Organiseren van meerdere bestanden gebruiken om Dropbox-bestanden te sorteren

Bijgewerkt Jan 17, 2024

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

Organisatie van meerdere bestanden helpt je bij het indelen van je Dropbox-materiaal. Met deze functie kun je je bestanden onder andere ordenen op datum, trefwoord en bestandsactiviteit.

Organisatie van meerdere bestanden gebruiken

Om organiseren van meerdere bestanden te gebruiken voor je bestanden op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Open de map die je wilt ordenen.
  3. Klik op het tandwielpictogram naast de mapnaam.
  4. Klik op Organiseren.
  5. Selecteer Meerdere bestanden organiseren in het vervolgkeuzemenu.
  6. Selecteer de filteroptie die je wilt toepassen.
  7. Klik op Voorbeeld.
    • Hiermee wordt er een voorbeeld weergegeven van hoe de map eruit ziet na het herordenen.
    • Vanuit het voorbeeldscherm kun je elk bestand deselecteren dat je niet wilt groeperen.
    • Om organisatie van meerdere bestanden voortaan toe te passen op bestanden die naar de map worden verplaatst, klik je op het selectievakje naast Regel toepassen telkens wanneer een bestand aan deze map wordt toegevoegd.
  8. Klik op Toepassen.
highlight icon

Let op: Je kunt het organiseren van meerdere bestanden gebruiken om bestanden in zowel geautomatiseerde als niet-geautomatiseerde mappen te sorteren. De organisatieopties die zichtbaar zijn voor een map kunnen variëren, afhankelijk van de bestanden in je mappen.Meer informatie over automatisering van mappen.

Filteropties voor organisatie van meerdere bestanden

Welke filteropties je hebt, hangt af van je Dropbox-abonnement. Je kunt verschillende regels combineren om filters te maken.

• Trefwoord - hiermee wordt materiaal geordend op een toegewezen trefwoord, daarna kun je het verplaatsen naar een map naar keuze.
highlight icon

Opmerking: Om te filteren op trefwoord, typ je je trefwoord en druk je vervolgens op Enter. Om op meerdere trefwoorden tegelijk te filteren, druk je na elk trefwoord op Enter.

• Niet actief - hiermee wordt al het materiaal gegroepeerd dat niet recentelijk is geopend.Je kunt de periode van inactiviteit kiezen in de vervolgkeuzelijst.
  • Periode - hiermee wordt je materiaal geordend op de datum waarop het werd gemaakt of geüpload.
  • Slim verplaatsen - hiermee worden bestanden gegroepeerd in bestaande submappen op basis van Dropbox-aanbevelingen.
  • Aangepaste filters - hiermee worden bestanden gesorteerd op grootte, bestandsextensie of trefwoord, en vervolgens verplaatst naar de gewenste map. Om materiaal in een map te filteren met behulp van meerdere regels, klik je op Regel toevoegen. Om materiaal in meerdere mappen te organiseren met verschillende filters, klik je op Nieuw filter maken.
highlight icon

Opmerking: Om te filteren op trefwoord, typ je je trefwoord en druk je vervolgens op Enter. Om op meerdere trefwoorden tegelijk te filteren, druk je na elk trefwoord op Enter.

• Periode - hiermee wordt je materiaal geordend op de datum waarop het werd gemaakt of geüpload.
  • Niet actief - hiermee wordt al het materiaal gegroepeerd dat niet recentelijk is geopend. Je kunt zelf de gewenste periode van inactiviteit kiezen in het vervolgkeuzemenu.
  • Slim verplaatsen - hiermee worden bestanden gegroepeerd in bestaande submappen op basis van Dropbox-aanbevelingen.
highlight icon

Opmerking: Om het organiseren van meerdere bestanden ongedaan te maken, klik je op Ongedaan maken in het paneel dat onderaan het scherm verschijnt. Dit paneel wordt geladen nadat je op Toepassen hebt geklikt en de actie is voltooid.