Sjablonen gebruiken in Dropbox Paper

Je kunt Dropbox Paper-sjablonen maken voor documentindelingen die je regelmatig gebruikt, zoals projectplannen of ontwerpopgaven.

Nieuw bij Dropbox? Bekijk de Dropbox Paper-sjabloon voor projectplannen.

Een sjabloon maken

Zo maak je een Dropbox Paper-sjabloon:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik in de linkerkolom op Paper
  3. Klik op Nieuw document maken of open een document waarvan je een sjabloon wilt maken.
  4. Klik in het document op (drie puntjes).
  5. Klik op Sjabloon maken.
  6. Er wordt een sjabloon gemaakt op basis van het document. Je ziet nu een optie om het oorspronkelijke document te Archiveren of te Bewaren.

Sjablonen openen en bewerken

Zo open en bewerk je sjablonen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik in de linkerkolom op Paper
    • Zie je Paper niet, dan betekent dit dat je de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt. In dat geval kun je de sjabloon vinden in de map waarin je die hebt opgeslagen of door de zoekbalk te gebruiken.
  3. Klik op Maken met sjablonen.
  4. Wijs de sjabloon aan die je wilt bewerken en klik op het potloodpictogram.

Een sjabloon gebruiken

Zo gebruik je een sjabloon op dropbox.com:

1. Open de sjabloon die je wilt gebruiken.
  2. Klik op Sjabloon gebruiken.

Zo gebruik je een sjabloon op je iOS-telefoon of -tablet:

1. Open de mobiele Paper-app.
  2. Klik op het potloodpictogram.
  3. Selecteer de sjabloon die je wilt gebruiken.
  4. Je hebt nu een nieuw document dat is gebaseerd op de sjabloon.

Een sjabloon delen

Je kunt vanuit de sjablooneditor mensen uitnodigen voor je sjabloon. Klik hiervoor op Delen en nodig mensen uit, net zoals je voor een gewoon Paper-document zou doen.

Als je iemand bewerkingsrechten geeft, kan diegene de sjabloon veranderen. De sjabloon is zichtbaar in de sjabloonbibliotheek van mensen die de sjabloon mogen weergeven of bewerken.

Een sjabloon toevoegen aan een map

Je kunt een sjabloon op dezelfde manier aan een map toevoegen als je een Paper-document aan een map toevoegt.

Een sjabloon archiveren of verwijderen

Zo archiveer of verwijder je een Dropbox Paper-sjabloon:

1. Open de sjabloon die je wilt archiveren of verwijderen.
  2. Klik op (drie puntjes) vanuit de sjabloon.
  3. Klik op Archiveren of Verwijderen.

Je moet bewerkingsrechten hebben om een sjabloon te archiveren of te verwijderen.