Iemands vertrouwde contactpersoon voor Dropbox Vault worden

Dit artikel is voor vertrouwde contactpersonen en mensen die zijn uitgenodigd om een vertrouwde contactpersoon te worden. Als je eigenaar van een kluis bent, lees je dit artikel over hoe je een vertrouwde contactpersoon kunt toevoegen aan je kluis

Dropbox Vault is een functie waarmee je in Dropbox een locatie met een extra beveiligingslaag voor je gevoeligste bestanden kunt maken. Als je een uitnodiging hebt ontvangen om een vertrouwde contactpersoon te worden voor de kluis van iemand anders, betekent dit dat je de gevoelige bestanden in deze kluis kunt downloaden.

Gevoelige bestanden die in een kluis kunnen worden bewaard, zijn bijvoorbeeld identiteitspapieren, medische dossiers, juridische of financiële documenten.

Bekijk het overzichtsartikel van Dropbox Vault voor meer informatie over hoe je een eigen kluis maakt.

Een uitnodiging accepteren om een vertrouwde contactpersoon te worden

Opmerking: Je moet een Dropbox-account hebben om een vertrouwde contactpersoon te kunnen worden. Heb je nog geen Dropbox-account, dan wordt je gevraagd een Dropbox-account te maken voordat je de uitnodiging kunt accepteren.

De uitnodiging accepteren om een vertrouwde contactpersoon te worden:

1. Open de e‑mail van Dropbox waarin je wordt uitgenodigd om een vertrouwde contactpersoon te worden.
  2. Klik in de e‑mail op Details weergeven. Er wordt een pagina geopend waarop je wordt uitgenodigd om een vertrouwde contactpersoon te worden.
    • Als je nog geen Dropbox-account hebt, wordt je gevraagd een account te maken.
  3. Klik op Accepteren.

Als je niet op de uitnodiging reageert, ziet de eigenaar van de kluis dat de uitnodiging in behandeling is. Als je de uitnodiging afwijst, krijgt de eigenaar van de kluis per e‑mail een melding dat de uitnodiging niet is geaccepteerd.

Bestanden uit een Dropbox-kluis downloaden

Je kunt de gevoelige bestanden in een kluis in één keer downloaden als zipbestand.

Opmerking: je hebt je Dropbox-wachtwoord nodig om de bestanden uit een kluis te downloaden.

Alle bestanden in een kluis downloaden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of gezichtspictogram).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Standaardapps.
  5. Klik onder Mensen die jou een vertrouwde contactpersoon hebben gemaakt op Zipbestand downloaden (naast de naam van de persoon van wie je de kluis wilt downloaden).
  6. Voer je Dropbox-wachtwoord in en klik op Downloaden.

De eigenaar van de kluis krijgt een melding dat je bestanden hebt gedownload.

Zien wie jou een vertrouwde contactpersoon heeft gemaakt

Wanneer je wordt uitgenodigd om een vertrouwde contactpersoon te zijn, staat de naam van de persoon die je heeft uitgenodigd in de uitnodiging die je per e‑mail hebt ontvangen.

Daarnaast kun je op elk moment zien wie jou een vertrouwde contactpersoon heeft gemaakt. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of gezichtspictogram).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Standaardapps.
  5. Bekijk onder Mensen die jou een vertrouwde contactpersoon hebben gemaakt de lijst met namen en e‑mailadressen van mensen die jou een vertrouwde contactpersoon hebben gemaakt.