Dropbox gebruiken

Dropbox is dé plek voor al je werk. Je kunt bestanden opslaan en delen, samenwerken aan projecten en je beste ideeën tot leven brengen. Of je nu alleen of met collega's en klanten werkt.

Dropbox slaat een back-up van al je bestanden op in de cloud, zodat ze altijd online beschikbaar zijn. Dat betekent dus dat je je belangrijke materialen altijd en overal en vanaf elk apparaat kunt opslaan, openen en delen.

Laten we Dropbox nu instellen.

Toegang tot je account

Je hebt op drie manieren toegang tot je nieuwe account: via de Dropbox-desktopapp, de website dropbox.com en de mobiele Dropbox-app. We raden je aan de apps te installeren op je computer, tablet en telefoon om alles uit Dropbox te halen.

Je kunt je bestanden en activiteiten op één plek bekijken met de desktopapp en op dropbox.com. Ook kun je hier je accountvoorkeuren beheren, materiaal toevoegen en delen, gedeelde updates ontvangen en toegang krijgen tot Dropbox-functies zoals Dropbox Paper.

Meer informatie

Let op de extra informatie die over bepaalde functies wordt gegeven. Klik eenvoudig overal waar je Meer informatie ziet staan en bekijk meer details, stapsgewijze instructies en helpartikelen op dezelfde pagina.

Zo werkt het: Aan de slag met je account

1. Open een webbrowser.
2. Typ https://www.dropbox.com.
3. Selecteer een van de volgende aanmeldingsopties:
- Klik op Aanmelden en voer je e‑mailadres en wachtwoord in.
- Klik op Aanmelden met Google.

Aanmelden bij je Dropbox-account met Google-aanmelding
Ik heb problemen met het aanmelden bij mijn Dropbox-account

Opmerking: Je kunt je persoonlijke en zakelijke account koppelen op je computer of mobiele apparaat en toch beide accounts onafhankelijk van elkaar gebruiken. Hierdoor kun je persoonlijke en zakelijke items gescheiden houden, maar toch eenvoudig schakelen tussen de accounts zonder dat je je elke keer hoeft af en aan te melden. Als je die grappige kattenfoto's in je persoonlijke account bewaart, kun je er tussendoor snel even naar kijken, ook als je op je werk bent.

1. Maak een account op dropbox.com.
2. Typ je naam en e‑mailadres (je e‑mailadres is de gebruikersnaam voor je Dropbox-account).
3. Voer een sterk, uniek wachtwoord in.
4. Klik op het selectievakje om akkoord te gaan met de Dropbox-voorwaarden.
5. Klik op Een account maken.

Wat is het e‑mailadres voor mijn Dropbox-account?
Probleem oplossen: Dropbox geeft aan dat een e‑mailadres al in gebruik is
Het Dropbox-wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen

Je Dropbox-opslagquotum wordt berekend door de totale hoeveelheid opgeslagen gegevens in je Dropbox-account op te tellen. Hiertoe behoren ook alle gedeelde mappen waar je lid van bent en alle bestanden die via bestandsaanvragen zijn ontvangen. Als iemand een link gebruikt om je uit te nodigen voor een gedeeld bestand of een gedeelde map, neemt dat item geen ruimte in beslag in je account (tenzij je het opslaat in je Dropbox-account).

Wat is mijn huidige Dropbox-abonnement?
Meer informatie over gratis opslagruimte verdienen
Upgraden naar Dropbox Plus of Professional
Meer informatie over hoe je een gratis Dropbox-proefperiode annuleert of een abonnement opzegt
Geldt er een limiet voor het aantal apparaten dat ik kan koppelen aan mijn account?
Antwoorden op al je vragen over betalingen en facturering

De mobiele Dropbox-app

Met de mobiele Dropbox-app kun je heel eenvoudig toegang krijgen tot bestanden via elke telefoon of tablet waarop je bent aangemeld. Zo kun je overal opmerkingen bekijken, ontvangstbewijzen en andere documenten scannen met de camera van je telefoon en zelfs bestanden beschikbaar maken voor offline toegang.

Als de Dropbox-app al op je telefoon of tablet staat, hoef je je alleen maar aan te melden met je e‑mailadres en wachtwoord, maar je kunt ook eenmalige aanmelding met je Google- of Apple-account gebruiken. Staat de app nog niet op je andere apparaten, dan kun je deze downloaden van dropbox.com/mobile of uit de app store van je keuze.

