Organiseren van meerdere bestanden gebruiken om Dropbox-bestanden te sorteren

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

Het organiseren van meerdere bestanden helpt je bij het indelen van je Dropbox-materiaal. Deze functie helpt je bij het ordenen van je bestanden met opties als datum, trefwoord en bestandsactiviteit. De functie wordt gebruikt om bestanden te sorteren in zowel geautomatiseerde als niet-geautomatiseerde mappen.

Organiseren van meerdere bestanden gebruiken

Om organiseren van meerdere bestanden te gebruiken voor je bestanden op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Open de map die je wilt ordenen.
  3. Klik op "..." (drie puntjes) bovenin het scherm.
  4. Klik op Organiseren van meerdere bestanden.
  5. Selecteer de groepeeroptie die je wilt toepassen.
    • De opties die je te zien krijgt zijn:
      • Niet actief - hiermee wordt al het materiaal gegroepeerd dat niet recentelijk is geopend. Je kunt zelf het gewenste tijdsbestek kiezen in het vervolgkeuzemenu.
      • Maand - hiermee wordt materiaal gegroepeerd op basis van de maand waarin het aan je account is toegevoegd. Je kunt ervoor kiezen om de huidige maand uit te sluiten.
      • Jaar - hiermee wordt materiaal gegroepeerd op basis van het jaar waarin het aan je account is toegevoegd. Je kunt ervoor kiezen om het huidige jaar uit te sluiten.
      • Trefwoord - hiermee wordt materiaal geordend op een toegewezen trefwoord, daarna kun je het verplaatsen naar een map naar keuze.
  6. Klik op Voorbeeld.
    • Hiermee wordt er een voorbeeld weergegeven van hoe de map eruit ziet na het herordenen.
    • Vanuit het voorbeeldscherm kun je elk bestand deselecteren dat je niet wilt groeperen.
    • Om organiseren van meerdere bestanden toe te passen op bestanden die naar de map worden verplaatst, klik je op het selectievakje naast Regel toepassen telkens wanneer er een nieuw bestand aan deze map wordt toegevoegd.
  7. Klik op Toepassen.

Opmerking: Als de functie Organiseren van meerdere bestanden per ongeluk is gebruikt, kan dit ongedaan worden gemaakt door op  Ongedaan maken te klikken in het deelvenster onderaan het scherm.