Dropbox-beveiliging

Dropbox is volledig ontworpen met het oog op beveiliging. We zorgen ervoor dat jouw gegevens veilig zijn door meerdere beveiligingslagen en functies te leveren die tegemoetkomen aan je beveiligingsbehoeften.

Op de pagina Beveiliging kun je de instellingen voor het hele team aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de manieren instellen waarop je gebruikers zich authenticeren bij Dropbox, bepalen en beperken waar je gegevens kunnen worden opgeslagen, tweestapsverificatie vereisen bij het aanmelden, standaardinstellingen voor het delen van gegevens wijzigen en teamleden toevoegen of verwijderen. Je kunt ook activiteitenlogboeken controleren om na te gaan of de Dropbox-accounts van je team op de juiste manier worden gebruikt, of profiteren van geautomatiseerde logboekanalyse met toonaangevende SIEM-apps.

Vertrouw je iets niet? Je kunt elke app ontkoppelen, of je met één klik op afstand afmelden en het apparaat wissen met Extern verwijderen

Meer informatie

Kom alles te weten over hoe we je helpen je gegevens en PII (persoonlijk identificeerbare informatie) te beveiligen: van versleuteling, gedistribueerde back-endinfrastructuur en DLP-partnerschappen (Data Loss Prevention) tot aanpasbare instellingen voor zowel beheerders als eindgebruikers.

Een sterk wachtwoord instellen

Hoewel we uitgebreide maatregelen nemen om je gegevens te beschermen, heb je zelf ook een belangrijke rol. Door unieke, sterke wachtwoorden te maken voor de websites, apps en online accounts die je gebruikt, en deze regelmatig te wijzigen, draag je zelf bij aan het veilig houden van je Dropbox-account en andere accounts.

Wachtwoordmanagers zoals 1Password kunnen je helpen sterke wachtwoorden te genereren, ze veilig op te slaan en je eenvoudig aan te melden bij je accounts.

Hoe sterk is je wachtwoord?

Gebruik de wachtwoordsterktemeter van Dropbox om je wachtwoord te testen met de functie voor beveiligingscontrole.

Zo werkt het: Een sterk wachtwoord maken

Een veilig wachtwoord is voor een buitenstaander moeilijk te achterhalen. Gebruik geen algemene woorden of woorden afgeleid van persoonlijke informatie, zoals je naam, de naam van een familielid of huisdier, telefoonnummers, adressen of geboortedatums. Het is goed als je woorden gebruikt die niet vaak voorkomen, maar gebruik er dan meerdere samen. Hieronder vind je tips voor het maken van unieke, veilige wachtwoorden. Probeer een combinatie van enkele of alle van onderstaande tips te gebruiken:

• Hoofdletters en kleine letters, symbolen en cijfers

• Niet-standaard hoofdletters (bijvoorbeeld 'hooFDletters')

• Niet-standaard spelling van woorden (bijvoorbeeld 'spelllllling')

• Persoonlijk jargon

• Symbolen die niet voor de hand liggen (opmerking: het gebruik van '$' voor 's' of '0' voor 'o' komt vrij vaak voor en is daarom geen goede beveiligingsmaatregel)

Meerstapsverificatie

Meerstapsverificatie (dat tweestapsverificatie en tweefactorauthenticatie omvat) voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account. Als deze functie is ingeschakeld, hebben teamleden naast hun gebruikersnaam en wachtwoord een zescijferige beveiligingscode nodig om zich aan te melden bij hun account of om een nieuwe computer, telefoon of tablet te koppelen. Gebruikers kunnen de code in een sms-bericht ontvangen op hun telefoon of een code genereren met een mobiele app zoals Google Authenticator of Duo Mobile. Dropbox biedt ook de mogelijkheid om een beveiligingssleutel in plaats van een zescijferige code voor tweestapsverificatie te gebruiken. Beveiligingssleutels bieden extra bescherming tegen phishingaanvallen en zijn handig in het gebruik.

Als beheerder kun je je team verplichten tweestapsverificatie te gebruiken. Met deze extra verificatie zijn je bedrijfsgegevens veilig, zelfs bij verlies of diefstal van een apparaat of als een wachtwoord wordt gehackt.

Eenmalige aanmelding

Als je de beheerder bent van een team met een Advanced- of Enterprise-abonnement, kun je eenmalige aanmelding inschakelen. Je teamleden kunnen dan bij hun Dropbox-account zonder dat ze nog een wachtwoord hoeven te onthouden.

