Problemen met tweestapsverificatie oplossen

Kies het artikel waarin het probleem wordt beschreven dat je ondervindt met tweestapsverificatie:

Ik ben mijn telefoon kwijtgeraakt of mijn telefoonnummer is veranderd.

Als het telefoonnummer is veranderd dat je voor tweestapsverificatie gebruikt, of als je je telefoon bent kwijtgeraakt, moet je mogelijk contact opnemen met Dropbox Support. Maar we raden je aan eerst het volgende te proberen:

Je back‑upcode voor noodgevallen gebruiken

Het is mogelijk dat je bij het configureren van je Dropbox-account een back‑upcode voor noodgevallen hebt ingesteld. Als dit het geval is, is je gevraagd deze code te bewaren. Als je de back-upcode nog hebt, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Geef je back‑upcode voor noodgevallen op en typ je code.

Je reservetelefoon gebruiken

Bij het instellen van je Dropbox-account heb je mogelijk een reservetelefoonnummer opgegeven waarop je sms‑berichten kunt ontvangen. Als je dit hebt gedaan of je denkt dat je dit hebt gedaan, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Sms naar mijn reservetelefoon. Zoek die telefoon op of neem contact op met de persoon die de telefoon heeft, en volg vervolgens de aanwijzingen.

Een ander gekoppeld apparaat gebruiken

Als er meerdere apparaten zijn gekoppeld aan je Dropbox-account, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Stuur me een melding. Je zou een melding moeten ontvangen op alle gekoppelde apparaten. Tik op Controleren en vervolgens op Ja om je aan te melden.

Dropbox via het systeemvak of de menubalk gebruiken

Als je een computer hebt waarop je automatisch wordt aangemeld bij je Dropbox-account, heb je geen tweestapsverificatie nodig om je aan te melden. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk en vervolgens op de wereldbol om dropbox.com te openen. Wanneer je eenmaal bent aangemeld op het gekoppelde apparaat, kun je tweestapsverificatie uitschakelen voor je account en je aanmelden op een andere computer of ander apparaat.

Waarom ontvang ik codes voor tweestapsverificatie via e‑mail of mijn telefoon terwijl ik me momenteel niet aanmeldt?

Als je beveiligingscodes van zes cijfers via e‑mail of je telefoon ontvangt terwijl je je niet probeert aan te melden, moet je mogelijk contact opnemen met Dropbox Support om na te gaan of je account nog veilig is. We raden je ook aan je Dropbox-wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen

Dropbox adviseert sterke wachtwoorden te kiezen die je niet gebruikt voor andere websites of services.

Er wordt niet gevraagd of ik mijn tweestapsverificatiecode wil invoeren wanneer ik me aanmeld. Waarom niet?

De Dropbox-website (dropbox.com)

Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld, maar er niet wordt gevraagd of je een code wilt invoeren wanneer je je aanmeldt op dropbox.com, betekent dit waarschijnlijk dat je hebt geklikt op Deze computer vertrouwen in de prompt toen je je de vorige keer hebt aangemeld.

Als je de prompt opnieuw wilt weergeven, kun je het volgende doen:

De Dropbox-app op de computer

Wanneer je de Dropbox-desktopapp gebruikt, wordt er niet gevraagd om een tweestapsverificatiecode in te voeren. Dit komt doordat de computer al is geverifieerd. De bestanden in je Dropbox-account zijn al gesynchroniseerd met de Dropbox-map op je computer. Daarom raden we je aan je computer te beschermen door er veilig mee te werken:

• Vergrendel altijd je computer als je hem onbeheerd achterlaat.
  • Zorg dat er een wachtwoord nodig is om je computer te ontgrendelen vanuit de slaapstand, een screensaver of een vergrendelingsscherm.
  • Installeer de desktopapp alleen op vertrouwde, niet-openbare computers.

Vertrouwen van apparaten intrekken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Kies Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Beveiliging.
  5. Ga naar de sectie Tweestapsverificatie.
  6. Klik op Alles intrekken naast Vertrouwde apparaten.

Ik wil tweestapsverificatie uitschakelen voor mijn account.

Wanneer je eenmaal bent aangemeld bij je account, kun je op elk gewenst moment tweestapsverificatie uitschakelen voor je Dropbox-account. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Zet Tweestapsverificatie op Uit.

Wat als ik me niet kan aanmelden omdat ik mijn telefoon kwijt ben of een ander nummer heb?

Als je de teambeheerder van een Dropbox Business-team bent, kun je instellen hoe teamleden spullen mogen delen met mensen buiten het team.

De instellingen voor delen van een team beheren

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.

Een uitleg van de instellingen voor delen in Dropbox

Nadat je naar de instellingen voor delen bent gegaan volgens bovenstaande instructies, kun je deze instellingen wijzigen:

Bestanden en mappen extern delen

Je kunt kiezen of teamleden bestanden en mappen kunnen delen met mensen buiten het team. Als je Aan kiest, kunnen leden bij het maken van een gedeelde map of een gedeeld bestand bepalen of de map of het bestand alleen voor het team toegankelijk is. Deze instellingen werken niet met terugwerkende kracht.

Externe mappen bewerken

Als deze instelling aan staat, kunnen teamleden gedeelde mappen van mensen buiten het team bewerken.

Als deze instelling uit staat, kunnen teamleden nog steeds lid worden van mappen van mensen buiten het team, met de machtiging alleen-lezen.

Opmerking: deze instelling werkt niet met terugwerkende kracht.

Links extern delen

Als deze instelling wordt uitgezet, kunnen teamleden geen links delen met mensen die geen lid zijn van het team.
Bestaande links die door mensen in je team zijn gemaakt, werken niet meer voor mensen buiten het team.

Als deze instelling aan staat, kunnen teamleden wel links delen met mensen die geen lid zijn van het team. Teamleden kunnen de instelling van Standaardprivacy van gedeelde links (zoals hieronder beschreven) negeren.

Standaardprivacy van gedeelde links

Deze instelling bepaalt het standaardgedrag van gedeelde links. Als beheerder kun je kiezen of mensen buiten je team of alleen mensen in jouw team standaard gedeelde links kunnen bekijken.

• Als je Iedereen kiest, kan iedereen met de gedeelde link standaard bestanden bekijken, ook mensen die niet zijn aangemeld bij een Dropbox-account.
  • Als je Alleen het team kiest, kunnen alleen mensen in je team met de gedeelde link standaard bestanden bekijken. Mensen die niet zijn aangemeld bij Dropbox, kunnen de bestanden niet bekijken.

Bestandsaanvragen

Naast de bovenstaande instellingen kun je ook instellen hoe bestandsaanvragen werken voor je team.

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Bestandsaanvragen in de sectie Aanvullende instellingen.
    • Als je aan kiest, kunnen je teamleden bestandsaanvragen maken. Bestandsaanvragen staan standaard aan voor nieuwe Dropbox Business-teams.
    • Als je uit kiest, kan niemand in het team een bestandsaanvraag maken en worden alle bestaande bestandsaanvragen gedeactiveerd.