Het bewaren of delen van bestanden met andere apps op je telefoon of tablet

Bijgewerkt Sep 14, 2023

De mobiele app van Dropbox maakt het makkelijk voor je om bestanden te delen met andere apps op je mobiel of tablet, of om ze lokaal op je apparaat op te slaan.

Download de mobiele Dropbox-app (als je dit nog niet hebt gedaan) om het exporteren makkelijker te maken.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Om een bestand te exporteren op de mobiele app van Dropbox met je Android telefoon:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op de tab bestanden.
  3. Tik op de “ (drie punten verticaal) naast het bestand dat je wilt exporteren.
  4. Bewaar het bestand lokaal of deel het bestand met andere apps:
    • Om het bestand lokaal te bewaren klik je op Bewaren op apparaat.
    • Om een bestand naar een andere app te exporteren tik je op Delen, daarna Verstuur een kopie van het bestand, dan selecteer je de app waarmee je het bestand wilt openen.

Om een bestand te exporteren met de mobiele app van Dropbox op je iPhone of iPad:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op de tab bestanden.
  3. Tik op “ (drie puntjes) naast het bestand dat je wilt exporteren.
  4. Bewaar het bestand lokaal of deel het bestand met andere apps:
    • Om het bestand lokaal op te slaan tik je op Bewaren op apparaat, Bewaar afbeelding of Bewaar video, afhankelijk van het bestandstype.
    • Om een bestand naar een andere app te exporteren tik je op Delen, daarna Verstuur een kopie van het bestand, dan selecteer je de app waarmee je het bestand wilt openen.
Je kunt ook je bestand als link versturen of de link naar het bestand kopiëren naar je klembord. Meer informatie over het delen van bestanden en mappen in de mobiele app van Dropbox.
highlight icon

Let op: zodra je het bestand exporteert naar een andere app, worden eventuele wijzigingen in het bestand mogelijk niet meer opgeslagen in je Dropbox, tenzij de app specifieke integratie met Dropbox biedt.