Eenmalige aanmelding inschakelen voor Dropbox Business-beheerders

In dit artikel beschrijven we een functie die alleen beschikbaar is voor Dropbox-teams met een Advanced- of Enterprise-abonnement.

Meer informatie over de nieuwe Dropbox Business-abonnementen

Als je beheerder bent van een Dropbox Business-team met een Advanced- of Enterprise-abonnement, kun je teamleden toegang verlenen tot Dropbox via aanmelding bij een centrale identiteitsprovider.

Als je beheerder bent van een team met een Advanced- of Enterprise-abonnement, kun je eenmalige aanmelding inschakelen, zodat je teamleden Dropbox kunnen openen zonder dat ze een wachtwoord hoeven te onthouden.

Opmerking: tweestapsverificatie van Dropbox wordt uitgeschakeld als je eenmalige aanmelding gebruikt.

Eenmalige aanmelding inschakelen

1. Ga naar de site van je identiteitsprovider en volg de instructies om eenmalige aanmelding te configureren.
  2. Download een kopie van het X.509-certificaat en noteer de aanmeldings-URL die je straks nodig hebt in stap 8.
  3. Meld je aan bij Dropbox met je beheerdersaccount.
  4. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  5. Klik op Instellingen in de zijbalk.
  6. Klik onder Authenticatie-instellingen op Eenmalige aanmelding.
  7. Kies of je eenmalige aanmelding optioneel of vereist wilt maken.
  8. Klik op Aanmeldings-URL toevoegen en voer de URL in die je van je identiteitsprovider hebt gekregen.
  9. Klik eventueel op Afmeldings-URL toevoegen als je ook een afmeldings-URL wilt toevoegen.
  10. Klik op Certificaat uploaden om het .pem-bestand van het X.509-certificaat te uploaden dat je eerder hebt gedownload.
  11. Klik op Wijzigingen toepassen.
  12. Als je eenmalige aanmelding vereist hebt gemaakt, laat Dropbox je teamleden dat via e-mail weten.
  13. Als je eenmalige aanmelding optioneel hebt gemaakt, moet je je teamleden dat zelf laten weten.

Instructies voor de rest van je team nadat je eenmalige aanmelding hebt ingeschakeld

Wat gebeurt er nu?

Alle apparaten die zijn gekoppeld aan Dropbox-accounts, blijven gewoon werken. Beheerders kunnen wachtwoorden niet meer opnieuw instellen via Dropbox, omdat de wachtwoorden nu door je identiteitsprovider worden beheerd.

Als je ervoor hebt gekozen eenmalige aanmelding optioneel te maken, kunnen je teamleden zich aanmelden bij Dropbox via eenmalige aanmelding of met hun Dropbox-wachtwoord.

Als je ervoor hebt gekozen eenmalige aanmelding vereist te maken, moeten je teamleden zich aanmelden bij Dropbox via eenmalige aanmelding. Hun Dropbox-wachtwoord werkt in dat geval niet.

Je teamleden kunnen zich ook rechtstreeks aanmelden bij hun Dropbox-account door te klikken op je aangepaste Dropbox-URL. Je kunt deze URL als volgt vinden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik op Eenmalige aanmelding.
  5. Klik in het gedeelte URL voor eenmalige aanmelding op Link kopiëren.

Zie je een foutmelding over de SAML-verklaring wanneer je je aanmeldt?

Je vindt hier meer informatie over hoe je de foutmelding 'SAML-verklaring kan niet worden gevalideerd' oplost.