Een vertrouwde contactpersoon worden voor Dropbox Vault

Bijgewerkt Aug 14, 2023

Dropbox Vault is een functie waarmee je in Dropbox een locatie met een extra beveiligingslaag voor je meest gevoelige bestanden kunt maken. Als je een uitnodiging hebt ontvangen om een vertrouwd contactpersoon te worden voor de kluis van iemand anders, betekent dit dat je de gevoelige bestanden in deze kluis kunt downloaden.

Gevoelige bestanden die in een kluis kunnen worden bewaard, zijn bijvoorbeeld identiteitspapieren, medische dossiers, juridische of financiële documenten.

Bekijk het overzichtsartikel van Dropbox Vault voor meer informatie over hoe je een eigen kluis maakt.

highlight icon

Opmerking: Mac-gebruikers die hun systeem hebben bijgewerkt naar de laatste versie van Dropbox voor macOS, hebben niet langer toegang tot Vault via de Dropbox-desktop-app. Je hebt nog wel toegang tot Vault op  dropbox.com en in de mobiele Dropbox-app.

Een uitnodiging accepteren om een vertrouwd contactpersoon te worden

highlight icon

Opmerking: Je moet een Dropbox-account hebben om een vertrouwde contactpersoon te kunnen worden. Heb je nog geen Dropbox-account, dan wordt je gevraagd een Dropbox-account te maken voordat je de uitnodiging kunt accepteren.

De uitnodiging accepteren om een vertrouwde contactpersoon te worden:

1. Open de e‑mail van Dropbox waarin je wordt uitgenodigd om een vertrouwde contactpersoon te worden.
  2. Klik in de e‑mail op Details weergeven. Er wordt een pagina geopend waarop je wordt uitgenodigd om een vertrouwde contactpersoon te worden.
    • Als je nog geen Dropbox-account hebt, wordt je gevraagd een account te maken.
  3. Klik op Accepteren.

Als je niet op de uitnodiging reageert, ziet de eigenaar van de kluis dat de uitnodiging in behandeling is. Als je de uitnodiging afwijst, krijgt de eigenaar van de kluis per e‑mail een melding dat de uitnodiging niet is geaccepteerd.

Bestanden downloaden vanuit een Dropbox-kluis

Je kunt de gevoelige bestanden in een kluis downloaden in één zipbestand.

highlight icon

Opmerking: je hebt je Dropbox-wachtwoord nodig om de bestanden uit een kluis te downloaden.

Alle bestanden in een kluis downloaden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of gezichtspictogram).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Apps.
  5. Klik onder Mensen die jou een vertrouwde contactpersoon hebben gemaakt op zip-bestand downloaden naast de naam van de persoon van wie je de kluis wilt downloaden.
  6. Voer je Dropbox-wachtwoord in en klik op Downloaden.

De eigenaar van de kluis krijgt een melding dat je bestanden hebt gedownload.

Bekijken wie van jou heeft aangewezen als vertrouwd contactpersoon

Wanneer je wordt uitgenodigd om een vertrouwde contactpersoon te zijn, staat de naam van de persoon die je heeft uitgenodigd in de uitnodiging die je per e‑mail hebt ontvangen.

Je bekijkt als volgt wie jou heeft aangewezen als vertrouwd contactpersoon:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of gezichtspictogram).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Standaardapps.
  5. Bekijk onder Mensen die jou een vertrouwde contactpersoon hebben gemaakt de lijst met namen en e‑mailadressen van mensen die jou een vertrouwde contactpersoon hebben gemaakt.