Aanmelden bij Dropbox met SSO

Bijgewerkt Apr 17, 2024

pictogram van persoon In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers met een Dropbox Advanced- of Enterprise-teamabonnement.

Als je beheerder eenmalige aanmelding heeft ingeschakeld (SSO), heb je op dezelfde manier toegang tot Dropbox als tot andere toepassingen die je voor je werk gebruikt: door je SSO-wachtwoord in te voeren op de aanmeldpagina van je organisatie.

Elke organisatie heeft zijn eigen vereisten voor medewerkers, dus neem contact op met je beheerder om te zien hoe je SSO gebruikt voor je werk. Lees meer informatie over het gebruik van Dropbox met SSO.

Aanmelden op dropbox.com met SSO

Wanneer je je moet aanmelden op dropbox.com, voer je je e-mailadres in en klik je op Doorgaan.Je wordt doorgestuurd naar de aanmeldpagina van je organisatie. Geef daar je SSO-wachtwoord op (niet je Dropbox-wachtwoord).

Een computer toevoegen aan je account

Als de Dropbox desktop-app op je computer momenteel is aangemeld bij je Dropbox-account, hoef je niets te doen: de computer is toegevoegd aan de apparatenlijst in je accountinstellingen en je kunt de app blijven gebruiken zonder dat je je opnieuw hoeft aan te melden .

Als je echter je computer moet verwijderen en een nieuwe moet toevoegen, heb je de nieuwste versie van de app nodig om SSO te kunnen gebruiken.

Je voegt als volgt een computer toe aan je apparatenlijst:

1. Open de Dropbox-desktopapp.
  2. Selecteer Ik heb al een Dropbox-account en klik op Doorgaan.
  3. Voer je e-mailadres in en klik op Doorgaan.
  4. Klik op de knop Linkcode ophalen.
  5. Als je je nog niet hebt aangemeld op de SSO-pagina van je organisatie, wordt je in je browser verzocht dit te doen. Voer je e-mailadres en je SSO-wachtwoord in (niet je Dropbox-wachtwoord), evenals alle andere informatie die je organisatie vereist. Als je al bent aangemeld, kun je deze stap overslaan.
  6. Er wordt een pagina geopend in je browser en er wordt een code weergegeven. Klik op de knop Linkcode kopiëren of selecteer en kopieer de code handmatig.
  7. Ga terug naar de Dropbox-app en klik op Plakken of plak de code handmatig in het veld en klik op Doorgaan.
  8. Volg de rest van het installatieproces om de computer aan je Dropbox-account toe te voegen.

Een mobiel apparaat toevoegen aan je account

Als de mobiele Dropbox-app op je telefoon of tablet momenteel is aangemeld bij je Dropbox-account, hoef je niets te doen. Het apparaat is toegevoegd aan de apparatenlijst in je accountinstellingen en je kunt de app blijven gebruiken zonder je opnieuw te hoeven aanmelden.

Als je echter je apparaat moet verwijderen en een nieuw apparaat moet toevoegen, heb je de nieuwste versie van de app nodig om SSO te kunnen gebruiken.

Je voegt als volgt een telefoon of tablet toe aan je apparatenlijst:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Ik ben al een Dropbox-gebruiker.
  3. Voer je e-mailadres in en tik op Aanmelden bij Dropbox.
  4. Als je je nog niet hebt aangemeld bij de SSO-pagina van je organisatie op je apparaat, wordt er een browservenster geopend en wordt je verzocht je aan te melden. Voer je e-mailadres en je zakelijke wachtwoord in (niet je Dropbox-wachtwoord), evenals alle andere informatie die je organisatie vereist. Als je al bent aangemeld op je apparaat, kun je deze stap overslaan.
  5. Er wordt een pagina geopend in je browser waarin om je goedkeuring wordt gevraagd voor het gebruik van SSO door de app . Tik op Toestaan.
  6. Volg in de mobiele Dropbox-app de rest van het installatieproces om het apparaat aan je Dropbox-account toe te voegen.

Kan ik mijn Dropbox-wachtwoord nog steeds gebruiken?

Als je beheerder eenmalige aanmelding optioneel heeft gemaakt, kun je beide aanmeldingsmethoden gebruiken. Je kunt je aanmelden op de pagina van je organisatie met je zakelijke SSO-wachtwoord, of klikken op Aanmelden met Dropbox-aanmeldgegevens om je aan te melden met je Dropbox-wachtwoord.