Wat houdt vergrendeling in?

Je team kan worden vergrendeld als de proefperiode is afgelopen of je bent gedowngraded. Als je team is vergrendeld, kan je team het materiaal alleen nog weergeven. Dit betekent met name:

• Bestanden worden niet meer gesynchroniseerd.
  • Je kunt geen nieuwe bestanden en mappen maken of uploaden.
  • De meeste premiumfuncties, zoals bestandsaanvragen en uitnodigingen afdwingen, zijn uitgeschakeld.
  • Bestanden worden niet verwijderd en teamleden hebben nog steeds toegang tot de bestanden.

Hoe kun je de vergrendeling opheffen?

Als je een teamlid bent, heb je twee mogelijkheden:

Als je een teambeheerder bent, kun je je abonnement upgraden of het team opzeggen. We raden teambeheerders aan zo snel mogelijk actie te ondernemen om de integriteit van het team te behouden. Wanneer een team eenmaal is vergrendeld, kunnen leden het team verlaten.

Een vergrendeld abonnement upgraden

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Zie volgende stappen in de rode banner bovenaan het scherm.
  3. Klik op de blauwe knop Dropbox Business houden.
  4. Selecteer een Dropbox Business-abonnement.
  5. Vul je betalingsgegevens in.
    1. Opmerking: Voordat je de upgrade aanschaft, is het verstandig de gebruikers te verwijderen die geen toegang tot het teammateriaal hoeven te hebben. Daarmee voorkom je dat je betaalt voor overbodige licenties. Ook wil je waarschijnlijk alle niet-essentiële openstaande uitnodigingen annuleren.
  6. Klik op Aankoop afronden.

Na de upgrade moet je een nieuwe uitnodiging sturen naar de leden die het team in de periode van vergrendeling hebben verlaten. Deze leden moeten je uitnodiging accepteren om opnieuw lid te worden van je team.

Team opzeggen

Wanneer een beheerder een team opzegt, worden de accounts van alle leden omgezet in individuele Dropbox-accounts. De teambeheerders ontvangen een kopie van alle teammateriaal. Elk teamlid dat geen teambeheerder is, verliest toegang tot het teammateriaal. De teamleden houden toegang tot hun eigen bestanden en mappen.

Daarnaast gebeurt er bij het opzeggen van een team het volgende:

• De teamstructuur wordt verwijderd.
  • Gedeelde mappen buiten de teamruimten houden hun deelrelaties.
  • Openstaande uitnodigingen worden verwijderd.
  • Geschorste gebruikers worden verwijderd.
  • Gedeelde links naar materiaal dat eigendom is van het team werken niet meer. Links naar gedeelde mappen of bestanden werken nog wel.
  • Teammateriaal dat is gemaakt door verwijderde teamleden is onherroepelijk verloren.
  • Gearchiveerde mappen worden verwijderd.
  • Verwijderde bestanden en mappen kunnen niet meer worden teruggezet.

Je team opzeggen:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Ga naar de pagina voor beslissingen bij vergrendeling.
  3. Klik op Dropbox Business annuleren en mijn team opzeggen.
  4. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat je het definitieve karakter van de opzegging begrijpt.
  5. Klik op Team opzeggen.

Je team opnieuw maken

Als je eerder een team hebt opgezegd en probeert een nieuw team te maken, krijg je mogelijk de vraag of je je voormalige team opnieuw wilt maken. Je kunt de leden die deel uitmaakten van je team tijdens de proefperiode van Dropbox, opnieuw uitnodigen.

Je team opnieuw maken:

1. Open dropbox.com/business/buy in je webbrowser. De pagina Je team opnieuw maken wordt geopend.
  2. Werk de teamgegevens bij, zoals de naam, contactgegevens en bedrijfsomvang.
  3. Selecteer de leden die je opnieuw wilt uitnodigen.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Kies een Standard- of Advanced-abonnement.
  6. Kies of je jaarlijks of maandelijks wilt betalen.
  7. Voer je betalingsgegevens in.
  8. Lees de algemene voorwaarden en vink het selectievakje naast Ik ga akkoord... aan.
  9. Klik op Betaling afronden.

Als mensen die eerder in je team zaten lid zijn geworden van een nieuw Dropbox Business-team, kun je ze niet opnieuw uitnodigen voor jouw team.

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Als je niets doet, blijft je team voor onbepaalde tijd vergrendeld. Iedereen heeft nog steeds alleen‑lezen toegang. Verdere samenwerking is niet mogelijk. Teamleden kunnen vertrekken wanneer ze willen.