Wat is de 2020-release van Dropbox Paper?

De 2020-release van Dropbox Paper is een productupdate waarmee je al je Paper-documenten kunt ordenen, vinden en opslaan, samen met je andere bestanden op dropbox.com in plaats van apart op paper.dropbox.com. Alleen de locatie wijzigt dus. Je houdt gewoon toegang tot je Paper-documenten en ook de functionaliteit blijft grotendeels hetzelfde.

Wat gaat er veranderen?

Paper-startpagina

• Als je naar paper.dropbox.com gaat of op Paper klikt vanuit het rastersymbool, wordt je doorgestuurd naar de startpagina van Dropbox
  • Je kunt de startpagina van Dropbox gebruiken om recent geopende Paper-documenten en Paper-documenten met een ster te vinden en om, net als naar elk ander document, te zoeken naar Paper-documenten
Maken/ordenen
  • Als het account nog niet gemigreerd is naar de nieuwe release, kunnen Paper-documenten alleen gemaakt worden op de startpagina van Paper en alleen geordend worden in mappen die gemaakt zijn op paper.dropbox.com
  • Als het account de nieuwe release gebruikt, worden alle nieuwe Paper-documenten gemaakt in Dropbox bij de rest van de bestanden op dropbox.com
  • In de nieuwe release hebben Paper-documenten een nieuw bestandstype: .papervoor documenten en .papertvoor Paper-sjablonen
  • Paper-bestanden zijn te zien in de Dropbox-desktopapp, mobiele app en in je Finder of Windows Verkenner en kunnen daarin verplaatst worden naar mappen
  • Er kan een ster of bladwijzer aan een Paper-document worden toegevoegd om ze eenvoudiger terug vinden op de Dropbox-startpagina

Mobiele app

• Je kunt Paper-documenten bekijken, openen en delen vanuit de mobiele app van Dropbox of van Paper
  • Om je Paper-documenten in mappen te ordenen, gebruik je de mobiele Dropbox-app
  • Om Paper-documenten te bewerken, gebruik je mobiele of desktopapp van Paper, net als hiervoor

Delen

• Delen werkt nu voor Paper-documenten en alle ander bestanden in Dropbox hetzelfde. Het beleid voor delen dat op een heel Dropbox-account of een specifieke Dropbox-map is toegepast, wordt ook toegepast op de Paper-documenten die daarin staan.
  • Nieuwe Paper-documenten die met je gedeeld worden, kun je terugvinden op de pagina Gedeeld.
  • Recent geopende Paper-documenten zijn te vinden op de pagina Recent.

Ga voor meer informatie over het delen van Dropbox-bestanden naar Bestanden en mappen delen in Dropbox.

Paper-API

• Eindpunten van Dropbox-bestanden werken nu met Paper-documenten: er kan een enkele set eindpunten gebruikt worden bij het zoeken, delen en inventariseren van alle inhoud in de Dropbox-mappen van gebruikers
  • Kijk hier voor meer informatie over de API-eindpunten

versiegeschiedenis

• Paper-documenten in het bestandssysteem van Dropbox gebruiken de versiegeschiedenis van Dropbox en ondersteunen Terugdraaien en terugzetten
  • Door Versiegeschiedenis voor een los Paper-document te selecteren, kun je nog steeds de gedetailleerde verschillen zien tussen versies en kan het bestand worden teruggezet naar specifieke Paper-bewerkingen
  • Instellingen voor definitief verwijderen zijn nu ook van toepassing op Paper-documenten, net als bij elk ander bestand

Beheerinstellingen

• Het was op de Paper-startpagina mogelijk om Paper helemaal uit te schakelen zodat niemand toegang had tot Paper-documenten. Nu Paper in Dropbox zit, kunnen beheerders voorkomen dat bestanden gemaakt en bewerkt worden, maar gebruikers kunnen nog wel Paper-documenten bekijken die met hen zijn gedeeld.
    • Beheerders kunnen deze instellingen voor standaardtoegang tot Paper wijzigen onder Beheerconsole →Instellingen →Appmachtigingen →Paper by Dropbox
  • Alle wijzigingen aan de Dropbox-instellingen voor delen zijn nu van toepassing op Paper-documenten

Als je een teambeheerder bent, raden we je aan de veelgestelde vragen van teambeheerders over de 2020-release van Dropbox Paper te bekijken.

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik de 2020-release van Dropbox Paper?

De nieuwe release van Dropbox Paper wordt geleidelijk uitgerold naar alle Dropbox-gebruikers, totdat iedereen is gemigreerd. Je ontvangt binnenkort een e‑mail van Dropbox waarin staat wanneer je de release ontvangt.

Gebruik ik de 2020-release van Dropbox Paper al?

Sommige Dropbox-klanten gebruiken de 2020-release al. Zo kom je erachter welke release je gebruikt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs Document aan.

Zie je Dropbox Paper wel staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de nieuwe 2020-release gebruikt.

Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release gebruikt.

