Bestanden delen vanaf je telefoon of tablet

Wanneer je een bestand of map deelt vanaf je telefoon of tablet, kun je kiezen wie een bestand mag weergeven of bewerken.

Download de mobiele Dropbox-app (als je dit nog niet hebt gedaan) om het delen makkelijker te maken.

Bestanden delen via de Dropbox-app op je iPhone, iPad, Android- of Windows-apparaat:

Er zijn twee manieren om bestanden vanaf je telefoon of tablet te delen:

1) Het bestand rechtstreeks delen met het e‑mailadres van iemand anders

1. Tik op het pictogram Bestanden onderaan het scherm (of tik op de drie puntjes (...) en vervolgens op Bestanden in Windows).
  2. Zoek het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  3. Tik op het pictogram met de drie puntjes (...) onder dat bestand of die map.
  4. Tik op Delen.
  5. Voer de naam of het e‑mailadres in van de gewenste ontvangers.
  6. Voeg een bericht over de bestanden toe en tik op Delen (of Uitnodiging verzenden in Windows).

2) Een link delen

Iedereen met de link kan standaard je bestand weergeven, downloaden, delen en er een opmerking aan toevoegen. Als je de machtigingen voor het delen van de link wilt beperken, kun je een vervaldatum of een wachtwoord voor de link instellen of beperken wie de link kan openen.

1. Tik op het pictogram Bestanden onderaan het scherm.
  2. Zoek het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  3. Tik op het pictogram met de drie puntjes (...) onder dat bestand of die map.
  4. Tik op Link kopiëren.
  5. Je link wordt automatisch gekopieerd naar het klembord.
  6. Selecteer de manier waarop je de link wilt delen, zoals per e‑mail of sms‑bericht.