Voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp beheren

Bijgewerkt Feb 05, 2024

De Dropbox-desktop-app is beschikbaar voor Windows-, macOS- en Linux-besturingssystemen. Via het menu met voorkeuren kun je de Dropbox-app aanpassen aan je persoonlijke wensen.

Afhankelijk van je besturingssysteem (Windows, macOS of Linux) zie je nu alle of enkele van de onderstaande opties in het menu met voorkeuren. In Linux kun je sommige van deze instellingen wijzigen middels commando's.

highlight icon

Opmerking: In dit artikel wordt besproken hoe je apparaat-specifieke voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp kunt beheren. Ontdek hoe je instellingen voor je hele account kunt beheren op dropbox.com.

Je voorkeuren voor de desktopapp openen

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk rechtsboven op je scherm.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.

De locatie van je Dropbox-voorkeuren op een Linux-computer hangt af van je specifieke installatie. Over het algemeen vind je je voorkeuren als volgt:

1. Klik op het kleine Dropbox-pictogram dat normaal gesproken in de taakbalk boven- of onderaan je scherm staat.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.

Instellingen in het tabblad Algemeen

Dropbox starten bij het opstarten van het systeem

Met deze instelling wordt de Dropbox-desktopapp automatisch geopend wanneer je je computer opstart. De Dropbox-desktopapp moet actief zijn om wijzigingen te synchroniseren tussen de Dropbox-bestanden op je computer en alle andere apparaten waarop je je Dropbox-bestanden opent.

Taal

In dit menu kun je een andere taal opgeven dan de standaardtaal van het besturingssysteem.

Dropbox-badge

Je kunt kiezen of de Dropbox-badge wordt weergegeven elke keer dat je een Microsoft Office-bestand opent, alleen als anderen een bestand bekijken, of helemaal niet.

Over Dropbox

Dit is de huidige versie van je Dropbox-installatie. Vermeld dit versienummer in supportverzoeken of bekijk het als je wilt controleren of je de nieuwste versie van Dropbox hebt.

Instellingen in het tabblad Account

In het tabblad Account kun je je aan- en afmelden bij je Dropbox-accounts, bekijken welk abonnement je hebt en controleren hoeveel opslagruimte er beschikbaar is. Als je twee gekoppelde accounts hebt, kun je je op dit tabblad aan- en afmelden bij deze accounts. Ben je aangemeld bij beide gekoppelde accounts, dan kun je eenvoudig tussen je accounts schakelen in de desktopapp.

highlight icon

Opmerking: Je kunt je lokale opslagruimte beheren door bestanden alleen-online te maken.

Instellingen op het tabblad Back-ups

Deze PC/Deze Mac

Je kunt een back-up instellen of je back-ups beheren.

Back-ups van externe schijven

Kies of je meldingen wilt zien over het instellen van back-ups wanneer je nieuwe externe schijven aansluit.

Foto's

Als je Camera-uploads inschakelt, worden de foto's en video's op je telefoon, camera, SD-kaart en andere apparaten automatisch geüpload zodra je het apparaat aansluit op je computer.

Apparaten

Hier zie je apparaten die zijn geconfigureerd voor het importeren van foto's.

Schermafdrukken

Wanneer je een schermafdruk maakt, wordt deze automatisch opgeslagen in je Dropbox en wordt er een link gekopieerd naar je klembord zodat je hem meteen kunt delen.

Instellingen in het tabblad Bandbreedte of Netwerk

Bandbreedte

Met deze instelling kun je beheren hoeveel bandbreedte je internetverbinding gebruikt om de Dropbox desktop-app uit te voeren.

Proxy's

Met deze instelling kun je de Dropbox desktop-app verbinden met een proxyserver, als die beschikbaar is.

LAN-synchronisatie inschakelen

Met deze instelling kun je LAN-synchronisatie inschakelen in de voorkeuren van de Dropbox desktop-app. Als je computer is verbonden met een LAN, worden bij inschakeling van deze instelling in de Dropbox desktop-app je bandbreedte-instellingen genegeerd, en kan de synchronisatie van bestanden die op je LAN zijn opgeslagen sneller verlopen.

highlight icon

Opmerking: Deze instelling is momenteel niet beschikbaar voor computers met de bijgewerkte versie van Dropbox voor macOS 12.5 en hoger.

Instellingen in het tabblad Meldingen

Stuur mij meldingen over

Je kunt via de voorkeuren voor meldingen instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

Meldingen uitstellen

Je kunt meldingen tijdelijk uitstellen voor een bepaalde periode.

Instellingen in het tabblad Synchronisatie

Opslag van nieuwe bestanden

Met de functie 'alleen-online' van de Dropbox-desktopapp kun je ruimte op de harde schijf van je computer besparen. Meer informatie over alleen-online bestanden en mappen.

Mappen selecteren om te synchroniseren

Selectieve synchronisatie is een functie in de Dropbox-desktopapp waarmee je bepaalde Dropbox-mappen kunt verwijderen van je harde schijf om zo ruimte vrij te maken op je computer. Meer informatie over selectieve synchronisatie.

Locatie

Op Windows- en Linux-computers kun je met deze instelling de Dropbox-map naar een andere locatie op je computer verplaatsen.

Op Mac-computers met de bijgewerkte Dropbox voor macOS-ervaring, kun je de Dropbox-map niet meer verplaatsen. Lees meer over aankomende wijzigingen met de bijgewerkte versie van Dropbox voor macOS.

highlight icon

Opmerking: Als je een oudere versie van macOS dan 12.5 gebruikt en Dropbox voor macOS 12.5 nog niet hebt, kun je de Dropbox-map nog steeds verplaatsen naar een andere locatie op je computer.