Wat moet ik doen als ik denk dat mijn account is gehackt?

Als je denkt dat je Dropbox-account is gehackt, kun je controleren of een van de onderstaande situaties van toepassing is:

In mijn Dropbox-account staan bestanden of foto's die ik niet herken

Klik op het onbekende bestand en klik vervolgens op Versiegeschiedenis aan de rechterkant om te zien wie het bestand heeft toegevoegd.

Je kunt ook controleren op de pagina Delen of de onbekende bestanden of foto's in een gedeelde map staan. Dan heeft een ander lid van de map deze bestanden mogelijk toegevoegd.

Meer informatie over wat je moet doen als je foto's van anderen ziet

Mijn bestanden zijn verdwenen

Ontbrekende bestanden terugzetten in je Dropbox-account

Gebruikers van Dropbox Plus en Professional hebben toegang tot Dropbox Terugdraaien, waarmee je je hele account kunt terugzetten naar een eerder tijdstip. Meer informatie over het gebruik van Dropbox Terugdraaien

Ik kan me niet aanmelden bij mijn account

Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je je Dropbox-wachtwoord opnieuw instellen.

Lees hier hoe je weer toegang krijgt tot je account als je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld.

Dropbox Business-teamleden

Als je lid van een Dropbox Business-team bent, heeft je beheerder zich misschien aangemeld bij je account via de functie Aanmelden als gebruiker. De beheerder kan de volgende acties uitvoeren:

• De mappenstructuur van een teamlid bekijken.
  • Bestanden en mappen delen met anderen.
  • Bestanden weergeven, openen en downloaden.
  • Bestanden verwijderen of verwijderde bestanden terugzetten.

Als geen van de bovenstaande opties op jou van toepassing is

Als je nog steeds het vermoeden hebt dat je account is gehackt, kun je contact opnemen met Dropbox Support zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

We raden je ook het volgende aan:

• Stel je wachtwoord opnieuw in met een uniek wachtwoord dat je aan niemand laat zien.
  • Ga naar je pagina Beveiliging en ontkoppel alle apparaten, apps van derden en webbrowsers (door naast elk item te klikken op de X). Vervolgens koppel je alleen opnieuw de items die je nodig hebt.
  • Schakel tweestapsverificatie in. Daarmee voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je account.

Het spijt ons dat te horen. Laat ons weten hoe wij het volgende kunnen verbeteren:

Bedankt voor je feedback. Laat ons weten hoe dit artikel je heeft geholpen:

Andere manieren om hulp te krijgen

Community

Ondersteuning via Twitter

Contact met support opnemen