Wat is de nieuwe release van Dropbox Paper?

Bijgewerkt Jan 18, 2024

De 2020-release van Dropbox Paper is een productupdate waarmee je al je Paper-documenten kunt vinden, organiseren en opslaan op dropbox.com vanaf paper.dropbox.com. Alleen de locatie verandert dus. Je houdt gewoon toegang tot je Paper-documenten, en ook de functionaliteit blijft grotendeels hetzelfde.

Wat gaat er veranderen?

Paper-startpagina

• Om naar de beginpagina van Paper te gaan vanuit dropbox.com, selecteer je Paper via het rasterpictogram.
  • Als je naar paper.dropbox.com gaat, word je doorgestuurd naar dropbox.com/home.
  • Je kunt de beginpagina van Paper gebruiken om recent geopende Paper-documenten en Paper-documenten met een ster te vinden, en om te zoeken naar Paper-documenten (net als naar elk ander document)

Maken/ordenen

• Als je niet de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, kun je alleen Paper-documenten maken op de beginpagina van Paper, en deze organiseren in mappen die zijn gemaakt op paper.dropbox.com.
  • Als je de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, worden alle nieuwe Paper-documenten gemaakt en georganiseerd zoals alle andere bestanden op dropbox.com.
  • In de 2020-release van Dropbox Paper is het bestandstype .paper voor documenten, en .papert voor Paper-sjablonen.
  • Je kunt Paper-documenten bekijken en verplaatsen naar Dropbox-mappen vanuit dropbox.com, de mobiele Dropbox-apps en de Dropbox-desktopapp, net als bij elk ander bestand.
  • Je kunt een ster toevoegen aan Paper-documenten, of er bladwijzers voor maken, om ze gemakkelijk te vinden op de beginpagina van Paper.

Mobiele app

• Je kunt Paper-documenten weergeven, openen en delen vanuit de mobiele app van Dropbox of Paper
  • Om je Paper-documenten in mappen te ordenen, gebruik je de mobiele Dropbox-app
  • Om Paper-documenten te bewerken, gebruik je de mobiele app of de desktop-app van Paper, net als voorheen.

Delen

• Delen werkt nu voor Paper-documenten en alle ander bestanden in Dropbox hetzelfde. Het beleid voor delen dat op een heel Dropbox-account of een specifieke Dropbox-map is toegepast, wordt ook toegepast op de Paper-documenten die daarin staan.
  • Nieuwe Paper-documenten die met je gedeeld worden, kun je terugvinden op de pagina Gedeeld.
  • Recent geopende Paper-documenten zijn te vinden op de pagina Recent.

Ga voor meer informatie over het delen van Dropbox-bestanden naar Bestanden en mappen delen in Dropbox.

Paper-API

• Eindpunten van Dropbox-bestanden werken nu met Paper-documenten: er kan één set eindpunten worden gebruikt bij het zoeken, delen en inventariseren van al het materiaal in de Dropbox-mappen van gebruikers.
  • Hier vind je meer informatie over de API-eindpunten.

Versiegeschiedenis

• Paper-documenten in het bestandssysteem van Dropbox gebruiken de versiegeschiedenis van Dropbox en ondersteunen Rewind, terugdraaien en terugzetten.
  • Door Versiegeschiedenis te selecteren voor een afzonderlijk Paper-document, kun je nog steeds de gedetailleerde verschillen zien tussen versies en kan het bestand worden teruggezet naar specifieke Paper-bewerkingen.
  • Instellingen voor definitieve verwijdering zijn nu ook van toepassing op Paper-documenten, net als bij elk ander bestand.

Beheerinstellingen

• Het was op de Paper-startpagina mogelijk om Paper helemaal uit te schakelen zodat niemand toegang had tot Paper-documenten. Nu Paper in Dropbox zit, kunnen beheerders voorkomen dat bestanden gemaakt en bewerkt worden, maar gebruikers kunnen nog wel Paper-documenten bekijken die met hen zijn gedeeld.
    • Beheerders kunnen deze instellingen voor standaardtoegang tot Paper wijzigen onder Beheerconsole →Instellingen →Appmachtigingen →Paper by Dropbox
  • Alle wijzigingen in de Dropbox-instellingen voor delen zijn nu ook van toepassing op Paper-documenten.

Als je een teambeheerder bent, raden we je aan de veelgestelde vragen van teambeheerders over de 2020-release van Dropbox Paper te bekijken.

Veelgestelde vragen over de nieuwe release van Dropbox Paper

Wanneer wordt mijn account bijgewerkt naar de nieuwe release van Dropbox Paper?

De nieuwe release van Dropbox Paper wordt geleidelijk uitgerold naar alle Dropbox-gebruikers, totdat ze allemaal zijn bijgewerkt naar de nieuwe versie. Je krijgt binnenkort een e-mail van Dropbox waarin staat wanneer je de release ontvangt.

Gebruik ik de nieuwe release van Dropbox Paper al?

Sommige Dropbox-klanten gebruiken de nieuwe release al. Je komt als volgt te weten welke release je gebruikt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs met de muis je document aan.

