Samenwerken in Paper-documenten

Bijgewerkt Nov 09, 2023

In Dropbox Paper kun je op meerdere manieren samenwerken met anderen:

• Mensen vermelden in het document en opmerkingen.
  • Opmerkingen toevoegen over tekst en afbeeldingen.
  • Taken maken en toewijzen
highlight icon

Opmerking: Een Paper-document kan door maximaal 50 personen tegelijk worden bewerkt. Als meer dan 50 personen een document proberen te bewerken, kunnen alle extra personen het document alleen lezen.

Gebruik je Paper nog niet? Kijk hoe teams eenvoudig samenwerken aan materiaal met Dropbox.

Iemand vermelden

Je kunt een collega overal in je Paper-document vermelden door @ (een apenstaartje) te typen gevolgd door de naam van die persoon.

Als de persoon die je vermeldt een Dropbox-account heeft, wordt de naam afgekort om de naam in het account van die persoon weer te geven.

Als je op een naam met een hyperlink klikt, wordt een vervolgkeuzemenu geopend. Je kunt vervolgens zoeken in alle gedeelde documenten die door die persoon zijn gemaakt.

Opmerkingen plaatsen

Opmerkingen over een document toevoegen

1. Markeer een tekstregel om de opmaakwerkbalk weer te geven.
  2. Klik op het opmerkingpictogram (een spraakballon) in het geopende menu.

Je kunt een collega met een @ (apenstaartje) vermelden in je opmerking om een melding te verzenden.

highlight icon

Opmerking: je kunt ook een opmerking toevoegen door de cursor boven de rechtermarge te houden naast een regel tekst.

Opmerkingen toevoegen op een bepaalde plek in een afbeelding

1. Klik op de afbeelding waaraan je de opmerking wilt toevoegen.
  2. Klik op het cirkelpictogram met het plusteken om een opmerking over een bepaald gedeelte van een afbeelding toe te voegen.
  3. Klik op het gedeelte van de afbeelding waar je de opmerking wilt toevoegen.
  4. Typ je opmerking en klik op Plaatsen.

Rechtstreeks linken naar een opmerking in een Paper-document

1. Klik in het Paper-document op de opmerking waarnaar je een link wilt maken.
  2. Klik op het tijdstempel (bijvoorbeeld: 2 uur geleden).
    • De URL in je webbrowser verandert.
  3. Kopieer deze URL en plak deze waar je wilt.
  4. Wanneer iemand op deze URL klikt, gaat hij of zij rechtstreeks naar die opmerking.

Wanneer iemand op deze URL klikt, gaat hij of zij rechtstreeks naar die opmerking.

Taken maken en toewijzen

Je kunt taken maken die moeten worden uitgevoerd en deze toewijzen aan collega's.

De auteur bekijken

Een naamsvermelding geeft aan wie een gedeelte van een document heeft geschreven. De persoon die een deel van een document heeft geschreven, wordt naast de tekst vermeld. Dit gebeurt ook als je van het ene naar het andere Paper-document kopieert en plakt.

highlight icon

Opmerking: In een naamsvermelding wordt niet altijd de oorspronkelijke schrijver van de tekst aangeduid. Als de inhoud in Paper wordt geplakt, kan de schrijver veranderen. Inhoud die is geplakt uit externe bronnen, of die is geplakt zonder opmaak, wordt toegeschreven aan de persoon die de inhoud plakt. Inhoud die is gekopieerd uit een ander Paper-document, wordt toegeschreven aan de oorspronkelijke schrijver van de inhoud.

Samenwerking tussen de nieuwe en oude releases van Paper

Wat gebeurt er als een gebruiker van de nieuwe release van Paper bestanden deelt met gebruikers die de oude Paper-release gebruiken, en andersom?

Als er een oud Paper-document of een oude Paper-map met een gebruiker van de nieuwe Paper-versie wordt gedeeld, kan deze de inhoud weergeven en bewerken, maar het .paper-bestand kan niet worden weergegeven in Dropbox. De inhoud blijft opgeslagen in de Paper-map van de eigenaar van het document totdat het naar Dropbox wordt gemigreerd.

Als een Dropbox- of Paper-map wordt gedeeld, kunnen beide partijen de inhoud ervan inzien. Degene die de oude release van Paper gebruikt, kan als enige dingen toevoegen aan de Paper-map. Degene die de nieuwe release van Paper gebruikt, kan als enige een Paper-document toevoegen aan de Dropbox-map.

Wat gebeurt er als een gebruiker van de oude Paper-release lid wordt van een team dat de nieuwe release gebruikt?

Als een gebruiker van de oude release van Paper lid wordt van een team dat de nieuwe release gebruikt, wordt het teamaccount van de gebruiker omgezet in een account voor de nieuwe release van Paper. Vanuit het teamaccount heeft diegene geen toegang tot de Paper-startpagina. Gekoppelde persoonlijke accounts worden niet beïnvloed door deze wijziging.

Hoe vind ik mijn Paper-documenten?

• Zoeken naar Paper-documenten op naam.
  • In de mobiele Paper-app worden alle oude en nieuwe Paper-documenten weergegeven.
  • Voor nieuwe .paper-documenten die met je gedeeld worden, kijk je op de pagina Gedeeld.
  • Recent geopende Paper-documenten zijn te vinden op de pagina Recent.
    • Je komt hier via de pagina Alle bestanden op dropbox.com Klik op het tabblad Recent.
  • Als je je Paper-documenten gevonden hebt, kun je er een ster of bladwijzer aan toevoegen om ze eenvoudig terug te vinden op de startpagina.