Bestanden bekijken in de voorbeeldweergave van Dropbox

Wanneer je een bestand opent in de voorbeeldweergave van Dropbox, kun je het bekijken, met anderen delen en er opmerkingen aan toevoegen, zonder dat je het bestand hoeft te downloaden. Je kunt een bestand echter niet bewerken in de voorbeeldweergave.

Je kunt een bestand op dropbox.com, in de desktopapp of in de mobiele app openen in de voorbeeldweergave door te klikken op de naam van het bestand. In de voorbeeldweergave zie je allerlei informatie over het bestand, zoals opmerkingen en activiteiten. Je kunt de weergave in de desktopapp groter maken door te klikken op de knop om de voorbeeldweergave uit te vouwen (het pijlsymbool rechtsboven).

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Waarom kan ik mijn bestand niet bekijken in de voorbeeldweergave?

Lees dit artikel als je een foutmelding ziet wanneer je een bestand wilt openen in de voorbeeldweergave.

Zie je geen foutmelding, controleer dan of het bestandstype wordt ondersteund.

Als het bestandstype niet wordt ondersteund of niet kan worden geopend in de voorbeeldweergave, kun je het downloaden naar je computer en openen in een app die op je computer staat. Je kunt als volgt een bestand downloaden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het gewenste bestand om het te openen in de voorbeeldweergave.
  3. Klik rechtsonder op (drie puntjes).
  4. Klik op Downloaden

Open het bestand in Finder (Mac) of Verkenner (Windows).

Waarom zie ik alleen de eerste pagina van mijn bestand?

Als je een van de volgende bestandstypen probeert te openen in de voorbeeldweergave, kun je alleen de eerste pagina of het eerste frame van je bestand bekijken. De rest van de pagina's kun je zien als je het bestand downloadt en opent.

• .numbers
  • .pages
  • .key
  • .keynote
  • .gif

Waarom is de uploaddatum van mijn bestand meer recent dan de wijzigingsdatum?

Wanneer je een bestand uploadt via de Dropbox-desktopapp blijft de datum bewaard waarop het bestand is gewijzigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een bestand drie maanden geleden voor het laatst hebt gewijzigd, maar het gisteren hebt geüpload.