Wat is Paper 2020 en hoe meld ik me aan?

Met Paper 2020 kun je al je Paper-documenten opslaan in je Dropbox-account, bij je andere bestanden en mappen. Paper-documenten hebben de bestandsextensie .paper en Paper-sjablonen worden opgeslagen met de bestandsextensie .papert.

Als je een teambeheerder bent, kun je hier zien welke invloed Paper 2020 op je Dropbox Business-team heeft

Hoe meld ik me aan voor Paper 2020?

Sommige Dropbox-gebruikers hebben een e‑mail ontvangen waarin staat dat ze zich binnenkort kunnen aanmelden voor Paper 2020. Heb je deze e‑mail al ontvangen? Dan sturen we je binnenkort nog een e‑mail met instructies over hoe je je kunt aanmelden.

Heb je deze e‑mail nog niet ontvangen, dan krijg je de mogelijkheid om je op een later tijdstip aan te melden.

Kan ik me afmelden nadat ik me heb aangemeld?

Nee, je kunt niet terugkeren naar de oude versie van Paper als je je eenmaal hebt aangemeld voor Paper 2020.

Wat gebeurt er met mijn bestaande Paper-documenten en -mappen wanneer ik me aanmeld voor Paper 2020?

Als je nog niet bent aangemeld voor Paper 2020, staan je Paper-documenten op paper.dropbox.com. Nadat je je hebt aangemeld voor Paper 2020, worden je Paper-documenten opgeslagen op dropbox.com, bij je gewone bestanden en mappen. Als je naar paper.dropbox.com gaat, word je automatisch omgeleid naar je startpagina van Dropbox op dropbox.com.

Na de aanmelding worden je bestaande Paper-documenten en Paper-mappen verplaatst naar dropbox.com en opgeslagen in een nieuwe map met de naam Mijn Paper-documenten (gemigreerd). Vanuit deze map kun je ze verplaatsen naar elke gewenste map in je Dropbox-account.

• Opmerking: Als een Paper-document na de migratie naar een andere map wordt verplaatst, kunnen de machtigingen voor delen veranderen. Dit is het geval als er voor die map andere machtigingen voor delen zijn ingesteld die van toepassing zijn op het hele team of op de hele map.

Blijven de machtigingen voor delen voor mijn Paper-documenten hetzelfde?

Nadat je je hebt aangemeld voor Paper 2020, blijven alle machtigingen voor delen exact hetzelfde voor al je Paper-documenten en -mappen die zijn verplaatst. Ook eventuele gedeelde koppelingen blijven werken zoals je gewend bent. Dropbox verleent in geen geval anderen toegang tot een gemigreerd document als deze gebruikers niet het recht hadden het document te bekijken of te bewerken voordat de migratie is uitgevoerd.

Het kan echter zijn dat het eigendom van sommige Paper-documenten wordt gewijzigd. Met Paper 2020 wordt het eigendom van Paper-documenten overgedragen aan de eigenaar van de bovenliggende map, maar alleen als die eigenaar al bewerkingsmachtigingen had voor alle documenten die in de map zijn opgeslagen. Had de mapeigenaar geen bewerkingsmachtigingen voor alle documenten in de map, dan worden de documenten onderverdeeld in meerdere mappen en blijven de eigenaren hetzelfde.

Nadat je je hebt aangemeld voor Paper 2020, kunnen je documenten worden gedeeld en teruggezet, net als gewone bestanden en mappen in je Dropbox-account.

Nemen Paper-documenten ruimte in beslag in mijn Dropbox-account?

Elk Paper-document neemt 96 bytes opslagruimte in beslag in je Dropbox-account.

Hoe maak ik nieuwe Paper-documenten met Paper 2020?

Een Paper-document maken op dropbox.com of in de Dropbox-desktopapp met Paper 2020:

1. Meld je aan op dropbox.com of open de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op Nieuw bestand maken (dropbox.com) of Maken (desktopapp).
  3. Klik op Dropbox Paper of Dropbox Paper-sjabloon.

Kunnen Paper 2020-documenten offline worden opgeslagen en bewerkt?

Met Paper 2020 is offline bewerken nog steeds beschikbaar in de mobiele Paper-app.

In de Dropbox-desktopapp worden Paper-documenten opgeslagen als webgebaseerde bestanden. Deze kunnen alleen worden geopend op dropbox.com. Wil je Paper-documenten opslaan op je computer, dan moet je ze eerst exporteren als PDF-, .docx- of .md-bestand.

Wat verandert er in de mobiele Paper-app met Paper 2020?

Nadat je je hebt aangemeld voor Paper 2020, kun je je Paper-documenten blijven gebruiken in de mobiele Paper-app op precies dezelfde wijze als je gewend was.