Eenmalige aanmelding inschakelen voor je team

Bijgewerkt Jan 15, 2024

Als je beheerder bent van een Dropbox-team met een Advanced- of Enterprise-abonnement, kun je eenmalige aanmelding inschakelen voor je team. Met eenmalige aanmelding kunnen teamleden toegang tot Dropbox krijgen door zich aan te melden bij een centrale identiteitsprovider. Dit betekent dat je team Dropbox kan openen zonder nóg een wachtwoord te hoeven onthouden.

Eenmalige aanmelding inschakelen

1. Ga naar de site van je identiteitsprovider en volg de instructies om eenmalige aanmelding te configureren.
  2. Download een kopie van het X.509-certificaat en noteer de aanmeldings-URL die je straks nodig hebt in stap 8.
  3. Meld je aan bij Dropbox als beheerder.
  4. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  5. Klik op Instellingen in de zijbalk.
  6. Klik op Eenmalige aanmelding onder Authenticatie.
  7. Wijzig de instelling Eenmalige aanmelding van Uit in Optioneel of Verplicht.
    • Als je Verplicht hebt gekozen, moeten teamleden zich via eenmalige aanmelding aanmelden bij Dropbox. Hun Dropbox-wachtwoord werkt in dat geval niet meer. Beheerders kunnen zich echter nog steeds als beheerder aanmelden bij Dropbox.
    • Als je Optioneel hebt gekozen, kunnen je teamleden zich via eenmalige aanmelding of met hun Dropbox-wachtwoord aanmelden bij Dropbox.
  8. Klik op Aanmeldings-URL toevoegen en voer de URL in die je in stap 2 hebt genoteerd.
    • Klik eventueel op Afmeldings-URL toevoegen als je ook een afmeldings-URL wilt toevoegen.
  9. Klik op Certificaat uploaden om het .pem-bestand van het X.509-certificaat te uploaden dat je eerder hebt gedownload.
  10. Klik op Wijzigingen toepassen.
  11. Breng je teamleden op de hoogte.
    • Als je eenmalige aanmelding verplicht hebt gemaakt, laat Dropbox je teamleden dat via e-mail weten.
    • Als je eenmalige aanmelding optioneel hebt gemaakt, moet je je teamleden dat zelf laten weten.

Nadat je eenmalige aanmelding hebt ingeschakeld, kun je deze instructies delen met de rest van je team.

Alle apparaten die zijn gekoppeld aan Dropbox-accounts, blijven gewoon werken. Beheerders kunnen wachtwoorden niet meer opnieuw instellen via Dropbox en ook geen tweestapsverificatie meer vereisen, omdat de wachtwoorden en de beveiliging bij het aanmelden nu door de identiteitsprovider worden beheerd.

Waar vind je de aangepaste aanmeldings-URL voor eenmalige aanmelding van je team?

Als teamleden al zijn aangemeld bij je identiteitsprovider, kunnen ze rechtstreeks naar hun Dropbox-account gaan via de aangepaste link. Voer deze stappen uit om de aangepaste aanmeldings-URL voor eenmalige aanmelding van je team te vinden:

1. Meld je aan bij Dropbox als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik op Eenmalige aanmelding.
  5. Klik in het gedeelte URL voor eenmalige aanmelding op Link kopiëren.

Zie je een foutmelding over de SAML-verklaring wanneer je je aanmeldt?

Bekijk meer informatie over hoe je de foutmelding 'SAML-verklaring kan niet worden gevalideerd' oplost.