Toegankelijkheidsinstellingen voor Dropbox beheren op Mac

Bijgewerkt Sep 05, 2023

Toegankelijkheid is een instelling van Apple waardoor de toepassingen op je Mac informatie kunnen uitwisselen met andere toepassingen. Daardoor kun je bijvoorbeeld de Dropbox-badge gebruiken in toepassingen die niet van Dropbox zijn.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

Waarom wil Dropbox toegankelijkheid inschakelen?

Toegankelijkheid wordt gebruikt voor sommige Dropbox-functies, zoals:

• De Dropbox-badge
  • Zien wie je bestanden heeft bekeken
  • Betere prioriteitsstelling voor de synchronisatie van bestanden

Toegankelijkheid inschakelen

Wanneer je Dropbox installeert op je Mac, wordt mogelijk het volgende dialoogvenster weergegeven.

highlight icon

Opmerking: Als je het bovenstaande dialoogvenster niet ziet, volg dan de instructies in het onderstaande gedeelte "Toegankelijkheidsinstellingen bewerken" om toegankelijkheid in te schakelen.

Toegankelijkheid inschakelen vanuit het dialoogvenster:

1. Klik op Toegankelijkheid inschakelen.
  2. Ga naar het tabblad Privacy als dit nog niet is geopend.
  3. Klik op het slot om je systeemvoorkeuren te ontgrendelen.
    • Je wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van je computer (dus niet die van Dropbox) in te voeren.
  4. Vink het vakje naast het Dropbox-pictogram aan om de toegankelijkheid in te schakelen.
  5. Klik nogmaals op het slot om de systeemvoorkeuren weer te vergrendelen.

Toegankelijkheidsprompts van Dropbox uitschakelen

Als je niet steeds gevraagd wilt worden naar de toegankelijkheid, vink dan het vakje aan bij Niet meer weergeven en klik vervolgens op Niet nu.

highlight icon

Opmerking: Als je van gedachten verandert nadat je de prompt hebt gesloten, kun je je toegankelijkheidsinstellingen op elk gewenst moment bewerken door de instructies te volgen in het onderstaande gedeelte “Toegankelijkheidsinstellingen bewerken”.

Toegankelijkheidsinstellingen bewerken

Als je de toegankelijkheidsinstellingen wilt bewerken nadat je Dropbox al hebt geïnstalleerd, volg dan de instructies voor jouw besturingssysteem in dit artikel.

Nadat je je instellingen hebt bewerkt, word je mogelijk ook gevraagd om:

• Toegankelijkheid inschakelen voor de Dropbox-badge, als je dat nog niet hebt gedaan.
  • De Dropbox-desktopapp opnieuw starten.