Veelgestelde vragen over wijzigingsdatums van bestanden en mappen

Bijgewerkt Nov 22, 2023
De wijzigingsdatum van een bestand of map geeft aan wanneer het bestand of de map de laatste keer is bijgewerkt. Als je problemen ondervindt met de wijzigingsdatums van je bestanden of mappen, kun je deze veelgestelde vragen bekijken.

Waar kan ik de wijzigingsdatum van een bestand of map zien?

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het bestand of de map aan en klik op het selectievakje.
  3. De meest recente wijzigingsdatum en -tijd worden weergegeven in het Info-venster in de rechterzijbalk, naast Aangepast. Als je de rechterzijbalk wilt uitvouwen, klik dan op het pijltje naar links.
highlight icon

Opmerking: Er is ook een kolom Aangepast voor bestanden (niet voor mappen).

1. Open de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map en selecteer Eigenschappen (Windows), of Toon info (Mac).
highlight icon

Opmerking: De mobiele Dropbox-app geeft de aangepaste datums van bestanden weer, niet van mappen.

iOS:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Bestanden.
  3. Tik op ... (drie puntjes) naast de bestandsnaam.
  4. De aangepaste datum wordt onder de bestandsnaam weergegeven.

Android:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op de menuknop links bovenaan (drie horizontale lijntjes).
  3. Tik op Bestanden.
  4. De aangepaste datum wordt onder de bestandsnaam weergegeven.

Wanneer wordt de wijzigingsdatum van een bestand bijgewerkt?

De wijzigingsdatum van een bestand wordt op alle apparaten en dropbox.com bijgewerkt als je een bestand in je Dropbox-account bewerkt of als een andere gebruiker een bestand in een gedeelde map bewerkt.

In sommige gevallen, zoals hieronder, verandert de wijzigingsdatum van een bestand alleen op het apparaat waarop het is bewerkt en wordt dit niet gesynchroniseerd met je andere apparaten.

• Als je een bestand van dropbox.com downloadt naar een apparaat, verandert de wijzigingsdatum van het bestand op dat apparaat in het tijdstip waarop het is gedownload. Dit wordt echter niet gesynchroniseerd met andere apparaten.
  • Als je de wijzigingsdatum van het bestand handmatig verandert in de Dropbox-desktopapp zonder de inhoud van het bestand te wijzigen, wordt de wijzigingsdatum van het bestand op dat apparaat gewijzigd, maar wordt dit niet gesynchroniseerd met andere apparaten.
highlight icon

Opmerking: De wijzigingsdatum van een bestand verandert niet als je de status van het bestand veranderd in alleen-online/offline beschikbaar.

Blijft de wijzigingsdatum van een bestand of map intact als ik het bestand of de map upload of download naar mijn account?

Als je de wijzigingsdatum van een bestand wilt behouden, upload of download je het bestand met de Dropbox-desktopapp

highlight icon

Opmerking: De wijzigingsdatum van een bestand blijft niet behouden als het bestand wordt geüpload of gedownload via dropbox.com of op een mobiel apparaat.

Waarom heeft mijn map niet dezelfde wijzigingsdatum op al mijn apparaten?

De volgende acties kunnen leiden tot conflicterende wijzigingsdatums:

• Je downloadt de map van dropbox.com naar een apparaat. De wijzigingsdatum van de map op dat apparaat verandert naar het tijdstip waarop het is gedownload (of bewerkt) maar wordt niet gesynchroniseerd met andere apparaten.
  • Je wijzigt de status alleen-online/offline beschikbaar van de map op een apparaat. De wijzigingsdatum van de map op dat apparaat verandert naar de tijd van de update maar synchroniseert niet met andere apparaten.
  • Je wijzigt handmatig de wijzigingsdatum van de map in de Dropbox-desktopapp zonder wijzigingen aan te brengen in de map. De wijzigingsdatum van de map op die computer verandert naar de ingestelde tijd, maar wordt niet gesynchroniseerd met andere apparaten.