Kan ik de 2020-release nu meteen gebruiken?

Dropbox biedt gebruikers de mogelijkheid om zich voorafgaand aan de release zelf aan te melden. Houd je e‑mail en de Dropbox-blog in de gaten voor meer nieuws over deze optie.

Kan ik de oude release blijven gebruiken?

Nee. Alle Dropbox-gebruikers gaan binnenkort de 2020-release van Dropbox Paper gebruiken.

Hoe lang duurt de migratie als deze eenmaal is begonnen?

De duur kan elke keer verschillen, maar je kunt in ieder geval rekening houden met 30 minuten tot een uur voor de migratie van het hele team.

Welke ervaring krijgen gebruikers tijdens de migratie?

Gebruikers hebben nog steeds toegang tot hun Paper-documenten, zowel voor bekijken als bewerken. Bepaalde acties zijn niet beschikbaar voor Paper-documenten, bijvoorbeeld het document delen en een ster geven. Zodra de migratie voltooid, wordt de link naar het Paper-document automatisch vernieuwd naar de nieuwe versie van het bestand in Dropbox.

Wat gebeurt er met mijn bestaande Paper-documenten wanneer ik de 2020-release ga gebruiken?

Wanneer je de 2020-release gaat gebruiken, worden je bestaande Paper-documenten van paper.dropbox.com gemigreerd naar je account op dropbox.com. Paper-documenten waarvan jij de eigenaar bent, worden geplaatst in een map met de naam Paper-documenten. Als je lid bent van een Dropbox Business-team, worden Paper-documenten waarvan je team eigenaar is, geplaatst in een map met de naam Paper-documenten van team. Vanuit deze map kun je ze verplaatsen naar elke gewenste map in je Dropbox-account.

Wat gebeurt er met mijn Paper-mappen?

Je Paper-mappen worden net als al je Paper-documenten verplaatst naar je Dropbox-map. Als je bijvoorbeeld een Paper-map met de naam 'Projectvoorstellen' hebt gedeeld, wordt deze omgezet in een gedeelde map met de naam 'Projectvoorstellen' in je map Paper-documenten in Dropbox.

Teammappen van Paper worden naar een centrale Teammap in Dropbox gemigreerd met de naam Paper-documenten van het team en worden met de juiste groepen in Dropbox gedeeld. Alle beheerders hebben toegang tot deze map.

Blijven de machtigingen voor delen voor mijn Paper-documenten hetzelfde?

Na de 2020-release blijven alle machtigingen voor delen exact hetzelfde voor al je Paper-documenten en -mappen. Ook eventuele gedeelde links blijven werken zoals je gewend bent. Dropbox verleent in geen geval anderen toegang tot een document in de 2020-release als deze gebruikers niet het recht hadden het document te bekijken of te bewerken voordat de 2020-release in gebruik werd genomen.

Het kan echter zijn dat het eigendom van sommige Paper-documenten wordt gewijzigd. Met de 2020-release van Dropbox Paper wordt het eigendom van Paper-documenten overgedragen aan de eigenaar van de bovenliggende map, maar alleen als die eigenaar al bewerkingsmachtigingen had voor alle documenten die in de map zijn opgeslagen. Had de mapeigenaar geen bewerkingsmachtigingen voor alle documenten in de map, dan worden de documenten onderverdeeld in meerdere mappen en blijven de eigenaren hetzelfde.

Nadat je de 2020-release van Paper in gebruik hebt genomen, kunnen je documenten worden gedeeld en teruggezet, net als gewone bestanden en mappen in je Dropbox-account.

Nemen Paper-documenten ruimte in beslag in mijn Dropbox-account?

Paper-documenten nemen heel weinig ruimte (minder dan 100 bytes) in beslag in je Dropbox-account. Dit is minder dan een dertigste van een standaarddocumentbestand.

Hoe maak ik nieuwe Paper-documenten met de 2020-release van Paper?

Een Paper-document maken op dropbox.com met de 2020-release van Dropbox Paper:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken (dropbox.com).
  3. Wijs Document aan.
  4. Klik op Dropbox Paper of Dropbox Paper-sjabloon.

Ga voor meer informatie over de manier waarop je Paper-documenten kunt maken naar Een Dropbox Paper-documenten maken.

Kunnen documenten in de 2020-release offline worden opgeslagen en bewerkt?

Met Paper 2020 is offline bewerken nog steeds beschikbaar in de mobiele Paper-app.

In de Dropbox-desktopapp worden Paper-documenten opgeslagen als webgebaseerde bestanden. Deze kunnen alleen worden geopend op dropbox.com. Wil je Paper-documenten opslaan op je computer, dan moet je ze eerst exporteren als PDF-, .docx- of .md-bestand.

Wat verandert er in de mobiele Paper-app met de 2020-release van Paper?

Met de 2020-release kun je je Paper-documenten blijven gebruiken in de mobiele Paper-app op precies dezelfde wijze als je gewend was.