Veelgestelde vragen over het Dropbox Family-abonnement

Bijgewerkt Jan 31, 2024
Dropbox Family is een abonnement met 2 TB gedeelde opslagruimte, die je kunt delen met maximaal 6 leden. In dit artikel vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over Dropbox Family.

Hoe abonneer ik me op Dropbox Family?

Als je al een individueel Dropbox-account hebt, kun je via je accountinstellingen overstappen op Dropbox Family:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Upgraden of Abonnement wijzigen. Als Dropbox Family als optie wordt weergegeven, kun je hier upgraden.
Als je geen Dropbox-account hebt, kun je het Family-abonnement rechtstreeks kopen

Wie kan ik uitnodigen voor mijn Dropbox Family-abonnement?

Je kunt maximaal 6 leden uitnodigen voor je Dropbox Family-abonnement. Alle leden van je Family-abonnement moeten 13 jaar of ouder zijn in de Verenigde Staten en ergens anders 16 jaar of ouder. Als de uitgenodigde leden nog geen Dropbox-account hebben, kunnen ze een account maken wanneer ze lid worden van een Family-abonnement.

Kan ik lid worden van een Dropbox Family-abonnement als ik al een Plus- of Professional-account heb?

Ja. Als je een Dropbox Plus- of Professional-account hebt en een uitnodiging ontvangt om lid te worden van Dropbox Family, hoef je je abonnement niet te wijzigen. De kosten van je oorspronkelijke abonnement worden naar rato terugbetaald via je individuele account en je abonnement wordt gewijzigd in Dropbox Family. Als je het oorspronkelijke abonnement liever houdt, vraag je de persoon die je heeft uitgenodigd om een nieuwe uitnodiging te sturen naar een ander e-mailadres. Je kunt vervolgens een nieuw account instellen dat wordt gekoppeld aan een Family-abonnement.

Zijn er beperkingen voor wie lid kan worden van een Family-abonnement?

Ja. Je kunt geen lid worden van een Family-abonnement als je uitgebreide versiegeschiedenis hebt gekocht. Je kunt ook geen lid worden van een Family met een e-mailadres dat is gekoppeld aan een Dropbox-teamaccount, of als je woont in een land of regio waar beperkingen gelden.

Hoe voeg ik mijn bestaande Dropbox-account samen met een Family-abonnement?

Als je een Dropbox Family-abonnement aanschaft of er lid van wordt, is het niet nodig om wijzigingen in je account aan te brengen, of bestanden of mappen te verplaatsen. Je abonnement wordt gewijzigd in een Dropbox Family-abonnement, maar je accountprofiel, instellingen en bestanden blijven hetzelfde. Wel is het zo dat alleen de Family-beheerder de factureringsgegevens voor het abonnement kan weergeven of wijzigen. Als je eerder een abonnement had op Dropbox Plus of Dropbox Professional, heb je daarom mogelijk geen toegang meer tot factureringsgegevens.

Kunnen de andere leden van het Family-abonnement de bestanden zien die ik opsla in Dropbox?

Elk lid van het Dropbox Family-abonnement heeft een eigen privéaccount. Alleen de bestanden die je deelt, kunnen door anderen worden bekeken of bewerkt.

highlight icon

Opmerking: Als je bestanden of mappen maakt of verplaatst in een gedeelde map of in de map Gezinsruimte, worden deze items automatisch gedeeld met iedereen die toegang tot de map heeft.

Hoe kan ik support krijgen van Dropbox?

Leden van het Family-abonnement kunnen voor ondersteuning terecht in het helpcentrum van Dropbox, de startershandleidingen en de community, of kunnen een e-mail sturen naar support. Gezinsbeheerders kunnen ook support via chat aanvragen.

Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik deze extern verwijder?

Als je de functie Extern verwijderen gebruikt om bestanden te verwijderen van een verloren of gestolen apparaat, wordt al het materiaal in de Dropbox-map op dat apparaat verwijderd. Je bestanden worden niet verwijderd uit je Dropbox-account. Ze zijn veilig opgeslagen in de cloud, dus je kunt ze opnieuw synchroniseren met elk apparaat zodra je er klaar voor bent.

Hoe worden de bestanden en mappen die ik deel met andere leden van het Family-abonnement geteld in mijn opslagruimte?

Alle bestanden of mappen in het account van een gezinslid worden maar één keer meegeteld voor het totale opslagquotum. Bestanden en mappen die worden gedeeld met andere leden van hetzelfde Family-abonnement, worden niet meegeteld voor het opslagquotum. Als je bestanden deelt met iemand buiten je Family-abonnement of als een niet-lid bestanden deelt met jou, worden die bestanden zowel voor jouw quotum als dat van die andere persoon meegeteld. In de accountinstellingen kun je controleren hoeveel opslagruimte er in gebruik is.

magic wand icon

Tip: Je kunt de opslagruimte optimaal benutten door bestanden te delen met leden van het Family-abonnement. Als leden van het Family-abonnement hetzelfde bestand meerdere keren hebben opgeslagen in hun individuele accounts, telt elk bestand mee voor het totale opslagquotum. Een gedeeld bestand wordt echter maar één keer meegeteld.

Kan ik meer opslagruimte kopen?

We plannen een Family-abonnement met meer gedeelde opslagruimte, maar een upgrade is nog niet beschikbaar. Afzonderlijke Family-leden kunnen ruimte vrijmaken door ongebruikte bestanden en mappen te verwijderen of ze kunnen zich afmelden voor Dropbox Family en een individueel abonnement kiezen dat voldoet aan hun behoeften.

Kan ik gratis opslagruimte verdienen op Dropbox Family?

Ja. Je kunt gratis opslagruimte verdienen voor je Dropbox Basic-, Plus-, Family- of Professional-account. Die opslagruimte wordt gedeeld met de andere leden van het Family-abonnement. Als je een Family-abonnement verlaat, blijft je gratis opslagruimte beschikbaar in je individuele account.

Kan ik een Family-abonnement verlaten?

Family-leden kunnen zich op elk moment afmelden voor een Family-abonnement. Zodra je het abonnement verlaat, wordt je account gedowngraded naar een gratis Dropbox Basic-account. Je houdt al je bestanden en mappen maar hebt geen toegang meer tot de functies en opslagruimte van Dropbox Family.