Wat is de 2020-release van Dropbox Paper?

De 2020-release van Dropbox Paper is een nieuwe release van Paper waarmee je al je Paper-documenten kunt opslaan op dropbox.com bij je andere bestanden en mappen (in plaats van op het afzonderlijke adres paper.dropbox.com). Alleen de locatie wijzigt dus. Je houdt gewoon toegang tot je Paper-documenten en ook de functionaliteit blijft grotendeels hetzelfde.

Paper-documenten hebben de bestandsextensie .paper en Paper-sjablonen hebben de bestandsextensie .papert.

Als je een teambeheerder bent, raden we je aan de veelgestelde vragen van teambeheerders over de 2020-release van Dropbox Paper te bekijken.

Wanneer krijg ik de 2020-release van Dropbox Paper?

De 2020-release van Dropbox Paper wordt in de komende maanden uitgerold naar alle Dropbox-gebruikers. Je ontvangt binnenkort een e‑mail van Dropbox waarin staat wanneer je de release ontvangt.

Gebruik ik de 2020-release van Dropbox Paper al?

Sommige Dropbox-klanten gebruiken de 2020-release al. Zo kom je erachter welke release je gebruikt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs Document aan.

Zie je Dropbox Paper wel staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de nieuwe 2020-release gebruikt.

Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release gebruikt.

Kan ik de 2020-release nu meteen gebruiken?

Dropbox biedt gebruikers de mogelijkheid om zich voorafgaand aan de release zelf aan te melden. Houd je e‑mail en de Dropbox-blog in de gaten voor meer nieuws over deze optie.

Kan ik de oude release blijven gebruiken?

Nee. Alle Dropbox-gebruikers gaan binnenkort de 2020-release van Dropbox Paper gebruiken.

Wat gebeurt er met mijn bestaande Paper-documenten wanneer ik de 2020-release ga gebruiken?

Wanneer je de 2020-release gaat gebruiken, worden je bestaande Paper-documenten van paper.dropbox.com gemigreerd naar je account op dropbox.com. Paper-documenten waarvan jij de eigenaar bent, worden geplaatst in een map met de naam Paper-documenten. Als je lid bent van een Dropbox Business-team, worden Paper-documenten waarvan je team eigenaar is, geplaatst in een map met de naam Paper-documenten van team. Vanuit deze map kun je ze verplaatsen naar elke gewenste map in je Dropbox-account.

Blijven de machtigingen voor delen voor mijn Paper-documenten hetzelfde?

Na de 2020-release blijven alle machtigingen voor delen exact hetzelfde voor al je Paper-documenten en -mappen. Ook eventuele gedeelde links blijven werken zoals je gewend bent. Dropbox verleent in geen geval anderen toegang tot een document in de 2020-release als deze gebruikers niet het recht hadden het document te bekijken of te bewerken voordat de 2020-release in gebruik werd genomen.

Het kan echter zijn dat het eigendom van sommige Paper-documenten wordt gewijzigd. Met de 2020-release van Dropbox Paper wordt het eigendom van Paper-documenten overgedragen aan de eigenaar van de bovenliggende map, maar alleen als die eigenaar al bewerkingsmachtigingen had voor alle documenten die in de map zijn opgeslagen. Had de mapeigenaar geen bewerkingsmachtigingen voor alle documenten in de map, dan worden de documenten onderverdeeld in meerdere mappen en blijven de eigenaren hetzelfde.

Nadat je de 2020-release van Paper in gebruik hebt genomen, kunnen je documenten worden gedeeld en teruggezet, net als gewone bestanden en mappen in je Dropbox-account.

Nemen Paper-documenten ruimte in beslag in mijn Dropbox-account?

Paper-documenten nemen heel weinig ruimte (minder dan 100 bytes) in beslag in je Dropbox-account. Dit is minder dan een dertigste van een standaarddocumentbestand.

Hoe maak ik nieuwe Paper-documenten met de 2020-release van Paper?

Een Paper-document maken op dropbox.com met de 2020-release van Dropbox Paper:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken (dropbox.com).
  3. Wijs Document aan.
  4. Klik op Dropbox Paper of Dropbox Paper-sjabloon.

Kunnen documenten in de 2020-release offline worden opgeslagen en bewerkt?

Met Paper 2020 is offline bewerken nog steeds beschikbaar in de mobiele Paper-app.

In de Dropbox-desktopapp worden Paper-documenten opgeslagen als webgebaseerde bestanden. Deze kunnen alleen worden geopend op dropbox.com. Wil je Paper-documenten opslaan op je computer, dan moet je ze eerst exporteren als PDF-, .docx- of .md-bestand.

Wat verandert er in de mobiele Paper-app met de 2020-release van Paper?

Met de 2020-release kun je je Paper-documenten blijven gebruiken in de mobiele Paper-app op precies dezelfde wijze als je gewend was.