Het auteursrechtbeleid van Dropbox

Bijgewerkt Nov 08, 2023

Belangrijke kennisgeving over auteursrechtelijk beschermd materiaal

Gebruik alleen gedeelde mappen, openbare links en fotogalerijen voor bestanden waarvoor je het wettelijke recht hebt om deze met anderen te delen, zoals documenten, foto's, software, muziek en video's die jij zelf hebt gemaakt. Je hebt niet het recht om bestanden te delen, tenzij jij de houder van het auteursrecht bent of van de houder van het auteursrecht toestemming hebt gekregen om deze bestanden te delen. Het kopen of legaal verwerven van video's, muziek, e-books of software geeft je niet het recht om materiaal via internet met derden te delen.

Als je twijfelt of je het wettelijke recht hebt om bepaalde bestanden te delen, kun je ze beter niet delen. Door de gedeelde map, openbare map of elementen uit fotogalerijen te gebruiken, verklaar je dat de bestanden in deze mappen niet strijdig zijn met de Servicevoorwaarden van Dropbox, en dat je alle auteursrechten erop bezit of toestemming hebt gekregen van de eigenaar van het auteursrecht om ze te delen. Dropbox hanteert het beleid dat de accounts van gebruikers die herhaaldelijk het auteursrecht schenden, of accounts ten aanzien waarvan er verschillende beschuldigingen van inbreuk bestaan, worden beëindigd. Als je regelmatig bestanden deelt die inbreuk maken op de auteursrechten van anderen, wordt je account dus beëindigd.

Ga voor meer informatie over het auteursrechtbeleid van Dropbox en de stappen voor het melden van een inbreuk op het auteursrecht naar de DMCA-pagina van Dropbox, of dien hier een klacht in.