Een overdracht maken en verzenden

Bijgewerkt Feb 06, 2024
Je kunt overal waar je Dropbox gebruikt overdrachten maken en verzenden via gedeelde links of e-mail. Met Dropbox Professional, -Education, -Essentials, -Business, -Business Plus, -Advanced of -Enterprise kun je overdrachten ook aanpassen met aangepaste vervaldatums, wachtwoorden, logo's en achtergronden. Nadat je een overdracht hebt verzonden, kun je de verzonden overdrachten bekijken en beheren op dropbox.com.

Een overdracht maken en verzenden

Een overdracht maken en verzenden op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
    • Je ziet een lijst met actieve of vervallen overdrachten.

4. Klik rechts op Overdracht aanmaken.
  5. Je kunt op de volgende manieren bestanden toevoegen aan je overdracht:
    • Versleep bestanden vanaf je computer.
    • Klik op Bestanden uploaden.
    • Klik op het vervolgkeuzemenu naast Bestanden uploaden.
      • Selecteer Mappen uploaden om mappen op je computer te kiezen.
      • Om te kiezen uit bestanden of mappen vanuit je Dropbox-account, selecteer je Toevoegen vanuit Dropbox.

6. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) als je een naam wilt invoeren voor de overdracht.
  7. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Klanten met Dropbox Professional, -Education, -Essentials, -Business, -Advanced, -Business Plus, en -Enterprise hebben ook de optie om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen tot maximaal een jaar. Om dit te doen klik je op de instellingen (tandwielpictogram) links onderin. Hier kun je er ook voor kiezen om een melding te krijgen als iemand je document download.
  8. Klik op Overdracht maken.
  9. Klik op E-mail versturen of Link kopiëren.

Een overdracht maken en verzenden vanuit de desktopapp:

1. Open de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt toevoegen aan de overdracht.
  3. Klik op Kopie versturen...
  4. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) als je een naam wilt invoeren voor de overdracht.
  5. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Klanten met Dropbox Professional, -Education, -Essentials, -Business, -Advanced, -Business Plus, en -Enterprise hebben ook de optie om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen tot maximaal een jaar.
  6. Klik op Overdracht maken.
  7. Klik eventueel op Voorbeeld van overdracht bekijken om te zien wat de ontvangers zullen ontvangen.
  8. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail om de overdrachtlink te delen.
highlight icon

Opmerking: de Dropbox-desktopapp moet geïnstalleerd zijn om overdrachten vanaf je computer te verzenden.

Een overdracht maken en verzenden op je iOS-apparaat:

1. Open de Dropbox-app op je iPhone/iPad.
  2. Tik op '+' (het pluspictogram).
  3. Tik op Kopie van bestanden verzenden.
  4. Tik op Toevoegen uit Dropbox en selecteer vervolgens de bestanden die je wilt toevoegen aan de overdracht.
    • Opmerking: Op iOS-apparaten kun je geen mappen toevoegen aan een overdracht.

5. Tik op Doorgaan.
  6. Je kunt een nieuwe naam voor je overdracht kiezen, de optie om downloadmeldingen te ontvangen in- of uitschakelen en een vervaldatum instellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement.
    • Klanten met Dropbox Professional, -Education, -Essentials, -Business, -Advanced, -Business Plus, en -Enterprise hebben ook de optie om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen tot maximaal een jaar.
  7. Tik op Doorgaan.
  8. Tik op link delen en plak de link waar je hem wilt delen.

Een overdracht maken en verzenden op je Android-apparaat:

1. Open de Dropbox-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op '+' (het pluspictogram).
  3. Tik op Kopie van bestanden verzenden.
  4. Tik op Doorgaan.
  5. Vink het vakje aan naast het/de bestand(en) of map(pen) dat/die je wilt verzenden.
  6. Tik op [x] bestand(en) overdragen.
  7. Tik op Doorgaan.
  8. Je kunt een nieuwe naam voor je overdracht kiezen, de optie om downloadmeldingen te ontvangen in- of uitschakelen en een vervaldatum instellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Klanten met Dropbox Professional, -Education, -Essentials, -Business, -Advanced, -Business Plus, en -Enterprise hebben ook de optie om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen tot maximaal een jaar.
  9. Als je gebruik maakt van Dropbox Professional, -Business, -Advanced, -Business Plus of -Enterprise, kun je tikken op Wachtwoord toevoegen om je overdracht te beschermen met een wachtwoord.
  10. Tik op Doorgaan.
  11. Tik op link kopiëren om te delen en plak de link naar de overdracht waar je hem wilt delen.
  12. Tik rechts bovenin op Nieuwe overdracht starten of op Gereed.

Je overdrachten aanpassen:

Als je gebruik maakt van Dropbox Professional, -Education, -Essentials, -Business, -Advanced, -Business Plus of -Enterprise, kun je de achtergrond van je overdrachten wijzigen of een aangepast logo toevoegen. Deze achtergrond en dit logo worden weergegeven op al je overdrachten, tot je ze opnieuw wijzigt.

Dropbox Professional

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik op Transfer.
  4. Klik op Merkgebruik set-up.
  5. Voeg je merknaam en website toe:
    • Typ de naam in die je aan je klanten wilt laten zien in het veld Merknaam.
    • Voeg eventueel een link naar je website toe.
      • Opmerking: Door op het logo te klikken zullen gebruikers doorgestuurd worden naar de website die je hebt toegevoegd.
  6. Voeg eventueel links naar je social media toe.
  7. Voeg je logo en achtergrond toe:
    • Klik op Logo uploaden om het logo van je merk te uploaden.
    • Klik op Achtergrond kiezen om een achtergrondkleur te kiezen of om een achtergrondafbeelding te uploaden.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.

Dropbox Education, -Essentials, -Business, -Advanced, -Business Plus, en -Enterprise

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik op Transfer.
  4. Klik op Je merkgebruik instellen.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu Achtergrond kiezen of Logo kiezen om een achtergrondkleur, achtergrondafbeelding of logo toe te voegen.
    • Opmerking: Achtergronden en logo's mogen een bestandsgrootte hebben van maximaal 5 MB. Logo's zullen worden verkleind als ze te groot zijn.
  6. Klik op Opslaan.