De bestanden van je team alleen-online maken om de ruimte op de harde schijf te beheren

Bijgewerkt Sep 22, 2023
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor beheerders van Dropbox-teamaccounts. Geen beheerder? Ontdek hoe je je Dropbox-bestanden en -mappen alleen-online maakt.

highlight icon

Opmerking: Deze functie is momenteel niet beschikbaar voor gebruikers met Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.

Als beheerder kun je dropbox.com gebruiken om bestanden alleen-online te maken, zodat ze geen ruimte op de harde schijf innemen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe beheerders alleen-online-instellingen voor hun team kunnen beheren.

Bepaalde typen beheerders kunnen de standaardinstellingen wijzigen voor nieuwe bestanden die worden opgeslagen en gesynchroniseerd in Dropbox. Twee dingen om te overwegen zijn:

• Alleen-online bestanden worden online opgeslagen en zijn alleen toegankelijk met een internetverbinding op dropbox.com. Als een bestand alleen-online is gemaakt, neemt het geen ruimte meer in beslag op je computer of mobiele apparaat, maar wel op dropbox.com.
  • Bestanden die je offline beschikbaar maakt, worden lokaal op je computer of mobiele apparaat opgeslagen en nemen dus wel ruimte in beslag. Je hebt geen toegang tot internet nodig om deze bestanden te openen of ermee te werken.

Als je wijzigingen aanbrengt in een offline bestand of map terwijl je geen verbinding hebt met internet, worden die wijzigingen niet automatisch gesynchroniseerd tussen je offline apparaat en de andere apparaten die je gebruikt om toegang te krijgen tot Dropbox. De wijzigingen worden gesynchroniseerd zodra je weer online bent. Meer informatie over hoe Dropbox je bestanden synchroniseert.

highlight icon

Opmerking: Met de systeemextensie van Dropbox kun je alleen-online bestanden openen vanuit Verkenner (Windows), Finder (Mac) of toepassingen van derden. Teambeheerders hebben ook de mogelijkheid om de systeemextensie van Dropbox te verwijderen van de computers van teamleden.

De standaardinstellingen voor bestandssynchronisatie van je team beheren op dropbox.com

highlight icon

Opmerking: de instellingen die een beheerder hier kiest, zijn van invloed op alle teamleden.

De standaard synchronisatie-instellingen voor je team beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen in de linkerzijbalk.
  4. Klik in de sectie Materiaal op Synchronisatie.
  5. Klik naast Standaard voor nieuwe bestanden instellen op de standaardinstelling die je voorkeur heeft:
    • Selecteer Alleen-online in het vervolgkeuzemenu om elk nieuw bestand dat wordt toegevoegd aan een Dropbox-account van een teamlid standaard in te stellen op alleen-online.
    • Selecteer Lokaal in het vervolgkeuzemenu om elk nieuw bestand dat wordt toegevoegd aan het Dropbox-account van een teamlid standaard offline beschikbaar te maken.
  6. Klik naast Automatisch ruimte op de harde schijf besparen, op Aan of Uit in het vervolgkeuzemenu.
    • Opmerking: Deze instelling zorgt ervoor dat bestanden die teamleden al maanden niet hebben geopend, automatisch alleen-online worden.

Teamleden kunnen individuele bestanden en mappen nog steeds alleen-online maken, of lokaal op hun eigen computer opslaan, en op elk moment teruggaan naar het beheren van hun eigen instellingen.