Zie je Dropbox Paper wel staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de nieuwe release gebruikt.

Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release gebruikt.

highlight icon

Opmerking: Je kunt dit ook nagaan op paper.dropbox.com. Als je naar dropbox.com/paper wordt geleid, gebruik je de nieuwe release van Dropbox Paper.

Kan ik de oude release blijven gebruiken?

Nee. Alle Dropbox-gebruikers gaan binnenkort de nieuwe release van Dropbox Paper gebruiken.

Hoe lang duurt de migratie als deze eenmaal is begonnen?

De duur kan per keer verschillen, maar houd er rekening mee dat de migratie van één gebruiker ongeveer 30 minuten duurt, en de migratie van een heel team maximaal een paar uur.

Welke ervaring krijgen gebruikers tijdens de migratie?

Gebruikers hebben nog steeds toegang tot hun Paper-documenten, zowel voor weergeven als bewerken. Bepaalde acties in Paper-documenten zullen tijdelijk niet beschikbaar zijn, zoals een document delen en een ster toevoegen aan een document. Zodra de migratie is voltooid, wordt de link naar het Paper-document automatisch bijgewerkt naar de nieuwe versie van het document in Dropbox.

Wat gebeurt er met mijn bestaande Paper-documenten wanneer ik de nieuwe release ga gebruiken?

Als je de nieuwe release gaat gebruiken, verschijnen je bestaande Paper-documenten op dropbox.com. Paper-documenten waarvan jij de eigenaar bent, worden in een folder geplaatst met de naam Gemigreerde Paper-documenten. Als je een Dropbox-teamaccount hebt, worden Paper-documenten die eigendom zijn van je team, geplaatst in een folder met de naam Paper-documenten van het team. Van daaruit kun je ze verplaatsen naar folders in je Dropbox-account.

Wat gebeurt er met mijn Paper-mappen?

Je Paper-folders worden net als al je Paper-documenten verplaatst naar je Dropbox-map. Als je bijvoorbeeld een gedeelde Paper-folder hebt met de naam 'Projectvoorstellen', wordt deze omgezet in een gedeelde folder in Dropbox met de naam 'Projectvoorstellen' binnen je folder Gemigreerde Paper-documenten.

Teamfolders van Paper worden naar een centrale Teamfolder in Dropbox gemigreerd met de naam Paper-documenten van het team en worden met de juiste groepen in Dropbox gedeeld. Alle beheerders hebben toegang tot deze folder.

Blijven de machtigingen voor delen voor mijn Paper-documenten hetzelfde?

Na de update naar de nieuwe release blijven alle machtigingen voor delen exact hetzelfde voor al je Paper-documenten en -mappen. Ook eventuele gedeelde links blijven werken zoals je gewend bent. Dropbox verleent in geen geval toegang tot een document in de nieuwe release aan gebruikers die niet gemachtigd waren het document te bekijken of te bewerken vóór de nieuwe release.

Het kan echter zijn dat het eigendom van sommige Paper-documenten wordt gewijzigd. Met de nieuwe release van Dropbox Paper wordt het eigendom van Paper-documenten overgedragen aan de eigenaar van de bovenliggende map, maar alleen als die eigenaar al bewerkingsmachtigingen had voor alle documenten in de map. Had de mapeigenaar geen bewerkingsmachtigingen voor alle documenten in de map, dan worden de documenten onderverdeeld in meerdere mappen en blijven de eigenaren hetzelfde.

Nadat je de nieuwe release van Paper in gebruik hebt genomen, kunnen je documenten worden gedeeld en teruggezet, net als gewone bestanden en folders in je Dropbox-account.

Nemen Paper-documenten ruimte in beslag in mijn Dropbox-account?

Paper-documenten nemen heel weinig ruimte (minder dan 100 bytes) in beslag in je Dropbox-account. Dit is minder dan een dertigste van een standaarddocumentbestand.

Hoe maak ik nieuwe Paper-documenten met de nieuwe release van Paper?

Je maakt als volgt een Paper-document op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs met de muis je document aan.
  4. Klik op Dropbox Paper.

Je maakt als volgt een Paper-document op dropbox.com met de nieuwe release van Dropbox Paper:

1. Meld je aan bij paper.dropbox.com.
  2. Klik op Nieuw document maken.

Ga voor meer informatie over de manier waarop je Paper-documenten kunt maken naar Een Dropbox Paper-document maken.

Kunnen documenten offline worden opgeslagen en bewerkt in de nieuwe versie van Paper?

Offline bewerken is nog steeds beschikbaar in de mobiele Paper-app.

In de Dropbox-desktopapp worden Paper-documenten opgeslagen als webgebaseerde bestanden. Deze kunnen alleen worden geopend op dropbox.com. Wil je Paper-documenten opslaan op je computer, dan moet je ze eerst exporteren als PDF-, .docx- of .md-bestand

Wat verandert er in de mobiele Paper-app?

Je kunt Paper-documenten in de mobiele Paper-app blijven gebruiken op precies dezelfde manier als je gewend was.