Afdwingen dat een Dropbox-link wordt gedownload of weergegeven

Bijgewerkt Dec 04, 2023

Met enkele eenvoudige aanpassingen aan Dropbox-links kun je bestanden delen precies zoals jij dat wilt. Je kunt de URL van de link toevoegen om te zorgen dat het materiaal wordt gedownload of weergegeven in je browser.

Afdwingen dat een Dropbox-link wordt gedownload

Als je ervoor wilt zorgen dat een browser het materiaal van een link downloadt in plaats van weergeeft, gebruik je "dl=1" als queryparameter in je URL. Bijvoorbeeld:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

of

https://www.dropbox.com/scl/fi/<token.a>/file.jpg?rlkey=&dl=1

highlight icon

Opmerking: Houd er rekening mee dat de oorspronkelijke URL van de gedeelde link al queryparameters kan bevatten (bijvoorbeeld dl=0). Appontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat de URL goed wordt geparseerd en waar nodig parameters toevoegen of aanpassen. De links kunnen ook omleiden naar *.dropbox.com/s/dl

Een bestand gedwongen weergeven in een browser

In sommige browsers kun je van bestanden geen goed voorbeeld bekijken. Sommige bestandstypen kunnen worden gedownload in plaats van geopend, terwijl andere (zoals HTML-bestanden) niet worden ondersteund.

Als je de pagina met de voorbeeldweergave wilt overslaan en je bestanden rechtstreeks door je browser wilt laten weergeven, gebruik je raw=1 als queryparameter in je URL. Het toevoegen van "raw=1" aan een URL zal een HTTP-omleiding veroorzaken. Als je een app-ontwikkelaar bent en een dergelijke URL in je eigen code gebruikt, zorg er dan voor dat je app omleidingen kan volgen.

highlight icon

Let op: Je kunt geen HTML-inhoud via gedeelde links in een webbrowser weergeven. Als je een website hebt gemaakt die rechtstreeks HTML-inhoud uit je Dropbox weergeeft, wordt de inhoud niet weergegeven in de browser. De HTML-inhoud wordt wel bewaard in je Dropbox en kan worden gedeeld. De links kunnen ook omleiden naar *.dropbox.com/s/raw

Dropbox gaat over op een nieuwe architectuur voor gedeelde links, waarin links zijn gebaseerd op materiaal en niet meer op gebruikers.

Dit heeft invloed op de manier waarop links worden gemaakt en gedeeld. De nieuwe links zijn te herkennen aan de parameter 'rlkey' in de URL. Voor deze links zal heeft het bovenstaande gedrag een andere werking:

• De volledige parameter 'rlkey' moet behouden blijven, zodat de URL ontvangers toegangsmachtigingen kan verlenen tot het bestand of de map.

Nog steeds problemen?

Als je nog steeds problemen ondervindt en niet gedwongen een gedeelde link kan downloaden of weergeven, neem dan contact op met het supportteam van Dropbox.