Foutmelding 'Weet je zeker dat je dit bestand wilt verwijderen?'

Bijgewerkt Dec 15, 2023
Er wordt mogelijk een pop-upbericht weergegeven waarin om je bevestiging wordt gevraagd om een bestand of map te verwijderen wanneer je:
  • Gedeelde bestanden of mappen verwijdert uit de Dropbox-map op je computer.
  • Bestanden of mappen in een gedeelde map verplaatst naar een locatie waartoe andere leden van de map geen toegang hebben (zoals een privémap of een map buiten je Dropbox-account).
  • Bestanden of mappen verplaatst naar een locatie buiten je Dropbox-account

Klik op Annuleren als het niet je bedoeling was om deze bestanden te verwijderen of te verplaatsen. Klik op Verwijderen of Verplaatsen als je het verwijderen of verplaatsen wilt bevestigen.

Als je bestanden verwijdert om ruimte te besparen op je harde schijf, kan het handiger zijn om in plaats daarvan selectieve synchronisatie te gebruiken, of je bestanden in te stellen als 'alleen-online'

Vereisten om onbedoelde verwijderingen ongedaan te maken op macOS

De Dropbox-specifieke bestandssysteemwaarschuwingen zijn alleen beschikbaar op Mac-apparaten met macOS 10.15 of nieuwer waarop Volledige schijftoegang is ingeschakeld om onbedoelde verwijderingen ongedaan te maken.

Als je Volledige schijftoegang wilt inschakelen, volg dan de volgende stappen:

1. Open Systeemvoorkeuren en klik op Beveiliging en privacy.
  2. Klik op het tabblad Privacy.
  3. Klik linksonder op het slotpictogram om wijzigingen aan te brengen.
  4. Voer je computerwachtwoord in en klik op Ontgrendel.
  5. Scrol omlaag naar Volledige schijftoegang en schakel het vakje in naast Dropbox.
  6. Klik op Stop nu als je klaar bent en start de Dropbox-app opnieuw.