Lid worden van een Dropbox Business-team

Je kunt een lidmaatschapsaanvraag verzenden als je lid wilt worden van een Dropbox Business-team. De beheerder van het team kan vervolgens je aanvraag accepteren of weigeren.

Hoe word ik via een lidmaatschapsaanvraag lid van een Dropbox Business-team?

Elke Dropbox-gebruiker met een geverifieerd e‑mailadres in een bedrijfsdomein kan vragen lid te worden van een team. Als je al bent uitgenodigd om lid te worden van een Dropbox Business-team, moet je je uitnodiging accepteren.

Als je je Dropbox-account hebt gemaakt met een persoonlijk e-mailadres:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je naam in de linkerbenedenhoek.
  3. Voer je zakelijke e-mailadres in (als je dat hebt) en klik op de knop Aan de slag.
    • Als er een team bestaat op het domein dat je opgeeft, wordt je gevraagd of je lid wilt worden.

Als je je persoonlijke Dropbox hebt gemaakt met een zakelijk e-mailadres:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Team.
  3. Als er al een team bestaat dat je bedrijfsdomein gebruikt, wordt de melding Lid worden van team weergegeven.

Nadat je het lidmaatschap van een Dropbox Business-team hebt aangevraagd, wordt per e-mail een aanvraag verzonden naar de teambeheerder. Deze kan de aanvraag goedkeuren of weigeren. Als de beheerder de aanvraag goedkeurt en het team niet genoeg beschikbare licenties heeft, ontvangt het team een factuur voor een extra licentie.

Voor welke teams kun je een lidmaatschapsaanvraag verzenden?

• Als er een Dropbox Business-team is in je bedrijfdomein, kunnen gebruikers van Dropbox Basic en Plus lidmaatschap van dat team aanvragen. Zijn er meerdere teams in het domein? Dan zien gebruikers alle beschikbare teams, maar kunnen ze maar lid worden van één team.

Uitnodiging voor Dropbox Business accepteren

1. Ga naar de e-mail met de uitnodiging om lid te worden van het Dropbox Business-account van je team.
Lid worden
  1. Klik op de knop Lid worden van het team.
  2. Geef je naam en een wachtwoord op om je zakelijke Dropbox in te stellen.
  3. Accepteer de Dropbox-voorwaarden en klik op Account maken.
  4. Nadat je account is ingesteld, kun je terecht in onze handleiding voor zakelijke gebruikers voor meer informatie over je account.

Voor teams met verplichte eenmalige aanmelding

Als je bedrijf eenmalige aanmelding (SSO) heeft ingeschakeld, volg je ongeveer dezelfde stappen. Je moet je met je zakelijke e-mailadres en wachtwoord ook aanmelden bij je SSO-provider. Heb je problemen met het aanmelden op een andere pagina dan de Dropbox-website? Neem contact op met de beheerder van je Dropbox Business-team.

Ik heb een uitnodiging voor het team ontvangen op mijn persoonlijke e-mailadres. Wat moet ik doen?

Een uitnodiging voor Dropbox Business is alleen geldig voor het e-mailadres waarnaar de uitnodiging is verzonden. Als je je persoonlijke e-mailadres niet wilt gebruiken voor je Dropbox Business-team, kan je teambeheerder de uitnodiging annuleren en een nieuwe uitnodiging verzenden naar je zakelijke e-mailadres.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur