Bestanden of mappen verwijderen en verplaatsen: waarschuwingen en meldingen

Er kan een foutmelding of bericht verschijnen wanneer je probeert bestanden in je Dropbox-account te verwijderen of te verplaatsen. Deze foutmeldingen en berichten helpen je om je Dropbox-account op orde te houden en onbedoelde verwijderingen of verplaatsingen te voorkomen.

Ik krijg de melding 'Weet je zeker dat je dit bestand wilt verwijderen?'

Dit is er gebeurd:

Je hebt geprobeerd bestanden of mappen in je Dropbox-account te verwijderen of te verplaatsen. Als je bepaalde acties uitvoert waardoor bestanden of mappen kunnen worden verwijderd voor jezelf of voor anderen, wordt je gevraagd om de actie te bevestigen.

Je moet een actie bevestigen als je het volgende doet:

• Bestanden of mappen verwijderen uit een gedeelde map
  • Bestanden of mappen verwijderen uit je Dropbox-account
  • Bestanden of mappen in een gedeelde map verplaatsen naar een locatie waartoe andere leden van de map geen toegang hebben (zoals een privémap of een map buiten je Dropbox-account)
  • Bestanden of mappen verplaatsen uit je Dropbox-account

Dit kun je doen:

Klik op Annuleren als het niet je bedoeling was om deze bestanden te verwijderen of te verplaatsen. Klik op Verwijderen of Verplaatsen als je het verwijderen of verplaatsen wilt bevestigen.

Wil je voortaan geen waarschuwingen voor dit soort verwijderingen of verplaatsingen meer ontvangen, schakel dan het vakje in naast Niet meer vragen.

Als je bestanden verwijdert om ruimte te besparen op je harde schijf, kan het handiger zijn om de selectieve synchronisatie of slimme synchronisatie te gebruiken.

Onbedoelde verwijderingen ongedaan maken in macOS 10.15 (Catalina)

De optie Volledige schijftoegang moet zijn ingeschakeld als je onbedoelde verwijderingen ongedaan wilt maken in macOS 10.15 (Catalina). Als deze optie is ingeschakeld, heeft Dropbox toestemming om onbedoelde wijzigingen ongedaan te maken.

Volledige schijftoegang inschakelen:

1. Open Systeemvoorkeuren en klik op Beveiliging en privacy.
  2. Klik op de tab Privacy.
  3. Klik linksonder op het slotpictogram om wijzigingen aan te brengen.
  4. Voer je computerwachtwoord in en klik op Ontgrendel.
  5. Scrol omlaag naar Volledige schijftoegang en schakel het vakje in naast Dropbox.
  6. Klik op Stop nu als je klaar bent en start Dropbox opnieuw.