Dropbox Spaces

Op dit moment bevindt deze functie zich in de bètafase waarop aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Als je wilt deelnemen aan de bèta, vul dan dit aanvraagformulier in.

We willen nogmaals benadrukken dat je ervaring met deze functie vertrouwelijk moet blijven. Eventuele feedback kun je verzenden naar sws-feedback-internal@dropbox.com. Je kunt ook lid worden van de besloten Dropbox-communitygroep om feedback uit te wisselen en te chatten met andere gebruikers van de bètafunctie.

Opmerking: nadat je de bètaversie van Dropbox Spaces in gebruik hebt genomen, kan het nog 24 uur duren voordat je toegang krijgt tot de besloten Dropbox-communitygroep.

Dropbox Spaces is een virtuele werkruimte waarin projecten en teams samenkomen. Met Spaces hebben teams toegang tot alles wat ze nodig hebben voor een project — zoals belangrijke bestanden, taken, vergaderingen en updates — op één centrale plek.

Een Space maken

Voer deze stappen uit om een Space te maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool rechts bovenin.
  3. Klik in het menu op Spaces.
  4. Klik op Nieuwe Space.
  5. Geef de Space een naam.

Materiaal toevoegen aan een Space

Alles wat je toevoegt aan een Space wordt automatisch gedeeld met iedereen die toegang heeft tot de Space.

Voer deze stappen uit om materiaal toe te voegen aan een Space:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool rechts bovenin.
  3. Klik in het menu op Spaces.
  4. Klik op de Space waaraan je materiaal wilt toevoegen.
  5. Klik op Inhoud in de linkerzijbalk.
  6. Klik op Toevoegen aan Space.
    • Een link toevoegen: plak de link en druk op Enter of Return op je toetsenbord.
    • Een bestand of map uit je Dropbox-account toevoegen: klik op het selectievakje naast het materiaal dat je wilt toevoegen en vervolgens op Toevoegen.
    • Een bestand of map vanaf je computer toevoegen: klik op Uploaden en vervolgens op Bestanden kiezen of Een map uploaden

Een taak maken in een Space

Voer deze stappen uit om een taak te maken in een Space:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool rechts bovenin.
  3. Klik in het menu op Spaces.
  4. Klik op de Space waarvoor je een taak wilt maken.
  5. Klik op Taken in de linkerzijbalk.
  6. Klik op Nieuwe taak.
  7. Typ de taak en druk op Enter of Return op je toetsenbord. Nadat je een taak hebt gemaakt, kun je deze aan iemand toewijzen, een einddatum instellen, bijlagen toevoegen en opmerkingen maken (door onder de respectieve kolomkop te klikken).

Iemand toevoegen aan een Space

Voer deze stappen uit om iemand toe te voegen aan een Space:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool rechts bovenin.
  3. Klik in het menu op Spaces.
  4. Klik op de Space waaraan je de persoon wilt toevoegen.
  5. Klik op Mensen in de linkerzijbalk.
  6. Klik op Iemand toevoegen.
  7. Typ de naam of het e‑mailadres van de persoon die je wilt toevoegen.
  8. Klik in de zoekresultaten op de naam of het e‑mailadres van de gewenste persoon.
    • Als in een foutbericht wordt gemeld dat de persoon die je zoekt niet kan worden toegevoegd, komt hij of zij mogelijk niet in aanmerking voor deelname aan de bètaversie van Spaces.

Systeemvereisten voor Dropbox Spaces

De systeemvereisten voor Dropbox Spaces zijn hetzelfde als de systeemvereisten voor Dropbox Paper. Dropbox Spaces biedt echter geen ondersteuning voor de oudere versie van Microsoft Edge.