Een watermerk toevoegen aan bestanden in je Dropbox-account

Met een watermerk kun je voorkomen dat je afbeeldingen en PDF's zonder je toestemming worden gedownload en gebruikt.

Een watermerk toevoegen

Je moet eigenaar van het bestand zijn om een watermerk te kunnen toevoegen. Voer deze stappen uit om een watermerk aan een afbeelding of PDF-bestand in je Dropbox-account toe te voegen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Open het voorbeeld van het bestand waaraan je een watermerk wilt toevoegen.
  3. Klik op het stempelpictogram in de rechterzijbalk.
  4. Pas het watermerk aan als je dat wilt.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Klik op Kopie maken of Origineel vervangen
    • Met Kopie maken wordt een kopie met watermerk van het bestand gemaakt en (met watermerk) toegevoegd aan de bestandsnaam.
    • Met Origineel vervangen wordt het oorspronkelijke bestand gewijzigd.

Een watermerk aanpassen

Je kunt de positie, draaiing, transparantie en grootte van een watermerk bewerken. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Open de voorbeeldweergave van het bestand dat je wilt bewerken.
  3. Klik op het stempelpictogram in de rechterzijbalk.
  4. Klik op Tekst of Afbeelding om de stijl van het watermerk te kiezen.
  5. Bewerk een of meer van de onderstaande watermerkinstellingen.
    • Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu Positie om de positie van het watermerk in het bestand te wijzigen.
    • Klik op de knoppen Draaiing om de draaiing van het watermerk in stappen van 15 graden te wijzigen.
    • Gebruik de schuifregelaars Transparantie en Grootte om de transparantie en grootte van het watermerk in het bestand te wijzigen.

Opmerking: watermerkafbeeldingen mogen niet groter zijn dan 6 MB.

Een watermerk verwijderen

Als je Dit bestand overschrijven hebt gekozen bij het toevoegen van het watermerk, kun je het watermerk verwijderen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Open de voorbeeldweergave van het bestand waaruit je het watermerk wilt verwijderen.
  3. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes).
  4. Klik op Versiegeschiedenis.
  5. Selecteer de versie zonder het watermerk om het bestand te openen in de voorbeeldweergave.
  6. Klik op Terugzetten.

Opmerking: Alleen de eigenaar van het bestand kan een watermerk verwijderen. Een ontvanger van een bestand met een watermerk kan het watermerk niet verwijderen.