Foto's en afbeeldingen bewerken in Dropbox

Bijgewerkt Mar 27, 2024
person icon

Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers.

Je kunt foto's en afbeeldingen bewerken op dropbox.com en in de mobiele Dropbox-app.
  1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de afbeelding die je wilt bewerken.
    • Sommige gebruikers kunnen in plaats hiervan bovenaan de pagina op Afbeelding bewerken klikken en die aanwijzingen volgen.
  3. Klik op Bewerken onder de foto- of afbeeldingstitel of klik op Bewerken in de menubalk.
    • Als je de afbeelding wilt draaien, klik je linksboven op Naar links draaienof Naar rechts draaien .
    • Klik linksboven op Spiegelen om de afbeelding horizontaal te spiegelen.
    • Klik linksboven op Bijsnijden, sleep de witte vierkantjes naar de gewenste punten en klik daarna op Opslaan om de afbeelding bij te snijden.
      • Opmerking: je kunt ook aangepaste breedte- en hoogteafmetingen instellen in de linkerzijbalk.
    • Voor licht- en kleuraanpassingen klik je Aanpassen en maak je de gewenste aanpassingen door de cirkel langs de schuifregelaar te slepen voor:
      • Helderheid
      • Contrast
      • Markeren
      • Schaduw
      • Belichting
      • Verzadiging
      • Temperatuur
    • Klik rechtsboven op het pictogram Ongedaan maken (gebogen pijl naar links) of gebruik Ctrl+z (Windows) of Command-z (macOS) om een wijziging ongedaan te maken.
    • Klik rechtsboven op het pictogram Opnieuw uitvoeren (gebogen pijl naar rechts) of gebruik Ctrl+Shift+z (Windows) of Command+Shift+z (macOS) om een wijziging opnieuw uit te voeren.
  4. Klik rechtsboven op Opslaan om je wijzigingen op te slaan.
    • Selecteer Een kopie opslaan om de originele afbeelding te behouden en de wijzigingen in een nieuw bestand op te slaan. Je moet kiezen waar je de nieuwe afbeelding op wilt slaan en op Kopie opslaan klikken om te bevestigen.
    • Selecteer Orgineel vervangen om het originele bestand te overschrijven met je bewerkte bestand.
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Meld je aan met je aanmeldgegevens.
  3. Tik op de foto of afbeelding die je wilt bewerken.
  4. Tik op het pictogram bewerken (een potlood) om te beginnen met bewerken.
    • Tik op het pictogram draaien (pijl die met de klok mee wijst). De afbeelding draait bij elke tik 90 graden met de klok mee.
    • Tik op het pictogram bijsnijden (een vierkant met overlappende hoeken) om de afbeelding bij te snijden. Sleep daarna de witte randen naar de gewenste plek en tik rechtsonder (Android) of rechtsboven (iOS) op het vinkje.
  5. Tik op Opslaan (Android) of Klaar (iOS) om je wijzigingen op te slaan.