Domeinverificatie en uitnodiging afdwingen

Bijgewerkt Mar 13, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van de Dropbox-abonnementen Advanced, Business Plus en Enterprise. Teams met een Enterprise-abonnement hebben ook toegang tot twee extra functies: Domeininzichten en Accountvastlegging.

Sommige Dropbox-teams beschikken over de functies Domeinverificatie en Uitnodiging afdwingen, zodat bedrijven en organisaties sneller en eenvoudiger gebruikers kunnen toevoegen.

Wat zijn de functies Domeinverificatie en Uitnodiging afdwingen?

Met domeinverificatie kunnen bepaalde typen beheerders de eigendom van een e-maildomein verifiëren bij Dropbox. Nadat de domeinverificatie is voltooid, kan de beheerder uitnodigingen afdwingen.

Dit houdt in dat alle uitgenodigde gebruikers die een persoonlijk Dropbox-account hebben met een e‑mailadres in het geverifieerde domein, een van de volgende twee opties moeten kiezen:

• Met hun bestaande account lid worden van het team.
  • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan het account wijzigen in een nieuw persoonlijk e-mailadres. Dit is aan te raden als het account vooral persoonlijk materiaal bevat. Zo blijft het bestaande persoonlijke materiaal gescheiden van het teamaccount.

Bekijk op het Dropbox-blog hoe Domeinverificatie en Uitnodiging afdwingen werken.

Domeinverificatie en Uitnodiging afdwingen inschakelen

checklist Stap 1: Eigendom van het domein vaststellen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Leden op Domeinen.
  5. Klik op Domein toevoegen.
  6. Voer het organisatiedomein in waarvan je het eigendom wilt verifiëren.
  7. Selecteer een van de drie verificatiemethoden:
    • Voeg een metatag toe
    • Een HTML-bestand uploaden
    • Een TXT-record maken
  8. Volg de instructies op het scherm. Nadat de verificatie is voltooid, ontvang je een e-mail met de melding dat de eigendom van je domein is geverifieerd.

Welke verificatiemethode is geschikt voor mij?

Je kunt je domein op drie verschillende manieren verifiëren:

• Voeg een metatag toe
  • Een HTML-bestand uploaden
  • Een TXT-record maken

Voor de eerste twee opties (een metatag toevoegen of een HTML-bestand uploaden) moet je de code op je website kunnen wijzigen. Dit is een veilige en relatief snelle optie, want hiermee kan Dropbox de wijzigingen zien zodra ze zijn aangebracht op je website.

Als je je website niet direct kunt bewerken, of als er geen website wordt gehost in het domein dat je wilt verifiëren, kun je een TXT-record maken op de website van je domeinhost.

De meeste domeinhostingservices hebben deze functie, maar de specifieke stappen verschillen per service. Vraag het supportteam van je domeinhost om hulp of raadpleeg de documentatie van de domeinhost als je de stappen voor het wijzigen van je DNS-configuratie niet kunt vinden. Dropbox kan geen support voor je domeinhost geven.

highlight icon

Opmerking: Als je de wijzigingen bij je domeinhost hebt aangebracht, kan het een dag duren voordat je wijzigingen worden doorgevoerd op alle domeinservers voor je website. Dropbox blijft dit controleren totdat het proces is voltooid. Je ontvangt een e-mail wanneer de wijzigingen zijn gepubliceerd.

Hoe kan ik meerdere domeinen of een subdomein verifiëren?

Als je een primair domein verifieert, zie je een selectievakje naast Inclusief alle subdomeinen . Laat dit selectievakje ingeschakeld als je alle subdomeinen van het primaire domein wilt verifiëren. Je kunt subdomeinen ook afzonderlijk verifiëren.

Stap 2: Uitnodiging afdwingen inschakelen voor je domeinen

Nadat je de eigendom van je domein hebt vastgesteld, kun je Uitnodiging afdwingen inschakelen voor elk domein.

Als je Uitnodiging afdwingen inschakelt, worden alle bestaande en toekomstige uitnodigingen in dit domein afgedwongen. Dat wil zeggen dat gebruikers moeten kiezen of ze lid worden van je team, of dat ze het e-mailadres van hun bestaande Dropbox-account wijzigen in een adres buiten jouw geverifieerde domein.

Je schakelt het afdwingen van uitnodigingen als volgt in:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Leden op Domeinen.
  5. Klik op het tandwielpictogram naast het domein waarvan je het eigendom hebt geverifieerd.
  6. Klik op Instellingen voor overname wijzigen.
  7. Selecteer Uitgenodigde gebruikers.

Nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, worden alle bestaande en toekomstige uitnodigingen afgedwongen in dit domein.

Wat kan ik doen als het niet lukt mijn domein te verifiëren?

Als je het domeinverificatieproces niet kunt voltooien, kun je dat later doen met de optie Verificatie herstellen.

highlight icon

Opmerking: Dropbox verstrekt geen gegevens van gebruikers en schakelt Uitnodiging afdwingen niet in tenzij je het eigendom van je domein verifieert.