Heeft iedereen in mijn team toegang tot mijn bestanden?

Gedeelten in dit artikel:

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

Zijn mijn bestanden zichtbaar voor teamleden of beheerders als ik lid word van een Dropbox Business-team?

Wanneer je lid wordt van een Dropbox Business-team betekent dat niet dat je bestanden of mappen beschikbaar komen voor andere teamleden. Standaard is alles in je Dropbox Business-account privé. Andere teamleden hebben geen toegang tot je bestanden, tenzij jij besluit iets met hen te delen via gedeelde mappen of alleen-lezen links.

Bepaalde typen beheerders kunnen zich echter aanmelden bij jouw account via 'Aanmelden als gebruiker'. Als je lid bent van een Dropbox Business-team zonder beheerdersrol, kan je beheerder zich aanmelden bij jouw account om de volgende acties uit te voeren:

• De mappenstructuur van een teamlid bekijken.
  • Bestanden en mappen delen met anderen.
  • Bestanden weergeven, openen en downloaden.
  • Bestanden verwijderen of verwijderde bestanden terugzetten.

De beheerder kan ook de toegang tot je Business-account intrekken of de inhoud ervan overdragen aan een ander teamlid.

Als je een teamlid bent en je je persoonlijke en zakelijke Dropbox-accounts hebt gekoppeld, krijgt je beheerder geen toegang tot je gekoppelde persoonlijke account met 'Aanmelden als gebruiker'. Ze kunnen echter wel de naam en het e-mailadres van je gekoppelde persoonlijke account bekijken.

Lees voor meer informatie onze overeenkomst voor Dropbox Business en ons privacybeleid. Ook kun je desgewenst contact opnemen met je beheerder om meer te weten te komen over de specifieke regels en procedures voor jouw team.

Hoe werk ik samen met teamleden in Dropbox Business?

Als je informatie wilt delen met een specifieke groep personen, raden we je aan gedeelde mappen te gebruiken. Gedeelde mappen zijn ideaal voor groepen mensen die graag aan een reeks bestanden of mappen willen samenwerken. De eigenaar van een gedeelde map kan het lidmaatschap van een gedeelde map beheren door te bepalen wie nieuwe leden voor de map mag uitnodigen en door waar nodig leden uit de map te verwijderen. Eigenaren kunnen ook het delen van een gehele map opheffen.

Kan ik alleen-lezen exemplaren van mijn bestanden delen met teamleden?

Met gedeelde links kun je alleen-lezen-links naar hele mappen, submappen of bestanden verzenden. Ontvangers van de link kunnen het bestand of de map downloaden naar een computer of naar hun Dropbox-account. Als de gebruiker ervoor kiest het bestand of de map naar een Dropbox-account te downloaden, zijn eventuele bewerkingen niet van invloed op het oorspronkelijke bestand: de toegang is strikt alleen-lezen.

Heeft mijn teambeheerder toegang tot bestanden in mijn persoonlijke Dropbox?

Beheerders van Dropbox Business hebben geen controle over of toegang tot je persoonlijke Dropbox. Houd er echter rekening mee dat voor een persoonlijke Dropbox die je aan een computer of apparaat van het bedrijf koppelt, het beleid van je organisatie geldt.

Kan ik mappen en links delen met mensen buiten mijn Dropbox Business-team?

Beheerders van je Dropbox Business-account kunnen algemene machtigingen van je team instellen om te bepalen of leden links en/of mappen kunnen delen buiten het Dropbox Business-account. Hiervoor moeten zij zich aanmelden bij de beheerconsole en klikken op Delen.

Dropbox Business

In dit artikel wordt een functie beschreven die uniek is voor Dropbox Business. Dropbox Business is bedoeld voor projecten, groepen en andere organisaties die dezelfde opslaglimiet voor Dropbox met alle leden willen delen. Wil je meer weten of wil je je registeren? Ga dan naar de webpagina van Dropbox Business.