Teambeheerders: veelgestelde vragen over de 2020-release van Dropbox Paper

Bijgewerkt Feb 05, 2024

Met de 2020-release van Dropbox Paper kunnen leden van Dropbox-teams alle Paper-documenten opslaan in hun Dropbox-teamaccounts, bij hun andere bestanden en mappen (in plaats van op paper.dropbox.com).

Dit artikel gaat over de 2020-release van Paper en bevat antwoorden op veelgestelde vragen voor beheerders.

Als je op zoek bent naar algemene veelgestelde vragen over de 2020-release van Paper, lees je dit artikel.

Welke acties moeten beheerders nemen voor de 2020-release van Dropbox Paper?

Het is aan te raden, maar het is niet verplicht, om Paper-documenten in mappen te plaatsen, zo blijven je Paper-documenten geordend. Teambeheerders en teamleden krijgen een e‑mail van Dropbox waarin staat wanneer hun teams de release ontvangen en welke acties worden aanbevolen.

Kan mijn team meteen overstappen op de 2020-release?

Dropbox biedt gebruikers de mogelijkheid om zich voorafgaand aan de release zelf aan te melden. Houd je e‑mail en de Dropbox-blog in de gaten voor meer nieuws over deze optie.

Kan mijn team de oude release blijven gebruiken?

Nee. Alle gebruikers gaan binnenkort de 2020-release van Dropbox Paper gebruiken.

Krijgen alle leden van het team tegelijk de 2020-release?

Ja. Paper-documenten kunnen worden gedeeld tussen verschillende mensen in het bedrijf en daarom moet iedereen in één keer migreren.

Blijven de machtigingen voor delen voor mijn Paper-documenten hetzelfde?

Lees dit artikel met basisinformatie over de machtigingen voor delen van de 2020-release van Paper. Als je instellingen voor delen gebruikt die van toepassing zijn op het hele team, worden deze ook toegepast op je Paper-documenten. Paper-documenten worden na de release namelijk behandeld als gewone Dropbox-bestanden.

Welke invloed heeft de 2020-release van Paper op API's en het beveiligingsbeheer?

Beheerders hoeven slechts één set API's voor hun hele team te onderhouden, omdat Paper-documenten nu als gewone Dropbox-bestanden worden behandeld. Beheerders kunnen één set eindpunten gebruiken voor het zoeken, delen en inventariseren van alle teambestanden. Alle functies die met de Paper-eindpunten zijn gemaakt, moeten door jou worden bijgewerkt. De originele eindpunten kunnen alleen gebruikt worden voor Paper-documenten in de vorige release van Paper.

Je vindt meer informatie in de API-migratiehandleiding.

Waar vind ik de Paper-beheerinstellingen na de 2020-release van Paper?

Nadat een team is gemigreerd naar de 2020-release van Dropbox Paper, kan de teambeheerder de mogelijkheden beperken die het team heeft om Dropbox Paper te gebruiken.

Zo krijg je toegang tot de beheerinstellingen van de 2020-release van Paper:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik op Appmachtigingen.
  5. Zoek naar Paper by Dropbox om de actuele set machtigingen te zien.
  6. Vink het vakje aan naast Toestaan, Blokkeren of Instellen op standaard.

Toestaan

• Alle teamleden krijgen de mogelijkheid om Paper-documenten te maken en te bewerken.

Blokkeren

• De optie om Paper-documenten te maken en te bewerken wordt voor je hele team uitgeschakeld. Bestaande Paper-documenten kunnen echter nog steeds door teamleden worden geopend en bekeken.
  • Verwijdert Dropbox Paper uit het vervolgkeuzemenu Maken > Document.
  • Voorkomt dat je team de app kan koppelen met Dropbox. Voor teamleden die de app al gekoppeld hebben, wordt deze niet ontkoppeld.
  • Bij bestaande Paper-documenten staat er bovenaan Alleen-lezen. Ze kunnen niet bewerkt worden.

Instellen op standaard

• Volgt de Standaardmachtiging voor apps die in het App Center staan.
  • De standaardmachtiging vind je bovenaan de instellingenpagina voor Appmachtigingen.

Zie Apps beheren voor je Dropbox-team voor meer informatie over appmachtigingen.