Bestanden delen vanaf je telefoon of tablet

Wanneer je een bestand of map deelt vanaf je telefoon of tablet, kun je bepalen wie een bestand mag weergeven of bewerken.

Download de mobiele Dropbox-app (als je dit nog niet hebt gedaan) om het delen makkelijker te maken.

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox eenvoudig grote bestanden kunt verzenden.

Delen via een e-mailuitnodiging:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "" (drie puntjes verticaal op Android) "..." (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) naast het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik op Uitnodigen voor bestand.
  5. Tik onder Verzenden naar en typ het e‑mailadres of de naam van een of meer mensen met wie je het item wilt delen.
  6. Selecteer Kan bewerken of Kan weergeven in het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant.
  7. Tik op Delen.

Delen via een link:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "" (drie puntjes verticaal op Android) "..." (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) naast het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  3. Tik op Delen.
  4. Klik op Link kopiëren. De link wordt gekopieerd naar je klembord.
  5. Plak de link op de plaats waar je deze wilt delen.