Wie is de eigenaar van een gedeelde map?

Bijgewerkt Feb 29, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers, tenzij anders aangegeven.

De maker van een gedeelde map wordt automatisch ingesteld als de eigenaar, tenzij de map is gemaakt in de gedeelde map van iemand anders.

Eigenaren hebben extra administratieve functies, zoals de mogelijkheid om:

Je kunt in de opties voor de map zien wie de eigenaar van een map is.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Een map weergeven in Dropbox

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam aan van de map aan waarvan je wilt weten wie de eigenaar is, en klik op het pictogram voor delen (rechthoek met pijl omhoog).
  3. Klik op Wie heeft toegang?
  1. Open de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of Finder (Mac).
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan je de eigenaar wilt bepalen en selecteer vervolgens Delen... naast het Dropbox-pictogram.
  3. Klik op Wie heeft toegang?
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "⁝" (drie verticale puntjes op Android) of "..." (iOS) naast de map waarvan je de eigenaar wilt bepalen.
  3. Tik op Toegang beheren (Android) of Mapinstellingen (iOS).
  4. Tik op het gedeelte onder [x] leden.

Hierdoor worden alle leden van de gedeelde map weergegeven en wordt aangegeven wie de eigenaar is.

highlight icon

Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox-team en er geen eigenaar wordt vermeld, is de map eigendom van een beheerder in je team, of van iemand buiten je team. Neem contact op met je beheerder om erachter te komen of de map eigendom is van een beheerder.