Je Dropbox-abonnement opzeggen

De informatie in dit artikel is verouderd. Bekijk de meest recente informatie in ons nieuwe artikel over hoe je een Dropbox-abonnement opzegt.

Je kunt je Dropbox-abonnement opzeggen op de plek waar je het abonnement hebt aangeschaft.

Kies waar je het abonnement hebt aangeschaft om te zien hoe het werkt:

• De website (dropbox.com)
  • Apple App Store
  • Google Play

Als je een Dropbox Business-gebruiker bent, bekijk je dit artikel.

Abonnementen die zijn aangeschaft via de Dropbox-app

Een abonnement dat je hebt afgesloten via de Dropbox-app, is aangeschaft in de standaard app store op je apparaat:

• Als je een iPhone of iPad hebt, heb je het abonnement aangeschaft via de Apple App Store. Je kunt het dus opzeggen bij Apple.
  • Als je een Android-apparaat hebt, heb je het abonnement aangeschaft via Google Play. Je kunt het dus opzeggen bij Google.

Veelgestelde vragen in dit artikel

Een abonnement opzeggen dat is aangeschaft op dropbox.com

Als je het abonnement hebt aangeschaft op dropbox.com, moet je het ook opzeggen op dropbox.com. Je kunt de mobiele Dropbox-app niet gebruiken om een abonnement op te zeggen dat je hebt aangeschaft op de website.

Voer deze stappen uit om je abonnement op te zeggen op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je avatar (profielfoto).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik onderaan de pagina op Abonnement annuleren en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Als je een Plus-account hebt, word je na afloop van je huidige abonnement gedowngraded naar Basic (dat gratis is).
  • Als je een Professional-account hebt en wilt overstappen naar Basic, klik je op Ik wil nog steeds downgraden en volg je de aanwijzingen op het scherm.
    • Als je echter wilt overstappen naar Plus, klik je op Mijn Dropbox-abonnement wijzigen, vervolgens op Abonnement wijzigen en volg je de aanwijzingen op het scherm.

Een abonnement opzeggen dat is aangeschaft via de Apple App Store

Als je je Dropbox-abonnement hebt aangeschaft via de Apple App Store of via iTunes, moet je het opzeggen bij Apple. Dat doe je als volgt:

Meer informatie over het opzeggen van abonnementen bij Apple

Controleer of je bent aangemeld met account dat je hebt gebruikt bij het aanschaffen van je abonnement.

Als je je abonnement opzegt, word je overgezet naar Dropbox Basic (dat gratis is). Je kunt uiteraard ook overschakelen naar een ander abonnement als je dat wilt.

Lukt het niet om je account op te zeggen met deze stappen, neem dan contact op met Apple Support.

Een abonnement opzeggen dat is aangeschaft via Google Play

Als je je Dropbox-abonnement hebt aangeschaft via Google Play, moet je het ook opzeggen via Google Play. Dat doe je als volgt:

Meer informatie over het opzeggen van abonnementen via Google Play

Controleer of je bent aangemeld met account dat je hebt gebruikt bij het aanschaffen van je abonnement.

Als je je abonnement opzegt, word je overgezet naar Dropbox Basic (dat gratis is).

Lukt het niet om je account op te zeggen met deze stappen, neem dan contact op met Google Support.

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn Dropbox-abonnement opzeg?

Als je een Dropbox-abonnement opzegt dat je hebt aangeschaft op dropbox.com, ontvang je geen terugbetaling voor het resterende deel van je huidige abonnement.

Als je een Dropbox-abonnement hebt aangeschaft via de Apple App Store of Google Play, klik je op een van de volgende links voor meer informatie:

Raak ik mijn bestanden kwijt als ik mijn Dropbox-abonnement opzeg?

Nee. Al je bestanden en mappen blijven veilig opgeslagen in je Dropbox-account, ongeacht naar welk abonnement je bent gedowngraded. Je kunt je bestanden en mappen dus blijven openen en bewerken zoals je gewend bent.

Maar als je de maximale hoeveelheid opslagruimte van je nieuwe abonnement overschrijdt, worden je bestanden niet meer gesynchroniseerd met je apparaten. Ook kun je dan geen nieuwe bestanden meer toevoegen, tenzij je ervoor kiest je abonnement opnieuw te upgraden.