Wat is een conflict met een gedeelde map?

Als er een conflict met een gedeelde map is, maakt Dropbox automatisch een nieuwe map om te voorkomen dat een gebruiker per ongeluk vertrouwelijk materiaal opslaat in een gedeelde ruimte.

Een conflict met een gedeelde map kan ontstaan als je Dropbox-app is uitgeschakeld terwijl je een bestand in een vertrouwelijke map bewerkt en een andere gebruiker die map verplaatst of bewerkt. De volgende keer dat je Dropbox-app wordt gesynchroniseerd, wordt er een nieuwe map gemaakt in je ledenmap, genaamd '[bestandsnaam] (conflict met gedeelde map)'.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Wat moet ik nu doen?

Je kunt het bestand met het conflict vanuit je ledenmap weer terugzetten op de oorspronkelijke locatie. Vervolgens kun je het oudere bestand met dezelfde naam en het bestand met het conflict verwijderen uit je ledenmap.

Hoe kan ik conflicten met gedeelde mappen voorkomen?

Om conflicten met gedeelde mappen te voorkomen, moet je zorgen dat slechts één persoon tegelijk vertrouwelijke bestanden en mappen bewerkt.

Dit gaat het makkelijkst door het bestand tijdens het bewerken te verplaatsen uit de Dropbox-map, zodat niemand er toegang toe heeft. Zodra je klaar bent met bewerken, zet je het bestand terug op de oorspronkelijke locatie.