Wat houdt vergrendeling in?

Bijgewerkt Jan 10, 2024
person icon

In dit artikel wordt een status beschreven die van toepassing is op enkele Dropbox-teamaccounts.

Opmerking: We introduceren een nieuwe vergrendelingsprocedure. Controleer, voordat je dit artikel leest, of het van toepassing is op jouw vergrendelingssituatie.

Als je op deze koppeling klikt en een pagina ziet met de tekst Kies wat je wilt doen met teambestanden en -accounts, is de informatie in dit artikel niet van toepassing op jouw team. Lees in plaats daarvan dit artikel.

Als je een pagina ziet met de tekst Je staat op het punt Dropbox voor teams te annuleren en het team [Teamnaam] te ontbinden, is de informatie in dit artikel van toepassing op jouw team.

Je team kan in vergrendeling terechtkomen als je proefperiode voor Dropbox Standard, Business, Advanced of Business Plus afloopt of als je jouw teamabonnement opzegt.

Als je team is vergrendeld, kun je het volgende doen:

• Je bestanden synchroniseren niet.
  • Je kunt geen nieuwe bestanden en mappen meer maken en uploaden.
  • Je kunt bestanden en folders bekijken en downloaden in je Dropbox-account, maar je kunt ze niet bewerken.
  • Functies zoals nieuwe leden uitnodigen, leden schorsen en groepen beheren worden uitgeschakeld.
  • Als je Dropbox Business of Business Plus hebt, of bent ingeschreven voor bètatoegang op Dropbox Standard of Advanced, zijn alle handtekeningsfuncties uitgeschakeld op dropbox.com en de Dropbox mobiele app.

Hoe kun je de vergrendeling opheffen?

Als je teamlid bent, kun je het volgende doen:

Als je een beheerder bent, kun je een teamabonnement kopen of je team opzeggen.

Beheerders: Kies wat je wilt doen als je team vergrendeld is

Koop een teamabonnement

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Controleopties in de rode banner bovenaan je scherm.
  3. Klik op de blauwe knop Dropbox behouden voor teams .
  4. Vul je factureringsgegevens in.
highlight icon

Opmerking: Voordat je de upgrade uitvoert, moet je eerst gebruikers verwijderen die geen toegang tot het teammateriaal hoeven te hebben. Daarmee voorkom je dat je betaalt voor onnodige licenties. Je moet daarnaast alle niet-essentiële openstaande uitnodigingen annuleren.

5. Klik op Kopen.
highlight icon

Opmerking: Na de upgrade moet je een nieuwe uitnodiging sturen naar de leden die het team in de periode van vergrendeling hebben verlaten. Deze leden zullen pas opnieuw deel uitmaken van het team als ze de uitnodiging accepteren.

Wanneer je je team opzegt, worden de accounts van alle teamleden omgezet in individuele Dropbox-accounts. Beheerders ontvangen een kopie van al het teammateriaal, met uitzondering van teammateriaal in Replay en Capture. Teamleden houden toegang tot hun eigen bestanden en folders, en blijven eigenaar van de handtekeningsjablonen die ze hebben gemaakt.
highlight icon

Opmerking: Gedeelde mappen binnen teammappen worden niet verwijderd wanneer een team wordt opgezegd.

Bovendien gebeurt het volgende zodra een team wordt opgezegd:

• De teamstructuur wordt verwijderd.
  • Leden met toegang tot gedeelde mappen buiten teamruimtes houden toegang tot en machtigingen voor deze mappen.
  • Iedereen die toegang heeft gekregen tot gedeelde mappen binnen teammappen behoudt diens rechten om het materiaal te bekijken en ermee te communiceren.
  • Openstaande uitnodigingen worden verwijderd.
  • Geschorste gebruikers worden verwijderd.
  • Gedeelde links naar materiaal dat eigendom is van het team, werken niet meer. Links naar gedeelde mappen of bestanden werken nog wel.
  • Materiaal van verwijderde teamleden gaat definitief verloren, tenzij er een volledige accountoverdracht heeft plaatsgevonden.
  • Gearchiveerde mappen worden verwijderd.
  • Verwijderde bestanden en mappen kunnen niet worden hersteld.
  • Handtekeningaanvragen die in behandeling zijn, worden geannuleerd.
  • Ondertekende documenten kunnen niet worden bewerkt, maar kunnen nog steeds door alle beheerders worden bekeken of gedownload.
  • Handtekeningsjablonen worden vergrendeld. Als je Dropbox Essentials, Business of Business Plus koopt, wordt het gebruik van sjablonen ontgrendeld en teruggezet.

Je team opzeggen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Controleopties in de rode banner bovenaan je scherm.
  3. Klik op Dropbox annuleren en mijn team opzeggen.
  4. Vink de vakjes aan naast:
    • Ik begrijp dat het opzeggen of verwijderen van het team definitief is. Het team [Teamnaam] zal niet meer bestaan.
    • Ik begrijp dat ik de resterende dagen van mijn gratis proefperiode van het team kwijtraak.
      • Opmerking: Dit is alleen zichtbaar als je in een proefperiode voor een gratis team zit.
  5. Klik op Team opzeggen en afmelden

Hierdoor wordt het proces voor opzegging in gang gezet. Je team zal worden afgemeld wanneer de opzegging is voltooid.