Tekst opmaken in een Dropbox Paper-document

Als je tekst wilt opmaken in een Paper-document, selecteer je eerst de tekst die je wilt bewerken. Vervolgens zie je dit menu:
Opmaakmenu van Dropbox Paper

Via dit menu kun je de volgende acties uitvoeren om tekst op te maken:

Menuknop (van links naar rechts)

Actie

Sneltoets

B

Tekst vet maken.

+ B

en

Tekst doorstrepen.

⌘ + Option + S

Pen

Markeer tekst

+ E

Link

Hyperlink

⌘ + K

H1

Een grote kop maken*

# spatiebalk

H2

Een middelgrote kop maken*

## spatiebalk

H3

Een kleine kop maken (vetgedrukt)*

### spatiebalk

Lijst met opsommingstekens

Lijst met opsommingstekens starten

- spatiebalk

Selectievakje

Taak maken

[ ] spatiebalk

Tekstvak

Opmerking toevoegen

⌘ + Option + M

Opmerking: bepaalde opmaakopties, zoals tekst onderstrepen of cursief maken, zijn alleen toegankelijk via sneltoetsen.

Je kunt een volledige lijst met sneltoetsen bekijken door te klikken op het sneltoetspictogram rechtsonder in je Paper-document, of door te drukken op + / (Mac) of Ctrl + / (Windows).

*Als je een grote of middelgrote kop wilt samenvouwen, wijs je de tekst aan en klik je op het pijltje (Samenvouwen) aan de linkerkant. Deze functie wordt niet ondersteund in Firefox.

Heeft Dropbox Paper een spellingcontrole?

Dropbox Paper heeft momenteel geen eigen spellingcontrole. Als je browser een ingebouwde spellingcontrole heeft, gebruikt Paper deze. Wil je de spellingcontrole niet gebruiken, dan kun je deze optie uitschakelen in je browserinstellingen.

Een tekstblok opmaken

Je kunt een tekstblok opmaken met behulp van sneltoetsen.

Als je bijvoorbeeld een lijst met opsommingstekens wilt veranderen in een genummerde lijst, druk je op  + Shift + 7 . Wil je er een takenlijst van maken, dan druk je op +  Shift + C.

Tekst opmaken in de mobiele Dropbox Paper-app

1. Open de mobiele Paper-app.
  2. Open het Paper-document dat je wilt opmaken.
  3. Tik op een nieuwe regel of tik op Bewerken. De opmaakopties worden nu boven het toetsenbord weergegeven.

Wil je iets anders doen in je Paper-document?

Meer informatie over het invoegen van foto's, video's en andere bestanden

Meer informatie over het maken van tijdlijnen

Meer informatie over het maken van tabellen

Meer informatie over het invoegen van emoji's

Als je een Dropbox-gebruiker bent, kun je gratis een praktische training volgen om meer te leren over de mogelijkheden die Dropbox Paper biedt.

In deze virtuele training van dertig minuten laat een live instructeur je zien hoe je Paper kunt gebruiken met je team. Daarnaast worden tips en trucs gedeeld en wordt uitgelegd hoe je de toegang kunt beheren.

Er worden elke week meerdere trainingen gegeven. Nu registreren.