Leden van een gedeelde map verwijderen

Als je de toegang tot een gedeelde map wilt intrekken, kun je bepaalde leden verwijderen of het delen van de map opheffen.

Opmerking: Wanneer je een lid van een map verwijdert of het delen van een map opheft, kun je kiezen of het lid een kopie van die map mag houden. Deze kopie wordt dan niet langer gesynchroniseerd met andere accounts.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.

Een lid van een gedeelde map verwijderen

Wanneer je een lid van een gedeelde map verwijdert, verliest dat lid de toegang tot de map en alle bestanden die in de map staan. Alleen de eigenaar van de map kan leden verwijderen, tenzij de eigenaar redacteuren heeft gemachtigd om de toegang tot de map te beheren.

Een lid van een gedeelde map verwijderen op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van de map aan en klik op Delen.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast het lid dat je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.
  6. Kies of het lid een kopie van de gedeelde map mag houden.
  7. Klik op Verwijderen.

Een lid van een gedeelde map verwijderen met de Dropbox-desktopapp:

1. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map.
  2. Klik op Delen...
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu naast het lid dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Kies of het lid een kopie van de gedeelde map mag houden.
  6. Klik op Verwijderen.

Het delen van een map opheffen

Wanneer je het delen van een map opheft, worden de bestanden definitief verwijderd uit de accounts van alle leden en van hun gekoppelde computers bij de eerstvolgende synchronisatie van de Dropbox-desktopapp. Als eigenaar van een gedeelde map kun je het delen ervan op elk gewenst moment opheffen.

Het delen van een map opheffen op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van de map aan en klik op Delen.
  4. Klik op het pictogram voor instellingen (tandwiel).
  5. Klik op Delen van map opheffen.
  6. Klik op Delen opheffen.

Het delen van een map opheffen met de Dropbox-desktopapp:

1. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map.
  2. Klik op Delen...
  3. Klik op het pictogram voor instellingen (tandwiel).
  4. Klik op Delen van map opheffen.
  5. Klik op Delen opheffen.