Pictogrammen, symbolen en kleuren van bestanden en mappen

Dit is een lijst met pictogrammen, symbolen en kleuren die je ziet in je bestanden en mappen van je Dropbox-account.

Als je een ander pictogram zoekt dat niet in deze lijst staat, neem je dit artikel over synchronisatiepictogrammen door.

De map Camera-uploads

Een map met een camerasymbool is de map Camera-uploads. Als je de functie camera-uploads hebt ingeschakeld op je mobiele apparaat, worden je foto's en video's hier opgeslagen. Meer informatie over camera-uploads.

Dropbox-map

Blauwe mappen zonder symbolen zijn standaard Dropbox-mappen die met niemand worden gedeeld. Je kunt ze gebruiken om bestanden en andere mappen in te bewaren. Meer informatie over het maken en gebruiken van Dropbox-mappen.

Vergrendeld bestand of vergrendelde map

Een bestand of map met een slot-symbool in de hoek is een vergrendeld bestand of vergrendelde map. Je kunt een bestand of map vergrendelen zodat anderen deze niet kunnen bewerken. Meer informatie over het vergrendelen en ontgrendelen van bestanden en mappen.

Beperkte map

Een blauwe map met een min-teken in een cirkel erop is een beperkte map. Beperkte mappen zijn alleen beschikbaar voor Dropbox Business-teams. Hoewel de meeste mappen in teammappen met het hele team zijn gedeeld, zijn beperkte mappen alleen met bepaalde teamleden gedeeld. Meer informatie over beperkte mappen.

Gedeelde map

Blauwe mappen met het symbool van personen erop zijn gedeelde mappen. (Op dropbox.com en in de mobiele app zie je twee personen en in de desktopapp zie je drie personen op de map staan). Een gedeelde map is een map die je hebt gedeeld met anderen of die anderen met jou hebben gedeeld. Meer informatie over mappen delen met anderen.

Snelkoppeling naar een webpagina

Een bestand met een pijl onderin de hoek is een snelkoppeling naar een webpagina. Als er geen ander pictogram van de website kan worden gebruikt, zie je ook het pictogram van een wereldbol. Meer informatie over het opslaan van snelkoppelingen naar webpagina's in Dropbox.

Teammap

Blauwe mappen met een symbool van twee gebouwen erop zijn teammappen. (het symbool stel ook een staafdiagram of twee verticale lijnen voor). Teammappen zijn alleen beschikbaar voor Dropbox Business-teams en worden gemaakt door een beheerder. Meer informatie over teammappen.

Map van teamlid

Een map met een persoon erop is een teamlidmap. Mappen van teamleden zijn alleen beschikbaar voor leden van Dropbox Business-teams met de mappenstructuur voor teamruimtes. Meer informatie over de teamruimte en mappen van teamleden.

Onbekend bestandstype

Een bestand met een UFO-symbool erop is een onbekend bestandstype. Voeg de juiste extensie toe zodat Dropbox het bestand kan herkennen. Als het bestand bijvoorbeeld een JPG is, voeg je ".jpg" toe aan de bestandsnaam. Meer informatie over het hernoemen van bestanden.