Zo werkt het: De mobiele app

1. Open de Dropbox-app.
2. Open de map waarin je je bestanden wilt opslaan.
3. Tik op + (pluspictogram).
4. Tik op Bestand maken of uploaden.
5. Tik op Bestand uploaden.
6. Tik op Bladeren en zoek het bestand dat je wilt uploaden.
7. Selecteer de locatie waar je het bestand wilt opslaan in je Dropbox-account.
8. Tik op Uploaden.

1. Open de Dropbox-app.
2. Open de map waarin je je bestanden wilt opslaan.
3. 3. Tik op + (pluspictogram).
4. Tik op Bestanden uploaden.
5. Zoek en tik op de gewenste bestanden om ze te selecteren voor uploaden.
6. Tik op Uploaden.

Instructies voor je specifieke apparaat (Android, iPad, iPhone, Windows Mobile en Windows Tablet)

Andere soorten bestanden of bestanden uit het geheugen van je apparaat en externe SD-kaart uploaden

Dropbox Plus- en Professional-gebruikers kunnen camera-uploads inschakelen om foto's en video's van een mobiel apparaat automatisch op te slaan in Dropbox.

Schermafdrukken opslaan in je Dropbox-account

Gebruik de Dropbox-documentscanner om je werk eenvoudig op te slaan, te ordenen en te delen. De documentscanner is handig voor het uploaden en ordenen van scans die je maakt van bijvoorbeeld whiteboards, ontvangstbewijzen en schetsen. Je gebruikt de scanner rechtstreeks vanuit de mobiele Dropbox-app.

dropbox.com

Op de website dropbox.com kun je vanaf één plek je accountvoorkeuren beheren en je bestanden en activiteiten bekijken. Ook kun je hier materiaal toevoegen en delen en toegang krijgen tot functies zoals Dropbox Paper.

Zo werkt het: dropbox.com

Nadat je je hebt aangemeld op dropbox.com, kun eenvoudig je bestanden toevoegen aan je account door ze vanuit het bestandssysteem van je computer te verslepen en neer te zetten. Je kunt ook deze stappen volgen om een bestand of map te uploaden vanaf je computer:

1. Meld je aan op www.dropbox.com.
2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
3. Ga naar de map waarin je het bestand of de map wilt opslaan.
4. Klik op Bestanden uploaden of Map uploaden.
5. Ga naar het juiste bestand of de juiste map in het bestandssysteem van je computer.
6. Klik op Openen.

Je kunt je profiel en accountinstellingen vanaf elk apparaat bekijken en bijwerken op dropbox.com.

1. Meld je aan op www.dropbox.com
2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
3. Klik op Instellingen.
- In het tabblad Algemeen kun je je gebruikersgegevens en e‑mailadres bekijken en wijzigen en je voorkeuren voor taal, datum en tijd instellen.
- In het tabblad Abonnement staat het type Dropbox-account dat je gebruikt, de status van het account en de beschikbare hoeveelheid opslagruimte.
- In het tabblad Beveiliging staan de opties om een beveiligingscontrole op je account uit te voeren, je wachtwoord te wijzigen en tweestapsverificatie in te stellen. Je kunt hier ook de apparaten bekijken en beheren die zijn gekoppeld aan je account.
- In het tabblad Meldingen kun je de e‑mailmeldingen aanpassen die je ontvangt. Je kunt kiezen of je meldingen wilt ontvangen over zaken als bestandsactiviteiten, apparaten en browsers, wijzigingen in Dropbox Paper-documenten en nieuws of tips van Dropbox.
- In het tabblad Gekoppelde apps zie je welke apps je hebt geïntegreerd met Dropbox, welke apps worden gebruikt om bestanden te openen en welke apps toegang hebben tot je Dropbox-bestanden. Je kunt hier ook de contactpersonen bekijken die zijn geïmporteerd van je mobiele apparaten en standaardinstellingen configureren voor het openen van Paper-documenten op je computer.

Volgende: Synchroniseren

Met Dropbox kun je de nieuwste versies van je bestanden openen op elke computer, telefoon of tablet waarop je bent aangemeld bij je account. Dit wordt mogelijk gemaakt door synchronisatie, een van de belangrijkste functies van Dropbox.