Een individueel Dropbox-abonnement opzeggen of wijzigen

Bijgewerkt Oct 10, 2023
Als je hebt betaald voor een Dropbox Plus-, Dropbox Professional- of Dropbox Essentials-abonnement, kun je je abonnement op elk gewenst moment opzeggen. Als je opzegt, verandert je account aan het einde van je huidige factureringscyclus in een gratis Dropbox Basic-account.
highlight icon

Opmerking: Het downgraden van je Dropbox-account naar Basic is niet hetzelfde als het verwijderen van je Dropbox-account.

Heb je een Dropbox Family-abonnement? Hier vind je meer informatie over het opzeggen van een Dropbox Family-abonnement.

Heb je een Dropbox-teamabonnement? Hier vind je meer informatie over het opzeggen van een teamabonnement.

Gebruik je momenteel een proefperiode van Dropbox Plus, Dropbox Professional of Dropbox Essentials? Hier vind je meer informatie over het opzeggen van een proefperiode.

Wat je moet weten over het wijzigen of opzeggen van je abonnement

Wanneer je een betaald Dropbox-abonnement opzegt, heeft deze wijziging niet meteen gevolgen voor je Dropbox-account. Pas aan het einde van je huidige factureringscyclus (maandelijks of jaarlijks) wordt je account gedowngraded naar Basic. Daarna worden er geen kosten meer in rekening gebracht.

Wanneer je je account omzet naar een Basic-account, kun je nog steeds bij al je bestanden en mappen die zijn opgeslagen in Dropbox. Je opslagruimte is echter beperkt tot 2 GB. Als je over de opslaglimiet van je Basic-account heen bent, worden je bestanden niet meer gesynchroniseerd met je apparaten.

Dropbox-abonnement van individuele gebruiker opzeggen

Je zegt je Dropbox Plus-, Dropbox Professional- of Dropbox Essentials-abonnement als volgt op:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement opzeggen onderaan de pagina.
  6. Selecteer de reden waarom je wilt opzeggen.
  7. Klik op Doorgaan met opzeggen of Wijziging bevestigen en volg de aanwijzingen.

Je krijgt via e‑mail een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.

Een individueel Dropbox-abonnement wijzigen

Je wijzigt als volgt je Dropbox Plus-, Dropbox Professional- of Dropbox Essentials-abonnement in een individueel abonnement:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement wijzigen onderaan de pagina.
  6. Selecteer het abonnement waarop je wilt overstappen.
  7. Klik op Wijzigingen controleren.
  8. Klik op Wijziging bevestigen.

Nagaan of de wijziging of opzegging is verwerkt

Als je je abonnement opzegt of wijzigt op dropbox.com, ontvang je een bevestigingsmail met de onderwerpregel 'Dropbox-abonnement wordt niet verlengd' van no-reply@dropbox.com.

Als je je abonnement opzegt of wijzigt via de app store op je apparaat, ontvang je waarschijnlijk een e-mail van de betreffende provider. Is dit niet het geval, neem dan contact op met het supportteam van je provider.

Om de wijziging of opzegging van je abonnement te bevestigen op dropbox.com, ga je naar het tabblad Facturering in de accountinstellingen en klik je op Wijzigen naast Factureringsperiode. Daar zou je de melding 'Downgrade van abonnement gepland' moeten zien.

Problemen bij het wijzigen of opzeggen van je abonnement oplossen

Goed om te weten

• Als je de Dropbox-app van je computer of telefoon verwijdert, wordt het Dropbox-abonnement niet opgezegd en wordt je Dropbox-account niet verwijderd.
  • Als de creditcard verloopt waarmee je voor Dropbox hebt betaald, wordt je Dropbox-abonnement niet geannuleerd en kunnen er nog steeds kosten in rekening worden gebracht. Je bank kan betalingen bijvoorbeeld automatisch hebben overgezet naar je nieuwe creditcard. Neem in dat geval contact op met je bank.

Controleer je factureringsdatums

Je kunt eerdere en toekomstige factureringsdatums bekijken op de factureringspagina van je accountinstellingen op dropbox.com/account/billing. Je volgende factureringsdatum wordt weergegeven onder Volgende factuur aan de rechterkant van de pagina Facturering.

Vind het e-mailadres van je Dropbox-account

Als er een Dropbox-betaling op je rekeningafschrift staat en je niet meer weet met welk e-mailaccount je je hebt geregistreerd, kun je dit opzoeken met deze tool voor transactienummers.

Meer informatie over het opzoeken van creditcardafschrijvingen van Dropbox

Ga na welk Dropbox-abonnement je hebt

Als je niet zeker meer weet welk type account je op dit moment hebt, meld je dan aan bij Dropbox en ga naar https://www.dropbox.com/account/plan.

Restitutie en support

Als je een probleem hebt met je account of denkt dat er iets niet klopt met de facturering, kun je via je supportopties hulp krijgen.

Meer informatie over restituties en restitutie aanvragen via iTunes

Wat als ik niet online kan annuleren?

Als je niet online kunt annuleren, of als je op een andere manier wilt annuleren, kun je je abonnement via de post opzeggen.

Je abonnement via de post opzeggen:

• Je kunt deze sjabloon invullen en naar het onderstaande adres sturen.
  • Als je geen sjabloon wilt gebruiken, kun je ons ook een brief sturen met je annuleringsaanvraag. Geef de volgende informatie op:
    • Je voor- en achternaam
    • Het e-mailadres dat bij je account hoort Als je dit niet weet, geef dan het e-mailadres op waarop we je kunnen bereiken
    • De betaalmethode die je gebruikt met Dropbox (creditcard, PayPal, etc.)
    • Voor creditcard-/debetkaartafschrijvingen, ofwel een transactie-ID of de volgende informatie:
      • Het type kaart (Visa, MasterCard, enzovoort)
      • Eerste 6 cijfers van kaart
      • Laatste 4 cijfers van kaart
      • Volledige naam op de creditcard
      • Datum van de laatste afschrijving van Dropbox
      • Het afgeschreven bedrag
      • De postcode van het factuuradres
    • Voor PayPal-afschrijvingen, een PayPal transactie-ID
    • Voor iDeal of Sepa-incasso's:
      • De laatste vier cijfers van je rekeningnummer (IBAN)
      • Machtigingsnummer
      • De datum van de afschrijving
      • Het afgeschreven bedrag
      • Land van facturering

Postadressen

Als je in de Verenigde Staten, Canada of Mexico woont, stuur je je annuleringsbrief naar:

Dropbox, Inc.

P.O. Box 77767

San Francisco, CA 94107

Als je ergens anders woont, stuur je je annuleringsbrief naar:

Dropbox International Unlimited Company

PO Box 13480

Dublin 2

Ierland

highlight icon

Opmerking: Brieven die per post worden gestuurd, vragen meer tijd voor ontvangst en verwerking, zeker als we niet alle bovenstaande informatie krijgen. Als we een afschrijving doen voor je account voordat je annuleringsbrief is verwerkt, worden de kosten niet gerestitueerd. Als je account binnenkort wordt verlengd, raden we aan om online te annuleren zodat je zeker weet dat je account is geannuleerd voordat deze wordt verlengd.