Hoeveel bestanden kan ik opslaan in mijn Dropbox-account?

Het aantal bestanden dat je kunt opslaan in je Dropbox, is afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte in je Dropbox-account. Als je onvoldoende opslagruimte in je persoonlijke account hebt, is een upgrade naar Dropbox Plus of Professional misschien een goed idee.

Je kunt uiteraard net zoveel bestanden in je opslagruimte opslaan als erin passen, maar mogelijk kun je al die bestanden niet synchroniseren met je computer. Het aantal bestanden dat je kunt synchroniseren, wordt namelijk beperkt door de ruimte die beschikbaar is op de harde schijf van je computer. Als de limiet van de harde schijf in zicht komt, raden we je aan selectieve synchronisatie of Slimme synchronisatie te gebruiken.

Aantal bestanden en prestaties van de desktopapp

Als je meer dan 300.000 bestanden synchroniseert met je computer, kunnen de prestaties van de Dropbox-desktopapp teruglopen. Deze zachte limiet is voor een groot deel afhankelijk van de hardwarespecificaties van de computer waarop de Dropbox-desktopapp wordt gebruikt. Sommige klanten kunnen zonder problemen meer bestanden synchroniseren.

Als je veel bestanden hebt opgeslagen in Dropbox en de prestaties van je computer wilt verbeteren, kun je selectieve synchronisatie gebruiken om alleen bepaalde bestanden te selecteren voor synchronisatie met je computer. Je hebt dan nog steeds toegang tot al je bestanden via dropbox.com of op andere apparaten die zijn gekoppeld aan je account.

Opmerking: Deze limiet hangt samen met het aantal bestanden, niet hun grootte. De synchronisatie van Dropbox-accounts met veel bestanden kan langer duren. Vertraagde of langdurige synchronisatie hoeft niet op een probleem te duiden. Je synchronisatiesnelheid neemt mogelijk toe als je de instellingen voor de bandbreedte wijzigt.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur