Dropbox Plus- en Professional-gebruikers

Zo kun je zien hoeveel belasting je nu betaalt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je profielfoto of de grijze cirkel rechtsboven.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Facturering.
  5. Klik in het gedeelte Factureringsgeschiedenis op Ontvangstbewijs naast je meest recente transactie.

Biedt Dropbox belastingvrijstellingen aan?

Sommige non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen kunnen belastingvrijstellingen op Dropbox Business-abonnementen ontvangen. Als je beheerder bent van een Business-team, neem je contact op met Support om te zien wat je opties zijn.

Een Dropbox Business-team kan een beheerder van een ander team toevoegen om hun eigen team te beheren. De nieuwe beheerder wordt dan een beheerder voor meerdere teams. De nieuwe beheerder (of beheerder van meerdere teams) kan alles doen wat een beheerder van het eigen team ook kan doen, met uitzondering van het volgende:

• De beheerder van het andere team heeft geen toegang tot de pagina's Facturering en Help in de beheerconsole.
  • De beheerder van het andere team kan zich niet aanmelden bij het account van een teamlid.

Wil je liever beheerdersmachtigingen geven aan iemand in je eigen team? Lees hoe.

Een beheerder van een ander team toevoegen (of verwijderen)

Als je een teambeheerder bent, kun je een beheerdersaanvraag sturen naar iemand in een ander team. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerkolom.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Vertrouwde teams.
  5. Klik op Een team toevoegen.
  6. Voer onder Een teambeheerder uit het vertrouwde team toevoegen het e-mailadres in van de beheerder die je wilt toevoegen.
  7. Klik op Het vertrouwde team toegang tot mijn beheerconsole verlenen.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Accepteer de voorwaarden door het vakje aan te vinken.
  10. Klik op Aanvraag verzenden.

De andere beheerder ontvangt een e‑mail met een verwijzing naar de pagina Vertrouwde teams, waar de aanvraag kan worden geaccepteerd.

Je kunt de beheerder op elk moment weer uit je team verwijderen. Ga hiervoor naar de pagina Vertrouwde teams en klik op Toegang intrekken naast de naam van het team.

Jezelf als beheerder voor een ander team toevoegen (of verwijderen)

Om veiligheidsredenen kun je jezelf niet toevoegen als beheerder voor een ander team. Neem contact op met de beheerder van het andere team en vraag deze de stappen te volgen om je toe te voegen.

Je kunt jezelf wel verwijderen als beheerder van een ander team. Dat doe je zo:

1. Meld je aan bij de beheerconsole van het andere team.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Vertrouwde teams.
  4. Klik naast het team waaruit je jezelf wilt verwijderen op Team verwijderen.

Belasting op Dropbox per land

Belastingtarieven veranderen regelmatig. Ga naar deze pagina om te zien hoeveel belasting in rekening wordt gebracht.

Land of regio

Type belasting

Voor wie?

Europese Economische Ruimte

Belasting toegevoegde waarde (btw)

Dropbox Plus-, Professional-, Business- en Enterprise-accounts

Zuid-Afrika

Belasting toegevoegde waarde (btw)

Dropbox Plus-, Professional-, Business- en Enterprise-accounts

Japan

Verbruiksbelasting

Dropbox Plus-, Professional- en Business-accounts

Nieuw-Zeeland

Belasting op goederen en diensten (GST)

Dropbox Plus- en Professional-accounts

Australië

Belasting op goederen en diensten (GST)

Dropbox Plus- en Professional-accounts

Taiwan

Belasting toegevoegde waarde (btw)

Dropbox Plus- en Professional-accounts

Verenigde Staten (waar van toepassing)

Btw

Dropbox Plus-, Professional- en Business-accounts

IJsland

Belasting toegevoegde waarde (btw)

Dropbox Plus en Professional

Zuid-Korea

Belasting toegevoegde waarde (btw)

Dropbox Plus en Professional

Quebec

Belasting toegevoegde waarde (btw)

Dropbox Plus en Professional