Hoe kan ik een vervaldatum instellen voor een gedeelde link?

Dropbox Professional- en Business-klanten kunnen een vervaldatum voor een gedeelde link maken, aanpassen of verwijderen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op de knop Delen die wordt weergegeven.
  4. Klik op Linkinstellingen in de pop-up.
  5. Zet in het volgende venster Vervaldatum op Aan.
  6. Kies de datum waarop de link moet vervallen. De gedeelde link verloopt om 23:59 op de dag die je kiest, op basis van je tijdzone.
  7. Klik op Opslaan om de vervaldatum toe te passen op de link.

Wanneer de link is opgeslagen, kun je de link kopiëren en in een e-mail plakken of direct via Dropbox verzenden. Zodra de link vervalt, moet je een nieuwe link maken als je het bestand of de map opnieuw wilt delen.

Hoe ziet een gedeelde link met een vervaldatum eruit voor de mensen met wie ik de link deel?

Voor ontvangers wordt de pagina voor de gedeelde link weergegeven als een normale pagina. Ze kunnen de vervaldatum niet zien.

Kan ik de vervaldatum wijzigen?

Je kunt een vervaldatum wijzigen door bovenstaande stappen te volgen.

Wat gebeurt er wanneer iemand na de vervaldatum op de link klikt?

Als iemand na de vervaldatum op de link klikt, verschijnt het bericht 'De link die je wilt openen, is verlopen'.

Ik ben lid van een Dropbox Business-team. Heeft mijn beheerder iets te zeggen over de vervaldatums die ik instel?

Beheerders kunnen geen vervalbeleid afdwingen voor de gedeelde links van teamleden. Ze kunnen echter wel alle gedeelde links beperken tot uitsluitend teamleden.

Dropbox Business-beheerders: ontdek hoe je links alleen toegankelijk maakt voor teams.