Meerstapsverificatie instellen

1. Meld je aan op dropbox.com.
2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
3. Klik op
Instellingen.
4. Selecteer het tabblad
Beveiliging.
5. Zet
Tweestapsverificatie op Aan.
- Als je Eenmalige aanmelding ziet onder het tabblad Beveiliging, gebruikt je team
eenmalige aanmelding (SSO). Dit betekent dat je mogelijk geen tweestapsverificatie kunt gebruiken voor Dropbox.
6. Klik op
Aan de slag.
7. Voer je wachtwoord opnieuw in.
8. Geef aan of je je beveiligingscode per
sms of in demobiele app wilt ontvangen. Klik op Via sms-berichten of Via een mobiele app en volg de aanwijzingen.
9. Voer de beveiligingscode in om deze stap te voltooien (je ontvangt de code via sms of authenticatie-app, afhankelijk van de methode die je hebt gekozen).
10. Klik op
Volgende.

Opmerking: als je een authenticatie-app gebruikt om verificatiecodes te ontvangen, is het raadzaam een primair en secundair telefoonnummer als back-up toe te voegen.

Meer informatie over tweestapsverificatie

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen alle of enkele teamleden verplichten tweestapsverificatie te gebruiken. Dit kun je doen via de beheerconsole of via je identiteitsprovider als je eenmalige aanmelding hebt ingesteld. Elk teamlid moet tweestapsverificatie inschakelen voor zijn eigen account. Je kunt echter leden vragen om deze functie in te schakelen, en vervolgens zorgen dat deze functie verder ook aan blijft staan.

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
2. Klik op
Beheerconsole in de linkerzijbalk.
3. Klik op
Instellingen in de linkerzijbalk.
4. Schakel onder
Authenticatie-instellingen de optie Tweestapsverificatie verplichten in.
5. Selecteer of je tweestapsverificatie wilt verplichten voor sommige of voor alle teamleden.
6. Klik op
Bevestigen.
7. Voer, als je
Verplichten voor bepaalde leden hebt ingeschakeld, de e‑mailadressen in van de teamleden die tweestapsverificatie moeten gebruiken en klik op Doorgaan.

Meer informatie over beheerinstellingen voor tweestapsverificatie

Bestanden terugzetten en herstellen

Als je per ongeluk een bestand verwijdert of een nieuwe versie van een bestand opslaat waar je niet blij mee bent, hoef je je geen zorgen te maken. Dropbox bewaart kopieën van je verwijderde bestanden en mappen gedurende een bepaalde periode, inclusief eerdere versies van bestanden. Ga naar dropbox.com als je een bestand onmiddellijk wilt terugzetten of naar een eerdere versie wilt herstellen.

Als je de beheerder bent van een Advanced- of Enterprise-abonnement, kun je je aanmelden als een andere gebruiker in je team. Je kunt dit doen om problemen op te lossen (zoals bestandsherstel), een account voor een nieuwe medewerker in te stellen of een project op gang te houden terwijl teamleden afwezig zijn.

Zo werkt het: Bestanden herstellen en terugzetten

1. Meld je aan op dropbox.com.
2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
3. Selecteer het bestand waarvan je eerdere versies wilt zien.
4. Klik op
Versiegeschiedenis in het menu in de rechterzijbalk.
- Je kunt ook op
 (drie puntjes) naast de naam van het bestand klikken om meer opties te zien.
5. Selecteer de versie die je wilt bekijken.
6. Klik op
Terugzetten bij de versie die je wilt terugzetten.

Opmerking: In Windows en Linux klik je met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer je Versiegeschiedenis om een vorige versie te bekijken en te herstellen. Op een Mac druk je op Control op het toetsenbord en klik je tegelijkertijd op het bestand om Vorige versies weergeven te selecteren.

Meld je aan als een ander Dropbox Business-teamlid om problemen te verhelpen of bestandsversies terug te zetten.

1. Meld je aan op dropbox.com.
2. Klik op
Verwijderde bestanden in de linkerzijbalk.
3. Zoek het verwijderde item (bestand of map) dat je wilt terugzetten en klik op de naam.
4. Klik op
Terugzetten.

Hoelang bewaart Dropbox versies van je bestanden?

Meer informatie over het terugzetten van bestanden en mappen

Welke gevolgen heeft het verwijderen van een gedeelde map voor andere teamleden?

Volgende: Je team onboarden

Nu je teamruimte en instellingen voor delen en beveiliging klaar zijn, is het tijd om teamleden aan boord te halen. Ontdek hoe je een plan kunt maken voor een soepele overstap.