Opmerkingen toevoegen aan Dropbox-bestanden

Iedereen die toegang heeft tot een Dropbox-bestand, kan een opmerking achterlaten en andere opmerkingen bekijken, tenzij het toevoegen van opmerkingen is uitgeschakeld.

Opmerkingen toevoegen aan een bestand

Op je computer, telefoon of tablet kun je opmerkingen toevoegen aan een bestand. Dit doe je als volgt:

1. Open het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  2. Als je wilt reageren op de hele pagina of afbeelding, klik of tik je op het tekstvak met de tekst Typ een opmerking.
    • Je kunt je opmerking typen, iemand @vermelden of een emoji toevoegen.
  3. Klik op Plaatsen.

Meer informatie over het toevoegen van opmerkingen aan een specifiek gedeelte van een bestand

Een opmerking bewerken of verwijderen

Je kunt alleen opmerkingen bewerken of verwijderen die je zelf hebt geplaatst. Een opmerking bewerken of verwijderen:

1. Klik op de gewenste opmerking.
  2. Klik op Bewerken of Verwijderen.

Het deelvenster Opmerkingen verbergen

Het deelvenster Opmerkingen verbergen:

1. Open het gewenste bestand.
  2. Klik op de grijze pijl (Verbergen) in de rechterbovenhoek.

Klik nogmaals op de grijze pijl om het deelvenster met opmerkingen weer te geven.

Hoe worden opmerkingen gerangschikt in het opmerkingenvenster?

Opmerkingen staan in chronologische volgorde, vanaf het begin van het bestand tot het eind van het bestand. Als het bestand meerdere pagina's bevat, wordt aangegeven op welke pagina de opmerking is toegevoegd.

Wie ontvangt een melding wanneer ik een opmerking plaats?

De volgende mensen ontvangen een e‑mail en een melding, zowel op dropbox.com als op hun gekoppelde apparaten:

• De eigenaar van het bestand
  • Iedereen die zich op het bestand heeft geabonneerd
  • Iedereen die een opmerking heeft toegevoegd aan de opmerkingendiscussie
  • Iedereen die is @vermeld in de opmerkingendiscussie

Meer informatie over het wijzigen van je voorkeuren voor meldingen