Privacyinstellingen voor een Paper-document of een map wijzigen

Dit artikel is bedoeld voor Dropbox-gebruikers met de oude release van Dropbox Paper.

Zo kom je erachter of je de oude release van Dropbox Paper gebruikt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs Document aan.

Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release gebruikt.

Zie je Dropbox Paper wel staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de nieuwe 2020-release van Dropbox Paper gebruikt.

Als je de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, werken je Paper-documenten als gewone Dropbox-bestanden. Je kunt de privacyinstellingen van je Paper-documenten dus op dezelfde manier wijzigen als die van gewone bestanden in Dropbox. Kijk hier hoe je de privacyinstelling van Dropbox-bestanden en -mappen wijzigt.

Als je een privédocument maakt dat niet in een map staat, ben jij de enige persoon die het kan zoeken en bewerken. Als je het document deelt met anderen, kun je kiezen wie het document kan openen en wie het kan bewerken of er opmerkingen aan kan toevoegen. Als je een document in een map maakt, kunnen alle leden van die map je document openen, zoeken en bewerken.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

De machtigingen voor het delen van een document wijzigen

1. Open het Paper-document dat je wilt delen.
  2. Klik op de blauwe knop Uitnodigen.
  3. Klik rechtsonder op Instellingen.
  4. Kies een optie voor delen onder Wie kan dit document openen? en Wat kunnen ze doen?
  5. Klik op Gereed.

De machtigingen voor het delen van een document wijzigen voor een bepaald persoon

1. Open het Paper-document.
  2. Klik op de blauwe knop Uitnodigen.
  3. Kies naast de naam van de persoon de optie Kan bewerken, Kan weergeven of Verwijderen.
  • Je kunt jezelf niet uit een document verwijderen, maar je kunt wel het volgen van een document ongedaan maken.
  • Als je lid bent van een team en toegang via links is ingeschakeld, kun je een gebruiker alleen verwijderen uit een document door de machtigingen voor het document in te stellen op Alleen op uitnodiging

Machtigingen voor delen wijzigen voor een Paper-map

1. Open de map die je wilt delen.
  2. Klik op de blauwe knop Delen.
  3. Typ naast Aan de e‑mailadressen of namen van de gewenste leden.
  4. Klik op de naam van een lid.
  5. Klik op Uitnodigen.

Opmerkingen:

• Alle mappen in een gedeelde map worden automatisch ook gedeeld
  • Als je lid bent van een Dropbox Business-team, zijn je Paper-mappen standaard voor iedereen zichtbaar

Een gebruiker verwijderen uit een document

Als je iemand wilt verwijderen uit een document, moet je het document zelf hebben gemaakt of bewerkingsrechten hebben.

Een gebruiker verwijderen uit een document:

1. Klik op de blauwe knop Uitnodigen of Delen.
  2. Klik op Kan bewerken (of Kan weergeven) naast de betreffende gebruiker.
  3. Klik op Verwijderen in het vervolgkeuzemenu dat wordt weergegeven.