Wat is een conflict met alleen-lezen?

Een conflict met alleen-lezen is een bestand dat Dropbox maakt bij het bewerken van een bestand of map waarvoor je alleen-lezen machtigingen hebt. Dit gebeurt meestal als de Dropbox-app offline is (omdat er bijvoorbeeld geen internetverbinding is of als de synchronisatie wordt onderbroken).

Om ervoor te zorgen dat alle wijzigingen worden opgeslagen, zal Dropbox de volgende keer dat je Dropbox start:

• Een nieuwe map maken met de naam '[bestandsnaam] (conflicten met alleen-lezen)'.
  • Alle bewerkte bestanden verplaatsen naar die map.
  • De oorspronkelijke mappen of bestanden die je probeerde te bewerken opnieuw maken.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Wat moet ik nu doen?

Je kunt een conflict met alleen-lezen het beste oplossen door bewerkingsrechten voor het bestand of de map aan te vragen, beide versies te vergelijken en ze handmatig samen te voegen.

Bewerkingsrechten voor een map kun je rechtstreeks bij de eigenaar van het bestand aanvragen. Als je niet weet wie de eigenaar van het bestand is, kun je contact opnemen met je beheerder.

Als je de eigenaar van het gedeelde bestand bent, kun je de machtigingen voor het bestand wijzigen zodat meer mensen de map kunnen bewerken.

Hoe kan ik een conflict met alleen-lezen voorkomen?

Om te voorkomen dat een dergelijk conflict opnieuw optreedt, moet je ervoor zorgen dat je alleen bestanden bewerkt waarvoor je bewerkingsrechten hebt. Als een gebruiker een machtiging voor alleen-lezen voor een gedeelde map heeft, wordt er een slotpictogram weergegeven op de map.

Gedeelde map met slot
Opmerking: Als je de Dropbox-desktop-app gebruikt, wordt het slot mogelijk niet weergegeven. Je kunt je machtigingen controleren door je aan te melden bij de Dropbox-website of mobiele app.