Opmerkingen toevoegen aan Dropbox-bestanden

Iedereen die toegang heeft tot een Dropbox-bestand, kan een opmerking achterlaten en andere opmerkingen bekijken, tenzij het toevoegen van opmerkingen is uitgeschakeld.

Nieuw bij Dropbox? Kijk hoe gemakkelijk je aantekeningen kunt toevoegen aan items waar je samen met anderen aan werkt.

Opmerkingen toevoegen aan een bestand

Je kunt opmerkingen toevoegen aan een bestand via je browser, mobiel apparaat of desktopapp. Dat doe je zo:

1. Open het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  2. Klik of tik op het tekstvak Opmerking om een opmerking over het hele bestand toe te voegen.
    • Je kunt je opmerking typen, iemand @vermelden of een emoji toevoegen.
  3. Klik op Plaatsen.

Opmerkingen toevoegen aan een specifiek gedeelte van een bestand

Je kunt een opmerking toevoegen over een specifiek deel van een bestand als je op dropbox.com werkt aan een ondersteund bestandstype. Dat doe je zo:

1. Open het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen. Er verschijnt een pop-upbericht met de tekst Selecteer een gebied waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  2. Sleep om het gewenste gebied te markeren.
  3. Klik op het tekstvak met de tekst Typ een opmerking, voeg je opmerking toe en klik op Plaatsen.

Opmerkingen toevoegen aan een specifiek tijdstip in een video- of audiobestand

Een opmerking bewerken of verwijderen

Je kunt alleen opmerkingen bewerken of verwijderen die je zelf hebt geplaatst. Een opmerking bewerken of verwijderen:

1. Klik op de gewenste opmerking.
  2. Klik op Bewerken of Verwijderen.

Het deelvenster Opmerkingen verbergen

Het deelvenster Opmerkingen verbergen:

1. Open het gewenste bestand.
  2. Klik op het pictogram Opmerkingen

Klik nog een keer op het pictogram Opmerkingen om het deelvenster met opmerkingen opnieuw weer te geven.

Hoe worden opmerkingen gerangschikt in het opmerkingenvenster?

Opmerkingen staan in chronologische volgorde, vanaf het begin van het bestand tot het eind van het bestand. Als het bestand meerdere pagina's bevat, wordt aangegeven op welke pagina de opmerking is toegevoegd.

Wie ontvangt een melding wanneer ik een opmerking plaats?

De volgende mensen ontvangen een e‑mail en een melding, zowel op dropbox.com als op hun gekoppelde apparaten:

• De eigenaar van het bestand
  • Iedereen die zich op het bestand heeft geabonneerd
  • Iedereen die een opmerking heeft toegevoegd aan de opmerkingendiscussie
  • Iedereen die is @vermeld in de opmerkingendiscussie

Meer informatie over het wijzigen van je voorkeuren voor meldingen