Dropbox-beveiliging

Dropbox is volledig ontworpen met het oog op beveiliging. We zorgen ervoor dat jouw gegevens veilig zijn door meerdere beveiligingslagen en functies te leveren die tegemoetkomen aan je beveiligingsbehoeften.

Op de pagina Beveiliging kun je instellingen aanpassen en gekoppelde apparaten, actieve websessies en apps van derden met toegang tot jouw account gemakkelijk bewaken. Vertrouw je iets niet? Je kunt elke app ontkoppelen of een apparaat met één klik op afstand wissen met behulp van Extern verwijderen.

Sterke wachtwoorden

Hoewel we uitgebreide maatregelen nemen om je gegevens te beschermen, heb je zelf ook een belangrijke rol. Door unieke, sterke wachtwoorden te maken voor de websites, apps en online accounts die je gebruikt, en deze regelmatig te wijzigen, draag je zelf bij aan het veilig houden van je Dropbox-account en andere accounts.

Wachtwoordmanagers zoals 1Password kunnen je helpen sterke wachtwoorden te genereren, ze veilig op te slaan en je eenvoudig aan te melden bij je accounts.

Een sterk wachtwoord maken

Een veilig wachtwoord is voor een buitenstaander moeilijk te achterhalen. Gebruik geen algemene woorden of woorden afgeleid van persoonlijke informatie, zoals je naam, de naam van een familielid of huisdier, telefoonnummers, adressen of geboortedatums. Het is goed als je woorden gebruikt die niet vaak voorkomen, maar gebruik er dan meerdere samen. Hieronder vind je tips voor het maken van unieke, veilige wachtwoorden.

Probeer een combinatie van enkele of alle van onderstaande tips te gebruiken:

- Hoofdletters en kleine letters, symbolen en cijfers

- Niet-standaard hoofdletters (bijvoorbeeld 'hooFDletters')

- Niet-standaard spelling van woorden (bijvoorbeeld 'spelllllling')

- Persoonlijk jargon

- Symbolen die niet voor de hand liggen (opmerking: het gebruik van '$' voor 's' of '0' voor 'o' komt vrij vaak voor en is daarom geen goede beveiligingsmaatregel)

Gebruik de wachtwoordsterktemeter van Dropbox om je wachtwoord te testen in de functie voor beveiligingscontrole.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Als lid van een Business-team moet je mogelijk contact opnemen met je teambeheerder om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Meerstapsverificatie

Dropbox gebruikt meerstapsverificatie om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan je account. Als deze functie is ingeschakeld, heb je een zescijferige beveiligingscode nodig, evenals je gebruikersnaam en wachtwoord om je aan te melden bij je account. Je hebt deze code ook nodig om een nieuwe computer, telefoon of tablet te koppelen. Je kunt de codes in een sms ontvangen op je telefoon of genereren met een mobiele app zoals Google Authenticator ofDuo Mobile.

Dropbox biedt ook de optie om een beveiligingssleutel in plaats van een zescijferige code voor tweestapsverificatie te gebruiken. Beveiligingssleutels bieden extra bescherming tegen phishingaanvallen en zijn handig in het gebruik.

Opmerking

Tweestapsverificatie en tweefactorauthenticatie zijn vormen van meerstapsverificatie.

Zo werkt het: Tweestapsverificatie inschakelen

1. Meld je aan op dropbox.com.

2. Klik op je avatar.

3. Kies Instellingen.

4. Selecteer het tabblad Beveiliging.

5. Zet Tweestapsverificatie op Aan.

Als je Eenmalige aanmelding ziet onder het tabblad Beveiliging, gebruikt je team eenmalige aanmelding. Dit betekent dat je mogelijk niet tweestapsverificatie kunt gebruiken met Dropbox. Neem voor meer informatie contact op met je beheerder.

6. Klik op Aan de slag.

7. Voer je wachtwoord opnieuw in.

8. Geef aan of je je beveiligingscode per sms of via een mobiele app wilt ontvangen. Klik op Via sms-berichten of Via een mobiele app en volg de aanwijzingen.

9. Voer een beveiligingscode in om deze stap te voltooien (je ontvangt deze via sms of authenticatie-app, afhankelijk van de door jou gekozen voorkeursmethode).

10. Klik op Volgende.

Opmerking: als je een authenticatie-app gebruikt om verificatiecodes te ontvangen, is het raadzaam een primair en secundair telefoonnummer als back-up toe te voegen.

Bestanden terugzetten en herstellen

Als je per ongeluk een bestand verwijdert of een nieuwe versie van een bestand opslaat waar je niet blij mee bent, hoef je je geen zorgen te maken. Dropbox bewaart kopieën van je verwijderde bestanden, mappen en Dropbox Spaces voor een bepaalde periode, inclusief eerdere versies van bestanden. Je kunt dus onmiddellijk een bestand terugzetten of herstellen naar een eerdere versie op dropbox.com.

Zo werkt het: Bestanden herstellen en terugzetten

Vorige versies van bestanden herstellen

1. Meld je aan op dropbox.com.
2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
3. Selecteer het bestand waarvan je eerdere versies wilt zien.
4. Klik op
Versiegeschiedenis in het menu in de rechterzijbalk.
    - Je kunt ook op
(de drie puntjes) naast de naam van het bestand klikken om meer opties te zien.
5. Selecteer de versie die je wilt bekijken.
6. Klik op
Terugzetten bij de versie die je wilt terugzetten.

Opmerking: In Windows en Linux klik je met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer je Versiegeschiedenis om een vorige versie te bekijken en te herstellen. Op een Mac druk je op Control op het toetsenbord en klik je tegelijkertijd op het bestand om Vorige versies weergeven te selecteren.

Verwijderde bestanden terugzetten in Dropbox

1.  Meld je aan op dropbox.com.
2. Klik op Verwijderde bestanden in de linkerzijbalk.
3. Zoek het verwijderde item dat je wilt terugzetten en klik op de naam.
4. Klik op Terugzetten.

Ontdek hoelang Dropbox vorige versies van je bestanden bewaart.

Meer informatie over het terugzetten van meerdere bestanden of mappen

Ik heb een gedeelde map of Space verwijderd. Heeft dit gevolgen voor de andere leden van de map?

Hoe voeg ik deze weer toe?

Volgende: Hulp en meer informatie krijgen

Dropbox biedt veel manieren om meer te ontdekken en hulp te krijgen zodat je je account optimaal kunt benutten. In het volgende gedeelte kijken we naar de verschillende manieren om meer te leren, waar je hulp kunt vinden en hoe je lid kunt worden van onze geweldige gebruikerscommunity.