Veelgestelde vragen over wijzigingsdatums van bestanden en mappen

De wijzigingsdatum van een bestand of map geeft aan wanneer het bestand of de map de laatste keer is bijgewerkt. Als je problemen ondervindt met de wijzigingsdatums van je bestanden of mappen, kun je deze veelgestelde vragen bekijken.

Waar kan ik de wijzigingsdatum van een bestand of map zien?

Je kunt de wijzigingsdatum van een bestand zien op dropbox.com, in de Dropbox-desktopapp en in de mobiele Dropbox-app. De wijzigingsdatum van een map kun je echter alleen zien in de Dropbox-desktopapp.

De wijzigingsdatum van een bestand bekijken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de tweede kolomkop.
  4. Klik op Gewijzigd.

De wijzigingsdatum van een bestand bekijken in de mobiele Dropbox-app:

iOS:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Bestanden.
  3. Tik op het pictogram met de drie puntjes (...) naast de bestandsnaam.
  4. De wijzigingsdatum staat onder de bestandsnaam.

Android:

1. Open de Dropbox-app en tik op de menuknop linksboven in het scherm (dit zijn de drie horizontale lijnen).
  2. Tik op Bestanden.
  3. De wijzigingsdatum staat onder de bestandsnaam.

De wijzigingsdatum van een bestand of een map bekijken in de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. De wijzigingsdatum van je bestanden en mappen vind je in de kolom Datum gewijzigd.

Wanneer wordt de wijzigingsdatum van een bestand bijgewerkt?

De wijzigingsdatum van een bestand wordt op alle apparaten en dropbox.com bijgewerkt als je een bestand in je Dropbox-account bewerkt of als een andere gebruiker een bestand in een gedeelde map bewerkt.

In sommige gevallen, zoals hieronder, verandert de wijzigingsdatum van een bestand alleen op het apparaat waarop het is bewerkt en wordt dit niet gesynchroniseerd met je andere apparaten.

• Als je een bestand van dropbox.com downloadt naar je apparaat, verandert de wijzigingsdatum van het bestand op dat apparaat in het tijdstip waarop het is gedownload. Dit wordt echter niet gesynchroniseerd met andere apparaten.
  • Als je de wijzigingsdatum van het bestand handmatig verandert in de Dropbox-desktopapp zonder de inhoud van het bestand te wijzigen, wordt de wijzigingsdatum van het bestand op dat apparaat gewijzigd, maar wordt dit niet gesynchroniseerd met andere apparaten.

Opmerking: de wijzigingsdatum van een bestand verandert niet als je de status van Slimme synchronisatie voor een bestand wijzigt.

Blijft de wijzigingsdatum van een bestand of map intact als ik het bestand of de map upload of download naar mijn account?

Als je de wijzigingsdatum van een bestand wilt behouden, upload of download je het bestand met de Dropbox-desktopapp

Opmerking: de wijzigingsdatum van een bestand blijft niet behouden als het bestand wordt geüpload of gedownload via dropbox.com of op een mobiel apparaat.

Waarom heeft mijn map niet dezelfde wijzigingsdatum op al mijn apparaten?

Wanneer je bepaalde acties uitvoert voor een map in de Dropbox-desktopapp, wordt de wijzigingsdatum van de map bijgewerkt op die computer. Dit wordt echter niet gesynchroniseerd met andere apparaten. De volgende acties kunnen leiden tot conflicterende wijzigingsdatums:

• Je downloadt de map van dropbox.com naar je apparaat.
    • De wijzigingsdatum van de map op dat apparaat verandert in het downloadtijdstip, maar dit wordt niet gesynchroniseerd met andere apparaten.
  • Wanneer je de status voor Slimme synchronisatie van een map wijzigt.
    • De wijzigingsdatum van de map op het apparaat waar de status voor Slimme synchronisatie is gewijzigd, verandert in het tijdstip waarop die status is bewerkt. Dit wordt echter niet gesynchroniseerd met andere apparaten.
  • Je wijzigt handmatig de wijzigingsdatum in de Dropbox-desktopapp zonder wijzigingen aan te brengen in de map.
    • De wijzigingsdatum van de map op dat apparaat verandert in het tijdstip dat je instelt, maar dit wordt niet gesynchroniseerd met andere apparaten.